Hielspoor Spalk

Waardering:
93% of 100
Hielspoor spalk - Deze nachtspalk is een orthese voor de conservatieve en effectieve behandeling van Hielspoor, Plantaire Fasciitis ( peesplaatontsteking ) en Achilles Tendinitis ( Achillespeesontsteking ).

In voorraad Op werkdagen voor 14.00u besteld, volgende dag in huis

Speciale prijs € 44,95 Normale prijs € 60,00

Kunnen we u ergens bij helpen?
Onze hulpmiddelen experts staan voor u klaar!

Bel ons
0416 - 377 085
Mail ons
info@orthocor.nl

Een comfortabele en instelbare spalk, voor een optimale werking

De Hielspoor Spalk bevat de beste eigenschappen van vele andere spalken. Het is een verbeterde nachtspalk voor de effectieve behandeling van hielspoor, Plantaire Fasciitis ( peesplaatontsteking ) en Achilles Tendinitis ( Achillespeesontsteking ). Is voorzien van een zachte padding om irritatie te voorkomen en is zowel voor de linker als rechter voet te gebruiken.

Hielspoor spalk Werking

De hielspoor spalk ondersteunt comfortabel de voet in een gecontroleerde hoeveelheid dorsiflexie (de bovenzijde van de voet wordt richting het scheenbeen gebogen).
De nachtspalk houdt de peesplaat gedurende de nacht op spanning / lengte, ook wel zachte stretching genoemd, zodat er geen verkorting van de peesplaat kan optreden. De vezels van de peesplaat op spanning liggen dichter bij elkaar, waardoor het lichaam de kapotte vezeltjes kan herstellen. Hierdoor kan onder andere de pijn veroorzaakt door een ontsteking verminderen. Wat kan resulteren in bijvoorbeeld vermindering van de startpijn die ’s ochtends optreedt.

Gebruik van de Hielspoor Nachtspalk

De spalk wordt meestal een aantal weken tijdens de nachtrust gedragen. De nachtspalk kan zowel met als zonder kous gedragen worden. Wanneer u de nachtspalk aanspant dient u voelbaar rek op te bouwen aan de onderzijde van de voet. Door middel van de klittenbanden kunt u snel en eenvoudig de hoeveelheid uitgeoefende rek aanpassen. Het is verstandig dit rustig op te bouwen. Indien uw klachten verminderen, kunt u beginnen met het stap voor stap verder op spanning brengen van de spalk.
De spalk is gemaakt om in een rustpositie te gebruiken en niet om op te lopen.
Wij raden u altijd aan het exacte gebruik af te stemmen met uw behandelend arts / specialist.

Productdetails

- Door middel van klittenbanden makkelijk verstelbare bilaterale dorsiflexie
- Afneembare en wasbare voering van comfort schuim, ventileert en absorbeert vocht voor verbeterde hygiëne
- Universeel bruikbaar, geschikt voor zowel de linker als rechter voet
- Zachte straps over de voet en been, zodat er geen irritatie ontstaat
- Geventileerd, lichtgewicht omhulsel van medische kwaliteit

Maatvoering

De maat bepaalt u op basis van uw schoenmaat.

Maat - Schoenmaat
Small : 38 en kleiner
Medium : 39 - 42
Large : groter dan 42

Hielspoor Spalk Wetenschappelijke Studie

De meeste studies uitgevoerd over de laatste 15 jaar hebben gelijksoortige beoordelingen over het gebruik van een nachtspalk gepubliceerd. Enkele voorbeelden zijn WC Lee et al - ‎2012 en University of Pittsburgh - 2006. Men concludeert dat gecombineerde conservatieve behandelingen de beste resultaten geven. Hierbij valt te denken aan het gebruik van de nachtspalk in combinatie met rekoefeningen, hielkussens en steunzolen.
4.65
Rating:
93% of 100
Schrijf uw eigen review
Alleen geregistreerde gebruikers kunnen reviews schrijven. Log in of maak een account aan.
Vaak samen gekocht