Steuncorset Rug

Steuncorset voor een rechte rug, ter vermindering van rugklachten.

Steuncorset Rug Aangezien rugklachten één van de meest voorkomende medische aandoeningen zijn, zal het u niet verbazen dat hulpmiddelen ter ondersteuning van de wervelkolom, zoals een steuncorset voor de rug, de meest gebruikte steunbandage is.
Rugklachten ontstaan meestal door slijtage van de wervels en de tussenwervelschijven ten gevolge van overbelasting en een verkeerde houding tijdens werk of vrije tijd (sporten). Maar ook een aangeboren afwijking of een ongeval kan de oorzaak zijn. Een steuncorset is een orthopedisch hulpmiddel dat ondersteuning geeft bij diverse rugklachten, zoals lage rugpijn, slijtage of een hernia.
Laat het woord corset u niet afschrikken. Onze comfortabele hulpmiddelen hebben niets gemeen met knellende of stijve korsetten van weleer. Vervaardigd uit eigentijdse materialen, waaronder leer, moderne stoffen en elastiek, en afgewerkt met een praktische klittenbandsluiting, is het orthopedisch korset als het ware rond het lichaam 'geboetseerd'. Zij geven steun waar dat nodig is en maken zo de weg vrij voor rust en vermindering van pijn, met meer kans op genezing van rugklachten om zo een hogere mate van functionaliteit en zelfstandigheid te verkrijgen.

Op basis van uw situatie en klachtenbeeld kan besloten worden om een confectie of een maatwerk korset te kiezen.

Verschillen Steuncorset voor de Rug

Belangrijk is om te weten welke deel van de rug het corset precies moet ondersteunen. Er is bijvoorbeeld een lumbaal corset, om alleen de het lumbale (lendenwervels) deel van de rug te ondersteunen.
Welke functie heeft het corset: moet het bescherming bieden, ondersteunen en/of corrigeren.
Daarnaast kan een corset van verschillende materialen gemaakt worden, zoals leer, neopreen, elastiek en canvas. De mate van ondersteuning bepaald hoofdzakelijk het materiaal, hoe meer ondersteuning er nodig is hoe zwaarder en minder flexibel het materiaal is.
In de corsetten worden baleinen verwerkt voor extra stevigheid. Ook baleinen zijne r in verschillende uitvoering, zoals flexibele kunststof baleinen en rigide aluminium of stalen baleinen.

Rug Korset Kopen en advies bij Orthocor

Neem gerust contact met ons op, voor meer informatie over wat onze korsetten voor u kunnen betekenen.