keurmerkusp

Orthopedisch Korset

Rugklachten zijn een veel voorkomend probleem. Ze komen zowel bij oude als bij jonge mensen en bij actieve en minder actieve personen voor. De oorzaak van rugpijn is niet altijd te bepalen maar er zijn wel een aantal problemen die regelmatig voorkomen. Denk hierbij aan artrose, osteoporose, hernia´s, inklemming van de zenuwen in de rug en problemen met de stabiliteit van de ruggenwervels.

Veel mensen kijken op tegen het dragen van een korset. Dit komt soms door de angst om teveel beperkt te worden en soms door ervaringen vanuit het verleden. De korsetbehandeling is echter sterk geëvolueerd in de laatste jaren. Wij gaan dan ook met u samen zoeken naar een oplossing die niet alleen effectief is voor uw klachten maar die ook functioneel is in het dagelijks leven. Zo wordt u zo min mogelijk gehinderd door het korset maar blijft de werking gewaarborgd. Onze korsetkeuze is dus een gulden middenweg tussen het geven van stabiliteit en bewegingsvrijheid. U zult altijd iets beperkt worden maar u zult merken dat dit absoluut opweegt tegen de stevigheid die een orthopedisch korset u biedt!

Korsetten zijn in diverse uitvoeringen, maten en materialen leverbaar. Afhankelijk van de aandoening van de wervelkolom, zal in overleg met u en/of de behandelende arts het type korset besproken worden. Korsetten kunnen aangemeten worden voor tijdelijk gebruik, maar kunnen ook permanent gedragen worden.

Stoffen en Leren orthopedische korsetten
Orthopedische korsetten worden helemaal naar maat gemaakt; hiervoor worden de lichaamsmaten van uw romp overgenomen in een maatschema. Volgens dit maatschema wordt een patroon gemaakt en uitgesneden in de korsetstof. Hierna worden de uitgesneden panden samengesteld.
Daarna volgt de pasfase waarbij u het korset aantrekt, de pasvorm wordt gecontroleerd en indien noodzakelijk verbeterd. Het type sluiting wordt besproken. Sluitingen kunnen op diverse plaatsen bevestigd worden. De plaats van de sluiting kan bepaald worden door het type korset, en de wijze waarop fixatie om de romp gerealiseerd dient te worden. Ook de inbreng van de gebruiker kan bepalend zijn voor de plaats van de sluiting. Er zijn diverse soorten sluitingen mogelijk; klittenbanden, vetersluiting, haken-en-ogen-sluiting, enz. Na de pasfase wordt het korset afgewerkt. Er wordt met u een afspraak gemaakt voor de aflevering.
klik hier voor ons product overzicht
klik hier om contact met ons op te nemen