Push Sports Duimbrace

Waardering:
79% of 100
Push Sports Duimbrace - De duimbrace ondersteunt het duimgewricht bij de duimbasis, ook wel MCP 1 genoemd. De duimfunctie blijft optimaal en geeft geen beperking van de handfunctie. Biedt uitkomst bij aanhoudende pijn aan de duim als gevolg van overstrekking of ontwrichting van de duim (skiduim).

In voorraad Op werkdagen voor 14.00u besteld, volgende dag in huis

€ 34,95

Kunnen we u ergens bij helpen?
Onze hulpmiddelen experts staan voor u klaar!

Bel ons
0416 - 377 085
Mail ons
info@orthocor.nl

De Push Sports Duimbrace beschermt zonder veel beperking

Push Sports Duimbrace - De duimbrace ondersteunt de duim als het duimgewricht door verrekking van de gewrichtsband instabiel is geworden. De banden in de brace vangen als het ware de speling door de beschadigde band op.

De brace biedt het gewricht bescherming, ook tegen stoten. De niet-beschadigde gewrichten blijven vrij en de banden zijn zo instelbaar dat de duim gewoon kan functioneren. De brace laat de pols volledig vrij en belemmert de polsbeweging dus niet. De brace is bijzonder geschikt om mee te sporten. Ander voordeel: de Push Sports duimbrace voelt bijzonder comfortabel aan en is gemakkelijk zelf aan te leggen. Een Push Sports duimbrace beschermt bij herstel van een blessure, maar kun je ook preventief dragen om de kans op herhaling te verkleinen.

Indicatie Push Sports Duimbrace

De PSB duimbrace gebruik je bij:
 • een zogenoemde skiduim: er is sprake van een restinstabiliteit (speling) als gevolg van een letsel aan de binnenzijde van het duimgewricht.
 • verrekking of inscheuring van de gewrichtsband van het middelste duimgewricht (MCP-1).
 • overstrekking of ontwrichting van het middelste duimgewricht (MCP-1).
 • instabiliteit in het middelste duimgewricht (MCP-1).
De brace is specifiek ontwikkeld voor het gewricht bij de duimbasis, ook wel MCP 1 genoemd.

Maat

De Push Sports duimbrace is voor links en rechts en verkrijgbaar, in de maten S, M en L. Voor de juiste maat meet u rond de middenhand, onder de knokkels van je vingers, zie ook de bovenstaande afbeelding.
 • Maat S = 16 - 19 centimeter
 • Maat M = 19 - 22,5 centimeter
 • Maat L = 22,5 - 26 centimeter

Het aanleggen van de Push Sports duimbrace


 1. Alleen bij eerste keer gebruik. Leg de duimkap over de duim, zodat het MCP-gewricht in de bolling van de duimkap valt. Sluit nu de duimlus schuin op het kapje, zodat hij goed aansluit maar niet afknelt.
 2. Schuif de duimkap over de duim. Zorg dat de vorm van de duimkap precies aansluit aan de licht gebogen duim.
 3. Sluit de elastische polsband van de basis, met een prettig aanvoelende spanning op de juiste hoogte.
 4. Sluit het blauwe streepje op de elastische basis bij het blauwe streepje op het klittenband. Breng het elastische doek op gewenste spanning.
 5. Wikkel de niet-elastische band achterlangs om de duim en sluit de twee blauwe streepjes op de twee blauwe streepjes in het klittenband. Sluit nu het gele uiteinde op de handrug met een aangename beperking.
3.95
Rating:
79% of 100
Schrijf uw eigen review
Alleen geregistreerde gebruikers kunnen reviews schrijven. Log in of maak een account aan.
Vaak samen gekocht