PUSH AFO Voetheffer

DE PUSH AFO biedt een uitstekende ondersteuning bij een verstoring van de voetheffing tijdens lopen. Het vernieuwde ontwerp zorgt voor een natuurlijk looppatroon en maakt veilig en efficiënt lopen weer mogelijk.
Speciale prijs € 199,00 Normale prijs € 250,00

Kunnen we u ergens bij helpen?
Onze hulpmiddelen experts staan voor u klaar!

Bel ons
0416 - 377 085
Mail ons
info@orthocor.nl

PUSH AFO een unieke ondersteuning voor de voetheffing tijdens lopen

De Push AFO is een enkel-voetbrace die in een unieke combinatie van functies de voet heft tijdens de zwaaifase, de plantairflexie vertraagt na de haklanding en het afwikkelen van de voet vervolgens vrijlaat. Tevens biedt de voetheffer zijdelingse stabiliteit aan het enkelgewricht.

De elastische banden van de Push AFO zijn instelbaar. Hierdoor kan de mate van dynamische voetheffing tijdens de zwaaifase naar individuele behoefte van de gebruiker worden bepaald.

Bij haklanding zorgt de afremmende functie van de elastische banden voor een goede controle van de plantairflexie. Tijdens de standfase laat de Push AFO flexie en extensie in het enkelgewricht vrij en staat toe dat bij het afwikkelen van de voorvoet de (rest)functie van de kuitspieren wordt aangesproken. Zo ontstaat een efficiënt en natuurlijk looppatroon.

AANMEETINSTRUCTIE

De Push AFO is verkrijgbaar in drie maten in een linker- en rechteruitvoering. Plaats, om de juiste maat op te meten, de voet in een hoek van 90 graden t.o.v. het onderbeen. Meet vervolgens de omtrek rond de hak en de wreef van de voet zoals aangegeven in de tekening. Zie ook de onderstaande tabel voor de juiste maat bij elke voetomtrek. Controleer voor de zekerheid ook of de schoenmaat van de gebruiker binnen deze maat valt.
maatabel push afo

Indicaties PUSH AFO Voetheffer

- Verminderde controle van de voetheffers (Dropvoet, Klapvoet) tijdens de zwaaifase en de loading response (heelstrike / foot flat) eventueel in combinatie met enkelinstabiliteit.
- Aandoeningen waarbij uitval van de voetheffers kan voorkomen zijn: CVA, hernia, multiple sclerose, postpoliosyndroom, spierdystrofie, ruggenmergletsel.

Contra-Indicaties

Uitval of gebrek aan controle van de kuitmusculatuur, matige tot zware spasticiteit, extreme spitsvoet, voetdeformaties.

Dagelijks gebruik

De innovatieve constructie én de unieke combinatie van functies van de Push AFO brace bieden winst in diverse gebruikssituaties, zoals wandelen op bijvoorbeeld oneffen terrein, opstaan vanuit een stoel, traplopen en hellinglopen. Het voordeel zit in de efficiënte uitvoering van de beweging, het ervaren comfort én het gevoel van veiligheid.

’s Nachts is de Push AFO zeer geschikt als nachtspalk, ter voorkoming van kramp of het afhangen van de voet. Hierbij wordt geadviseerd om het niet-elastisch bandsysteem niet te strak te spannen en de elastische banden niet kruislings te sluiten, maar los langs het been aan de zijkant te sluiten.

Meer Informatie?

Push AFO is een product van Push Braces.Wilt u meer informatie over de Push AFO Voetheffer, of heeft u een andere vraag? Neem dan contact met ons op. Wij helpen u graag!
Schrijf uw eigen review
Alleen klanten met een account kunnen reviews plaatsen. U kunt, inloggen of een account aanmaken