Lendekussen

Een anatomische gevormde lendekussen werkt preventief en zorgt voor een correcte zithouding. Fysio- en ergotherapeuten zijn een fervent voorstander van het gebruik van een lendekussen ter preventie en behandeling van rugklachten. Het kussen voorkomt dat de onderrug doorzakt naar een meer bolle houding. Zodat er minder kracht op de tussenwervelschijf komt, waardoor rugklachten kunnen verminderen. Een langdurige (grote) kracht op de tussenwervelschijven, door een verkeerde zithouding, kan een beschadigende werking hebben op deze tussenwervelschijven.

Lendenkussens
  1. Tempur Lendenkussen
    Waardering:
    73%
    Speciale prijs € 106,99 Normale prijs € 129,00
    Tempur Lendenkussen Lees verder

Lendekussen Toepassen

Lendekussens worden toegepast ter vermindering en preventie van rugklachten en vermoeidheid. De meest voorkomende situaties waarin dit kussen wordt, zijn op:

Kantoor

Het kussen wordt vaak door ergotherapeuten geadviseerd om op een bureaustoel te gebruiken, wanneer de stoel geen of niet voldoende ondersteuning geeft.

Auto

Autostoelen hebben niet altijd een goede lumbale ondersteuning, het lendekussen kan wel voor deze ondersteuning zorgen. Zodat men minder voorover gebogen in de autostoel zit en spanning en pijn in de onderrug worden verlicht.

Lendekussen Kenmerken

- leverbaar in de kleuren: zwart
- voorzien van een afneembare hoes van 100% polyester stof
- de hoes is wasbaar op 40C
- de kern van het kussen is gemaakt van traagschuim