keurmerkusp

Enkelbrace

enkelbrace overzicht

De enkel

De enkel is het gewricht tussen het onderbeen en de achtervoet en wordt ook wel bovenste spronggewricht genoemd. Het gewricht tussen de twee achtervoetsbeenderen, het sprongbeen (talus) en het hielbeen (calcaneus) wordt het onderste spronggewricht genoemd.

 • Bauerfeind MalleoTrain

  bauerfeind malleotrain enkelbandage

  Adviesprijs: € 71,50

  Orthocor prijs: € 64,35

  Bauerfeind MalleoTrain, actieve enkelbrace met visco-elastische pelotte.... Meer info


 • Verzwikte en Verstuikte enkel

  De voet zit als het ware ingeklemd tussen de binnen- en buitenenkel. Daar wordt hij op zijn plaats gehouden door de pezen van spieren die van het onderbeen naar de voet lopen en door de enkelbanden. Bij het verzwikken of verstuiken van de enkel klapt de voet plotseling naar binnen. Een verzwikking is in feite een lichte verstuiking, bij een echte verstuiking is de enkelband geheel of gedeeltelijk ingescheurd.

  verzwikte enkel

  Hoe werkt een enkelbrace

  Een enkelbrace is een hulpmiddel bij instabiele enkels en het herstel na een enkelverzwikking. Maar een enkelbrace kan ook gebruikt worden om verzwikking van je enkel te voorkomen, bij belasting van enkel. Dat is een blessure die nogal eens voorkomt bij sporten waar veel wordt gesprongen (volleybal, basketbal) of gedraaid (voetbal, hockey, handbal, tennis). Een enkelbrace wordt ook bij sportactiviteiten op ongelijk terrein aanbevolen. De meeste enkelbrace kennen een uitstekende pasvorm en passen moeiteloos in vrijwel elke schoen en kunnen uitstekend gecombineert worden met scheenbeschermers. De enkelbrace biedt compressie rond het enkelgewricht, waardoor het stabiliteitsgevoel in het gewricht wordt verbeterd. Bij sommige enkelbraces kan deze compressie kan naar eigen behoefte worden ingesteld. Ook kunnen er comfortzones aangebracht zijn rond kwetsbare gebieden van de enkel door middel van gepolsterd materiaal. Materialen waarvan enkelbraces gemaakt zijn moeten goed ademend zijn om transpiratieophoping te voorkomen.

  Indicaties enkelbraces

  - enkelverstuiking (met/zonder vocht)
  - reuma/rheuma/rheumatoïde arthritis (met/zonder vocht)
  - slijtage (artrose/arthrosis (met/zonder vocht)
  - status na operaties

  Enkelbrace merken

  Er zijn diverse enkelbrace producenten zoals; Bandit, Mikros, Bauerfeind, Fysiolin, G.M. Polsspalken, Hansasport, Mueller, Push Care, Push Med, Push Ortho, Push Sport Braces, Rehband, Secutex, Spenco

  Aanbevolen enkelbraces zijn: de Push Med Enkelbrace, de Bauerfeind MalleoLoc en PSB enkelbrace.

  Klik hier om naar ons assortiment enkelbraces te gaan.
  Klik hier om naar alle enkel producten te gaan.