Push Ortho Duimbrace CMC

Waardering:
87% of 100
Push introduceert de Ortho Duimbrace CMC, kortweg de Push CMC. Een nieuw concept bij instabiliteit, of artrose van het CMC I gewricht. De werking van deze duimbrace is ook door middel van wetenschappelijk onderzoek onderbouwd en wordt wereldwijd door artsen en therapeuten toegepast bij de behandeling van het CMC 1 gewricht.
€ 59,95

Kunnen we u ergens bij helpen?
Onze hulpmiddelen experts staan voor u klaar!

Bel ons
0416 - 377 085
Mail ons
info@orthocor.nl

Een unieke duimbrace bij instabiliteit of artrose van het CMC I gewricht.

Push Ortho Duimbrace - Push introduceert de Ortho Duimbrace CMC, kortweg Push CMC. Een nieuw concept en onderscheidend ten aanzien van de standaard.
CMC is de afkorting van Carpometacarpaal, dit zijn de gewrichten in de hand die de middenhandsbeentjes laten bewegen. De 1 geeft aan dat het over het duimbasisgewricht gaat. De Push CMC stabiliseert het duimbasisgewricht en positioneert het middenhandsbeentje van de duim in een functionele stand. Hierdoor ontstaat de zogenaamde ‘duimboog’, die tijdens het gebruik van de hand stabiel blijft en zorgt voor een goede grijpfunctie. Dit verlicht de pijn bij belasting van de duim.
Door deze manier van stabiliseren blijven de aangrenzende gewrichten, waaronder het polsgewricht, vrij. Hierdoor wordt een zo optimaal mogelijke handfunctie nagestreefd. Op ons blog kunt een artikel lezen hoe een duimbrace helpt bij artrose.

Maten Push Ortho Duimbrace CMC

De bovenstaande maattabel en afbeelding geeft aan waar u de omtrek van de hand opmeet.

Maat : Omvang van de middenhand in cm
0 : 15 - 17,5 cm
1 : 17,5 - 19,5 cm
2 : 19,5 - 22,5 cm
3 : 22,5 - 27 cm

Verkrijgbaar in zowel een linkse als rechtse uitvoering.

Indicaties Push Ortho Duimbrace CMC

  • Artrose van het CMC-I gewricht (duimbasisgewricht )
  • Postoperatieve nabehandeling van het CMC I gewricht
  • Status na artroplastiek van het CMC I gewricht
  • Instabiliteit van het CMC I gewricht
  • Huisvrouwenduim

Eigenschappen Push Ortho Duimbrace CMC

De Push CMC bestaat uit een cilindrisch gedeelte rondom de duimmuis en een vaste verbinding die via de handpalm naar de buitenzijde van de hand verloopt. Deze is te sluiten op de handrug door middel van twee niet-elastische banden. Het cilindrische gedeelte is opgebouwd uit twee componenten: een aluminium strip en een flexibel, kunststof onderdeel. De aluminiumstrip kan individueel vervormd en aangepast worden voor een optimale stabilisering van de duimbasis.

De materiaalkeuze en afgeronde randen garanderen een optimaal draagcomfort. Door het eenvoudige sluitsysteem kan de brace gemakkelijk zelf worden aangelegd. De Push CMC is een slank en compact product. De brace is geschikt voor gebruik in water. Hygiëne rond de hand is belangrijk. Daarom is de kunststof antibacterieel en kan de brace in de wasmachine op 40° wordengewassen.

Duimbasis Artrose Brace

Artrose van het duimbasisgewricht CMC-I is een veel voorkomende aandoening. Het is een vorm van slijtage van het gewrichtskraakbeen die vooral vrouwen treft in de leeftijd tussen 40 en 60 jaar. In Europese landen schommelt het percentage tussen 16% en 25%. Dat betekent dat één op de 4 à 5 mensen de gevolgen ervaren van CMC-I artrose.

Artrose van het basisgewricht van de duim in combinatie met het verweken van de gewrichtsbanden leidt tot een functionele instabiliteit. Als gevolg hiervan ontstaan symptomen als pijn, verminderde handfunctie, krachtsverlies en stijfheid. De duim bepaalt naar schatting 40% van de handfunctie, dus artrose van het CMC-gewricht kan invaliderende beperkingen van de hand tot gevolg hebben. De CMC brace kan in dit geval ondersteuning en stabiliteit geven aan de duimbasis. Uit onderzoek blijkt ook dat de kracht in de duim toeneemt met het gebruik van een duimbrace.

4.35
Rating:
87% of 100
Schrijf uw eigen review
Alleen geregistreerde gebruikers kunnen reviews schrijven. Log in of maak een account aan.
Vaak samen gekocht