• Home
  • Push Ortho Duimbrace CMC

Push Ortho Duimbrace CMC

Waardering:
87% of 100
Push introduceert de ortho Duimbrace CMC, kortweg Push CMC. Een nieuw concept bij instabiliteit, of artrose van het CMC I gewricht.

In voorraad Op werkdagen voor 14.00u besteld, volgende dag in huis

Speciale prijs € 54,95 Normale prijs € 70,00

Kunnen we u ergens bij helpen?
Onze hulpmiddelen experts staan voor u klaar!

Bel ons
0416 - 377 085
Mail ons
info@orthocor.nl

Een unieke duimbrace bij instabiliteit of artrose van het CMC I gewricht.

Push Ortho Duimbrace - Push introduceert de ortho Duimbrace CMC, kortweg Push CMC. Een nieuw concept en onderscheidend ten aanzien van de standaard. De Push CMC stabiliseert het duimbasisgewricht en positioneert het middenhandsbeentje van de duim in een functionele stand. Hierdoor ontstaat de zogenaamde ‘duimboog’, die tijdens het gebruik van de hand stabiel blijft en zorgt voor een goede grijpfunctie. Dit verlicht de pijn bij belasting van de duim. Door deze manier van stabiliseren blijven de aangrenzende gewrichten, waaronder het polsgewricht, vrij. Hierdoor wordt een zo optimaal mogelijke handfunctie nagestreefd.

Maten Push Ortho Duimbrace CMC

De bovenstaande afbeelding geeft aan waar u de omtrek van de hand opmeet.
1 : 16 -19,5 cm
2 : 19,5 - 22,5 cm
3 : 22,5 - 26 cm

Verkrijgbaar in zowel een linkse als rechtse uitvoering.

De Push CMC bestaat uit een cilindrisch gedeelte rondom de duimmuis en een vaste verbinding die via de handpalm naar de buitenzijde van de hand verloopt. Deze is te sluiten op de handrug door middel van twee niet-elastische banden. Het cilindrische gedeelte is opgebouwd uit twee componenten: een aluminium strip en een flexibel, kunststof onderdeel. De aluminiumstrip kan individueel vervormd en aangepast worden voor een optimale stabilisering van de duimbasis.

De materiaalkeuze en afgeronde randen garanderen een optimaal draagcomfort. Door het eenvoudige sluitsysteem kan de brace gemakkelijk zelf worden aangelegd. De Push CMC is een slank en compact product. De brace is geschikt voor gebruik in water. Hygiëne rond de hand is belangrijk. Daarom is de kunststof antibacterieel en kan de brace in de wasmachine op 40° wordengewassen.

Indicaties Push Ortho Duimbrace CMC

- Artrose van het CMC-I gewricht
- Postoperatieve nabehandeling van het CMC I gewricht
- Status na artroplastiek van het CMC I gewricht
Instabiliteit van het CMC I gewricht

Duimbasis Artrose Brace

Artrose van het duimbasisgewricht CMC-I is een veel voorkomende aandoening. Het is een vorm van slijtage van het gewrichtskraakbeen die vooral mensen treft in de leeftijd tussen 40 en 60 jaar. In Europese landen schommelt het percentage tussen 16% en 25%. Dat betekent dat één op de 4 à 5 mensen de gevolgen ervaren van CMC-I artrose.

Artrose van het basisgewricht van de duim in combinatie met het verweken van de gewrichtsbanden leidt tot een functionele instabiliteit. Als gevolg hiervan ontstaan symptomen als pijn, verminderde handfunctie, krachtsverlies en stijfheid. De duim bepaalt naar schatting 40% van de handfunctie, dus artrose van het CMC-gewricht kan invaliderende beperkingen van de hand tot gevolg hebben. De CMC brace kan in dit geval ondersteuning en stabiliteit geven aan de duimbasis.

Schrijf uw eigen review
Alleen klanten met een account kunnen reviews plaatsen. U kunt, inloggen of een account aanmaken