keurmerkusp

Steunkousen Aantrekken en Uittrekken

Het aan- en uittrekken van steunkousen is een handeling die vaak door verpleegkundigen en verzorgenden wordt uitgevoerd, maar ook steeds vaker door de gebruiker zelf. Deze handeling is, zonder gebruik van hulpmiddelen, een fysiek belastende handeling.

Steunkousen Aantrekken

Probleem

Het kost veel kracht en de houding waarin gewerkt wordt is meestal ongunstig. Daardoor neemt de kans op klachten aan het bewegingsapparaat toe. Daarom zijn er speciale aan- en uittrekhulpmiddelen ontwikkeld, waarmee de kracht die nodig is verminderd wordt. Bovendien is de handeling met deze hulpmiddelen comfortabeler en is er minder kans op beschadigingen en aan de huid en/of de steunkousen.

Er zijn twee verschillen om rekening mee te houden voor het aantrekken en uittrekken van steunkousen;
1 voor de kousen met een open teenstuk
2 voor de kousen met een gesloten teen

Oplossing

1 Let op de zithouding met liefst een rechte of zeer licht holle rug. Zorg voor een zithulpmiddel voor de zorgverlener op de juiste hoogte.
2 Handschoenen met een goede grip kunnen de totale tijd van het aantrekken verkorten en de fysieke belasting verminderen.
3 Een aan/uittrekhulpmiddel verkort de duur van de handeling en maakt de handeling aanzienlijk lichter.
aantrekhandschoen

Aantrekhandschoenen

Adviesprijs: € 10,00

Orthocor prijs: € 8,95

Bauerfeind handschoenen, speciaal ontwikkeld voor het makkelijk aantrekken van steunkousen, sportcompressiekousen en bandages Meer info


steve aantrekhulp

Steve aantrekhulp

€ 125,00
Met de Steve® aantrekhulp kiest u voor zelfredzaamheid. Steve® is het eerste en enige... Meer info


Sim Slide Werking

Sim-Slide Aan- en uittrekhulpmiddel

€ 34,95
Aan- en uittrekhulpmiddel voor kousen met open teen, voor het comfortabel aan- en uittrekken van kousen met open teen... Meer info