Skiduim brace

skiduim Een skiduim is een verrekking of scheuring van een bandje aan de binnenzijde van uw duim. Dit treed op door een extreme overstrekking naar buiten van de duim. Omdat dit voor kan komen door een val tijdens het skieën, is in de volksmond de term skiduim ontstaan. Vaak is de oorzaak ook te vinden in een veelvuldig herhaalde bewegingen van uw duim naar buiten toe.

Ideaal als ondersteuning bij letsel van de banden van het duimgewricht (ski-duim).

Ski Duim Klachten
Een skiduim kan zich uiten door zowel een zwelling en pijn bij het onderste gewricht van de duim, aan de binnenzijde van de overgang van de duim naar de hand. Op die plaats kan er ook een blauwe verkleuring van de huid te zien zijn. Dit kan gepaard gaan met krachtverlies van de duim. Bijvoorbeeld tijdens het opendraaien van een pot of het samenknijpen (pincetgreep) van de wijsvinger en de duim.

Skiduim Braces
 1. Push Sports Duimbrace
  Waardering:
  79%
  € 34,95
  Push Sports Duimbrace - De duimbrace ondersteunt het duimgewricht bij de duimbasis, ook wel MCP 1 genoemd. De duimfunctie blijft optimaal en geeft geen beperking van de handfunctie. Biedt uitkomst bij aanhoudende pijn aan de duim als gevolg van overstrekking of ontwrichting van de duim (skiduim).

  In voorraad Op werkdagen voor 14.00u besteld, volgende dag in huis

  Lees verder
 2. Bauerfeind RhizoLoc Duimbrace
  Waardering:
  71%
  Slechts € 51,00 Normale prijs € 61,00
  Actie: Gratis verzending Bauerfeind RhizoLoc, Duimbrace ter stabilisatie duimzadel- en duimbasisgewricht, Oa. voor duim ( skiduim ), artrose (rhizartrose) of een irritatie

  In voorraad Op werkdagen voor 14.00u besteld, volgende dag in huis

  Lees verder

Ski Duim Behandeling

Is er bij dit letsel ook bot beschadigd dan moet erin de regel operatief worden ingegrepen. Daarnaast is er ook conservatieve methode, wanneer er geen breuk is en de band is niet volledig door- of afgescheurd, of er is een nette breuk en de duim staat in de gewone standeen. Deze bestaat uit een (gips)spalk of brace zodat er geen spanning op de band komt te staan en ter stabiliteit.

Skiduim brace

Om die band weer te laten genezen moet het gewricht worden beschermd tegen overmatige bewegingsuitslagen. Het duurt echter minstens 6 weken voor de gescheurde band weer enigszins stabiel is. Klachten na belasting kunnen soms zelfs ook na deze periode nog optreden.
De genezingstermijn wordt daardoor niet korter. Met een stabiliserende bandage (zoals RhizoLoc) kan de duim worden gefixeerd terwijl u toch uw hand nog kunt blijven gebruiken. De stabilisatie en immobilisatie werken pijnverlichtend en zijn een voorwaarde voor een succesvolle genezing.

Een veel gebruikte skiduim brace is de Bauerfeind Rhizoloc. Deze duimbrace stabiliseert het duimgewricht door middel van een individueel aanpasbare aluminium beugel wat een hoge stabiliteit garandeert. De skiduim brace is gemaakt van geperforeerde materiaal, wat zorgt voor een goede luchtcirculatie en vermindert daardoor transpireren. Door de klittenbandsluitingen is de sluiting zeer duurzaam en het aan- en afdoen wordt hierdoor zeer eenvoudig.