0

Hoofdkussen neksteun voordelen en eigenschappen

Er is een grote verscheidenheid aan hoofdkussens. Van een klassiek tot een orthopedisch model, elke kussen heeft een specifieke vorm. De orthopedische of ergonomische kussens hebben vaak de beste ondersteuning. In dit artikel leggen wij uit wat een hoofdkussen neksteun inhoud en wat het voor u kan betekenen.
hoofdkussen actie

Hoofdkussen neksteun eigenschappen

klassiek hoofdkussenEr zijn verschillende synoniemen zoals een kussen met nekrol en neksteunkussen. Deze synoniemen hebben dezelfde eigenschappen. Namelijk dat het hoofdkussen een speciale vorming krijgt om de nek te ondersteunen.

Op de afbeelding recht kunt u de vorm zien van een klassiek hoofdkussen. Dit heeft het hoogste (dikste) punt in het midden van het kussen en loopt af naar de zijkanten. Deze kussens hebben meestal een losse vulling van dons of vlokken, waardoor de vulling bijeen te duwen en te vervormen is.
hoofdkussen neksteun
Een hoofdkussen met een neksteun heeft in het midden minder hoogte, omdat de omvang van een hoofd dat op die plek komt te liggen het grootste is. Waar de nek komt liggen is het kussen juist dikker omdat de omvang kleiner is. Op deze manier blijven het hoofd en de nek in een rechte lijn.
Wat het voordeel is van deze positionering leest u in de volgende paragraaf.

Hoofdkussen Neksteun Voordelen

hoofdkussen nek krom

Klachten kunnen ontstaan doordat uw nek, schouders en hoofd te veel of te weinig ondersteund worden. Schouder- en nekspieren moeten dan geactiveerd worden om dit te corrigeren. Wanneer de spieren dit de gehele nacht moeten doen, worden de spieren stijf of er ontstaat spierpijn. Daarnaast ontslaat er ook een kromming in de wervelkolom waardoor er meer belasting op de gewrichten komt.
Nek- en schouderklachten kunnen zelfs tot gevolg hebben dat u last krijgt van hoofdpijn. Vanuit de nek trekt het naar de zij- en voorkant van uw hoofd.
hoofdkussen nek recht
Voornamelijk voor zijslaper hoofdkussen helpt een hoofdkussen met neksteun rug-, schouder- of nekklachten voorkomen of verminderen. Doordat het hoofd en de nek in een rechte lijn zijn gepositioneerd ontstaat er een natuurlijke houding en kan het lichaam ontspannen.
Daarnaast kan een neksteun hoofdkussen u helpen om in een goede positie te blijven slapen.

Enkele voorwaarden

Niet elke neksteun is voor iedereen geschikt. Het is belangrijk om te letten op de hoogte van de neksteun en daarnaast van welk materiaal de steun is gemaakt.

Hoogte

Een kussen heeft een bepaalde hoogte die door de fabrikant wordt gespecificeerd. Alleen niet elke kussen is even stevig, al is het van hetzelfde type materiaal gemaakt. Daarnaast is het gewicht van een hoofd, en dus de druk die op het kussen komt, voor iedereen verschillend. Kortom hoever het kussen inzakt bepaald de uiteindelijke hoogte en mate van ondersteuning.

Materiaal

Er zijn veel verschillende soorten materialen waarmee kussens gevuld worden. Zo zijn er holle vezels, traagschuim, koudschuim, latex etc. Het ene materiaal past zich beter aan de vorm van de nek/hoofd, dan andere materialen. Zo werkt traagschuim meer drukverlagend dan koudschuim, omdat het beter de vorm van de nek en hoofd aanneemt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.