Draaischijf Transfer Hulpmiddel

Waardering:
84% of 100
De sterke en lichtgewicht draaischijf is 360° draaibaar en uitermate geschikt als hulpmiddel om een transfer te maken, bijvoorbeeld van bed naar stoel of voor in de auto.

In voorraad Op werkdagen voor 14.00u besteld, volgende dag in huis

Speciale prijs € 34,95 Normale prijs € 39,00

Kunnen we u ergens bij helpen?
Onze hulpmiddelen experts staan voor u klaar!

Bel ons
0416 - 377 085
Mail ons
info@orthocor.nl

Makkelijker een transfer maken met deze sterke en lichtgewicht draaischijf

Draaischijf Transfer hulpmiddel - Deze sterke en lichtgewicht schijf is 360° draaibaar en uitermate geschikt voor een (staande) transfer van bed naar stoel of voor in de auto. Het oppervlak biedt goede grip voor de veiligheid van de gebruiker. Een verzorger kan nu met een correcte werkhouding de transfer uitvoeren.

De draaischijf bestaat uit twee schijven welke over elkaar draaien, door middel van kogellagers. De onderste schijf heeft anti-slip nopjes zodat deze stabiel op de grond ligt en niet mee draait. Op de bovenste schijf gaat de gebruiker staan, welke 360 graden kan draaien naar de gewenste positie. Doordat de kogellagers van staal zijn, is de draaischijf zeer duurzaam en is deze te gebruiken tot een lichaamsgewicht van 125 kg.

Kenmerken Draaischijf

Diameter: 40 cm
Kleur: zwart
Gewicht: 0.95kg
Maximaal gebruikersgewicht: 125 kg

Voordelen

 • Makkelijk mee te nemen
 • Ontlast de verzorgende
 • minder belasting en/of pijn voor de persoon die wordt verplaatst

Uitvoeringen

 • Harde draaischijf: is het product zoals op deze pagina weergegeven, gemaakt van stevig kunststof en voornamelijk geschikt om in staande houding een transfer te maken. Voor mensen die moeilijker hun evenwicht kunnen bewaren of de verzorgende dient meer ontlast te worden, dan is er ook een draaischijf met stasteun.
 • Zacht draaikussen: zijn flexibel, hebben vaak een antislip onderkant en zij geschikt om op te liggen en/of zitten.
Daarnaast zijn binnen elke uitvoering de volgende kenmerken van belang:
 • de diameter,
 • het gewicht,
 • het maximale gebruikersgewicht

Draaischijf gebruik

De meest voorkomende situatie waarin een draaischijf wordt gebruikt is de transfer van bed naar (rol)stoel of toilet en omgekeerd.

Gebruiksaanwijzing

 1. Plaats de schijf op de grond recht voor de (rol)stoel of het bed.
 2. Zorg dat de stoel of bed haaks op de bed of stoel staat waar de cliënt op zit.
 3. Indien de transfer naar een rolstoel wordt gemaakt, zorg dan dat deze op de rem staat.
 4. Zet de voeten op de draaischijf en laat de cliënt voorzichtig gaan staan en ondersteun hem hierbij.
 5. Vervolgens draait de cliënt staande een kwartslag naar rechts of links zodat hij in de juiste positie komt. De verzorgende kan de schijf afremmen door met één voet op de schijf te gaan staan.
 6. De cliënt kan met zijn handen steun te zoeken bij de stoel of bed en waarna hij langzaam kan gaan zitten terwijl u hem ondersteunt
Veiligheid en beperkingen. Op hoogpolige tapijten kan een draaischijf minder goed functioneren. Indien een cliënt niet over voldoende stabiliteit, evenwicht en stafunctie beschikt, dan is waarschijnlijk een tillift nodig.

Schoonmaken U kunt de draaischijf het beste schoonmaken met een licht huishoudelijk sopje.

Alternatieven

Er zijn verschillende alternatieven voor een draaischijf en daarnaast ook aanvullende producten. In de categorie transferhulpmiddelen kunt andere producten vinden die de verzorger minder belasten of de gebruiker meer zelfstandigheid geven. Een glijzeil of transferplank wordt veel gebruikt met of als alternatief voor een draaischijf.

Wilt u een draaischijf kopen maar heeft u nog vragen? Dan kunt u altijd contact met ons opnemen. Onze hulpmiddelenexperts staan voor u klaar om u van advies te voorzien en om uw vragen te beantwoorden.
4.2
Rating:
84% of 100
Schrijf uw eigen review
Alleen geregistreerde gebruikers kunnen reviews schrijven. Log in of maak een account aan.
Vaak samen gekocht