Orthopedisch Beenkussen

Heeft u last van uw benen, rug, knieën of heupen? Dan kan een orthopedisch beenkussen zorgen voor een goede ondersteuning ter preventie of herstel van uw klachten.
Beenkussens vallen onder de categorie positioneringskussens. Het kussen zorgt er voor dat uw been of benen in een bepaalde positie worden gelegd, zodat een blessure of wond sneller kan herstellen of ter preventie bijvoorbeeld om vochtophoping in de benen te voorkomen.

Beenkussens
 1. Matraslifter Matrasverhoger
  Waardering:
  79%
  Speciale prijs € 43,95 Normale prijs € 60,00
  De matraslifter verhoogt het bestaande matras met 12,5 cm. Wat bij het voeteind bevorderlijk is tegen aandoeningen als spataderen, oedeem en lage rugpijn en algemene moeheid. Ook het hoofdeind kan op deze manier 12,5 cm worden verhoogd, om bijvoorbeeld makkelijker te drinken of tv te kijken.

  In voorraad Op werkdagen voor 14.00u besteld, volgende dag in huis

  Lees verder
 2. Venenkussen Aderkussen
  Waardering:
  90%
  Speciale prijs € 63,95 Normale prijs € 97,95
  Met het Venenkussen Aderkussen wordt uw bloedcirculatie gestimuleerd en vermindert de druk op uw onderrug. Het venekussen heeft een ergonomische vorm zodat het onderbeen ontspant.

  In voorraad Op werkdagen voor 14.00u besteld, volgende dag in huis

  Lees verder
 3. T Rol heup abductiekussen
  Waardering:
  77%
  Speciale prijs € 119,95 Normale prijs € 140,00
  Ideaal voor het positioneren van de onderbenen. Ontworpen voor een stabiele positie en ter ondersteuning van de heupabductie.

  In voorraad Op werkdagen voor 14.00u besteld, volgende dag in huis

  Lees verder
 4. Beengoot
  Waardering:
  73%
  Speciale prijs € 79,95 Normale prijs € 100,00
  De beengoot is een positioneringskussen voor uw been. Een beengoot wordt gebruikt wanneer het been stil moet blijven liggen, bij oa breuken, kneuzingen of na een operatie. Lees verder
 5. Abductiekussen
  Waardering:
  90%
  Speciale prijs € 94,95 Normale prijs € 110,00
  Het abductiekussen is een hulpmiddel wat zorgt voor een perfecte ondersteuning van uw onderlichaam. Ideaal wanneer uw benen in dezelfde houding moet blijven liggen. Bijvoorbeeld na een heupoperatie of luxatie van de heup. Lees verder

Beenkussen werking en soorten

werking van een beenkussen tussen de knieën

Kniekussen

Een kniekussen zorgt dat bij een zijligging de benen evenwijdig van elkaar blijven. Hierdoor wordt spanning op de heupen voorkomen. Het kussen wordt vaak toegepast na een heupoperatie of mensen met heupklachten. Daarnaast kunnen de knieën die op elkaar liggen pijnlijk worden door drukplekken. Door een kniekussen te gebruiken ontstaan geen drukplekken.

Abductiekussen

Abductie betekent dat een gewricht van het lichaam wordt afgebogen. Bij de benen en de heup worden de benen gespreid zodat er een V vorm ontstaat. Dit type orthopedisch beenkussen wordt vaak gebruikt na een heupoperatie, wanneer uw benen in dezelfde houding moet blijven liggen.

Venenkussen

Het is een wigvormig beenkussen zodat de benen schuin omhoog komen te liggen. Het is ergonomisch gevormd is zodat de benen over de gehele lengte goed worden ondersteund. Het zorgt voor stimulatie van de bloedcirculatie, vermindert vochtophoping in de onderbenen en vermindert de druk op uw onderrug.