Bauerfeind Genutrain P3 Kniebrace

Actie: Gratis verzending Bauerfeind Genutrain P3 kniebrace is voorzien van een speciaal gevormde visco-elastische pelotte voorzien van een geïntegreerd correctie-element. Werkt pijnverlichtend bij een foute positie van de knieschijf (lateralisatie van de patella) en patellofemoraal pijnsyndroom.
Speciale prijs € 93,00 Normale prijs € 109,00

Kunnen we u ergens bij helpen?
Onze hulpmiddelen experts staan voor u klaar!

Bel ons
0416 - 377 085
Mail ons
info@orthocor.nl

De Genutrain P3 is een actieve kniebrace voor het optimaal sporen van de knieschijf.

De Bauerfeind Genutrain P3 - heeft dezelfde eigenschappen als de standaard GenuTrain kniebrace, maar is voorzien van een speciaal gevormde visco-elastische pelotte voorzien van een geïntegreerd correctie-element. Hiermee wordt het zijdelings verschuiven van de knieschijf (patella) tegengegaan. Deze Permanente Patella Protectie (P3) zorgt onder alle omstandigheden voor een optimale ondersteuning van het kniegewricht en de knieschijf in het bijzonder.

Maatvoering:

Maat op basis van Omtrek 1 / Omtrek 2 (zie de bovenstaande afbeelding hoe u de maat kunt bepalen)
 1. : 28-31 / 39-42
 2. : 31-34 / 42-45
 3. : 34-37 / 45-48
 4. : 37-40 / 48-51
 5. : 40-43 / 51-54
 6. : 43-46 / 54-57
Uitvoeringen: Links en Rechts

De correctie-draad maakt een individuele aanpassing mogelijk! Er wordt een nauwkeurig gedefinieerde druk op de knieschijf uitgeoefend, niet te veel en niet te weinig. Bovendien kan de instelbare correctie-draad worden aangepast aan de situatie en indicatie. Ook als de behoefte aan correctie tijdens het sporten en hoge lichamelijke belasting groter is dan bijvoorbeeld tijdens een lichte wandeling, kan de bandage snel en eenvoudig worden aangepast.

Indicaties Genutrain P3

 • Patellofemoraal pijnsyndroom (chondropathie, chondromalacie), pijn aan de voorkant van de knie
 • Lateralisatie van de patella (neiging tot luxatie, foute positie van de knieschijf)
 • Na laterale release operatie
 • Patellaire tendinitis
 • Osgood-Schlatter
 • Bij pijn door een Jumpers of lopers knee
 • Gonartrose
 • Patella alta
 • Artrose of reumatische klachten
 • Revalidatie van de knie gedurende langere tijd


Werking Bauerfeind Genutrain P3

GenuTrain P3 werkt pijnverlichtend bij een foute positie van de knieschijf (lateralisatie van de patella), bij een patellofemoraal pijnsyndroom (pijn aan de voorkant van de knie) of bij pijn door een ""jumpersknie" (apexitis patellae). De actieve bandage, met twee geïntegreerde visco-elastische pelotten en een correctiedraad stabiliseert de stand van de knieschijf, activeert de spieren en versnelt op deze manier het genezingsproces.

Knieschijf onder controle

P3 – dat staat voor “permanent patella protection” (=permanente bescherming van de knieschijf). GenuTrain P3 beschermt de knieschijf bij elke beweging. In combinatie met een correctiedraad voorkomt de geïntegreerde, ringvormige pelotte het lateraliseren van de knieschijf. Een tweede, wigvormige pelotte werkt nog eens extra ontlastend en pijnverlichtend. Via een intermitterende compressie versnelt GenuTrain P3 de vermindering van oedeem en bloeduitstortingen.

Trainingsdoel: regeneratie

De actieve GenuTrain P3 bandage is ideaal voor de toepassing bij sportieve activiteiten. Zij verkort de regeneratiefase en zorgt ervoor dat de training sneller weer kan worden opgepakt. Hiertoe draagt ook het bijzonder rekbare gebreide weefsel bij: met een zachtere zone in de knieholte, randen die minder druk uitoefenen, ademende materialen en een anatomische vorm. De bewegingsvrijheid wordt bij het dragen van de bandage niet beperkt. De goede ademende eigenschappen van het gebreide weefsel zorgen voor een extra hoog draagcomfort en bieden een optimale ondersteuning tijdens het sporten.

De GenuTrain® P3 tijdens het sporten

“Op grond van een knieblessure mocht ik langere tijd niet sporten. Als je dan eindelijk weer op het handbalveld staat, heb je behoefte aan zekerheid – dat zit ook tussen de oren. De GenuTrain P3 biedt mij deze zekerheid. De bandage ondersteunt mijn knieschijf, stabiliseert de knie en biedt toch de volledige bewegingsvrijheid die ik nodig heb. Ik vind ook een hoog draagcomfort belangrijk. En die biedt de GenuTrain P3 mij." (Filip Jicha, verdediger van de THW Kiel en lid van het Tsjechische nationale team)
0
Rating:
0% of 100
Schrijf uw eigen review
Alleen geregistreerde gebruikers kunnen reviews schrijven. Log in of maak een account aan.
Vaak samen gekocht