Traagschuim Kussen

traagschuim werkingEen traagschuim (memory foam) kussen heeft een vulling van traagschuim ook memory foam genoemd, door uw lichaamstemperatuur vormt het zich naar uw lichaams en ontlast drukpunten. Traagschuim kussens zijn hoofdzakelijk onder te verdelen in twee categorieen, te weten hoofdkussens en zitkussens. Onderstaand wordt per categorie de eigenschappen van deze kussens uitgelegd.

Traagschuim Hoofdkussen

Er zijn verschillende zaken die u uit uw slaap kunnen houden, zoals zorgen over uw werk en geluidsoverlast. Maar ook lichamelijke klachten zoals, hoofd- of nekpijn zijn veel voorkomende klachten die kunnen zorgen voor een slechte nachtrust. Voor lichamelijke klachten kunnen naast een medische behandeling, therapie en training ook hoofdkussens een goed hulpmiddel zijn.
Een goed traagschuim hoofdkussen is daarvoor net zo belangrijk als een goed matras. Het voorkomt hoofd- en nekklachten en ontspant de nek- en schouderspieren voor een gezonde slaap. Door gebruik te maken van traagschuim, ook memory foam genoemd, werkt het kussen drukverlagend en biedt het maximaal comfort voor je nek en schouders, het gewicht dat erop komt te liggen wordt namelijk gelijkmatig verdeeld. Daarnaast is de vorm van het kussen ook belangrijk, zorg dat het kussen een goede ondersteunende anatomische vorm heeft.
Let bij uw aankoop ook goed op of het kussen hypo-allergeen is, zodat u geen last krijgt van allergische reacties.
Al is het nooit wetenschappelijk bewezen, schrijven veel mensen traagschuim toe dat het snurken vermindert.

Traagschuim Zitkussen

Zitkussens worden vaak gebruikt als hulpmiddel ter preventie of herstel (na een operatie) in de lage regionen. Traagschuim zitkussens onderscheiden zich hierin door een hoge mate van drukverdeling, het neemt exact de vorm van uw lichaam aan door middel van uw lichaamstemperatuur. Hierdoor worden traagschuim zitkussens ook veel gebruikt bij decubitus, maar ook voor aambeien kunnen deze zitkussens geschikt zijn, vaak heeft het kussen dan een uitsparingen aan de achterkant (coccyx zitkussen), voorkant of in het midden.
Belangrijk zaken om op te letten bij de aankoop van een traagschuim zitkussen zijn de afmetingen, het lichaamsgewicht waarvoor het kussen geschikt is en of het kussen voorgevormd is.
 1. Traagfoam zitkussen
  Waardering:
  93%
  Speciale prijs € 89,95 Normale prijs € 100,00
  Drukverlagend traagschuim zitkussen , wordt geleverd met twee hoezen en is voorzien van een voorvorming voor een stabiele zithouding. Te gebruiken als comfortkussen maar ook is het traagfoam zitkussen inzetbaar ter preventie en de behandeling van decubitus.

  In voorraad Op werkdagen voor 14.00u besteld, volgende dag in huis

  Lees verder