Coccyx Zitkussen

Heeft u last van pijn aan het stuitje, bijvoorbeeld door een kneuzing of breuk? Dan helpt een Coccyx Zitkussen pijn te verminderen.
Een kussen voor het stuitje wordt ook wel coccygodynie of coccyx zitkussen genoemd. Coccygodynie betekent; pijn aan het staartbeen/stuitje. Wij hebben verschillende modellen kussens voor uw coccyx beschikbaar.

Coccyx Zitkussens
 1. Stuitkussen Auto
  Waardering:
  87%
  Speciale prijs € 25,95 Normale prijs € 30,00
  Het stuitkussen auto is een wigvormig kussen met een stuituitsparing aan de achterzijde. Omdat het kussen iets smaller en minder hoog is dan het standaard stuitkussen, past het meestal beter in een autostoel.

  In voorraad Op werkdagen voor 14.00u besteld, volgende dag in huis

  Lees verder
De hoek van het wigkussen corrigeert uw zithouding door uw bekken te kantelen en uw ruggengraat in een natuurlijke houding te zetten. Hierdoor krijgt de wervelkolom de natuurlijke S vorm. Daarom is het ook te gebruiken bij een tussenwervelaandoening of artrose.

Coccyx

coccyx" De coccyx, meestal aangeduid als staartbeen of stuitbeen, is het laatste segment van de wervelkolom. Het is een overblijfsel van een verloren staart. Het staartbeen bestaat uit 4 samengegroeide wervels. De bovenkant van het staartbeen is bevestigd aan het heiligbeen.
De coccyx heeft als functie om de aanhechting te vormen voor skeletspieren zoals de musculus glutaeus maximus. Daarnaast zorgt voor een schokdempend effect wanneer u gaat zitten.

Coccygodyne

Deze pijnlijke aandoening van het staartbeen komt voornamelijk voor bij vrouwen. De verhouding tussen mannen en vrouwen met deze klacht is 1:5. Meestal wordt het veroorzaakt door een trauma zoals een val. Ook kan een verkeerde zithouding of een bevalling de oorzaak zijn.
Door lichamelijk, neurologisch en manueel onderzoek kan de diagnose worden gesteld. Daarnaast kunnen ook röntgenopnames en dynamische radiologische opnames gebruikt worden.
Er zijn veel verschillende soorten behandelingen. Niet-Somatische Behandelingen: zoals een aangepaste zitting, zitkussen of revalidatie. Somatische Behandelingen: zoals ontstekingsremmers en lokale injecties as interventionele pijnbehandelingen.