TOPRO Taurus Walker

De Topro Taurus rollator is een uniek looprek op wielen. Door de zwenkwielen is de Taurus gemakkelijk te manoeuvreren. Zo kunt u ook in kleinere ruimtes, bijvoorbeeld de badkamer, goed gebruikmaken van deze walker. De comfortabele armsteunen van foam zijn zowel in hoogte als in hoek verstelbaar.
De Topro Taurus is leverbaar in 2 modellen met een hydraulische (h) of elektrische (e) hoogteverstelling. En daarnaast in 2 uitvoeringen met een basic of premium uitrusting. Voor uitleg over de uitvoeringen en de extra opties die beschikbaar zijn, kunt u de onderstaande productbeschrijving raadplegen. Gratis levering!

Levertijd +/- 3 werkdagen
Speciale prijs € 1.145,00 Normale prijs € 1.320,00

Kunnen we u ergens bij helpen?
Onze hulpmiddelen experts staan voor u klaar!

Bel ons
0416 - 377 085
Mail ons
info@orthocor.nl

Topro Taurus - Uitermate stabiel, comfortabel en veilig lopen.

topro taurus rollator walker Bent u opzoek naar een rollator voor loop-oefentherapie en een stabiele loophulp voor binnenshuis gebruik? Dan is de Topro Taurus dé oplossing.
De Taurus is een premium rollator met armsteunen van comfortabel schuimmateriaal. Deze robuuste rollator geeft optimale loopondersteuning aan elke gebruiker. Door de zwenkwielen is de rollator eenvoudig te manoeuvreren. Zowel voor thuis of in een zorginstelling, zoals een revalidatiecentrum, is deze rollator zeer geschikt. De Taurus is de meest stabiele en stevige rollator uit het TOPRO rollator assortiment.

Door de verschillende uitvoeringen en instelmogelijkheden, is de rollator voor elke gebruiker volledig op maat te maken. De handvatten zijn zowel in hoogte als in hoek verstelbaar en de afstand van de handvatten t.o.v. de armleggers zijn verschuifbaar. De armschalen kunt u in breedte verstellen. Daarnaast kunt u kiezen tussen een elektrische of hydraulische hoogte instelling. Waarbij de elektrische versie ook meteen als sta op hulpmiddel kan dienen. Onderstaand hebben wij de verschillen met een tabel inzichtelijk gemaakt.

Omdat het frame van de loophulp is gemaakt van aluminium, is het duurzaam en licht van gewicht. De rest van de rollator is gemaakt van hoogwaardig kunststof. Hierdoor is deze walker onderhoudsvrij en goed te reinigen. De Topro Taurus is geschikt voor gebruikers tot 150 kg. De hoogte is instelbaar van 86.5 tot 136 cm.

Uitvoeringen en Opties

De Topro Taurus Walker is verkrijgbaar in 2 verschillende modellen. U kunt kiezen uit een Hydraulische of Elektrische hoogteverstelling. De elektrische uitvoering krijgt zijn voeding van een oplaadbare accu die aan de rollator is bevestigd.
Uitvoering Hydraulisch (H) Elektrisch (E)
Hoogteverstelling Gasveer Elektrisch
Gebruikerslengte 140 - 200 cm 140 - 200 cm
Max. gebruikersgewicht 150 kg 150 kg
Hoogte van de armsteunen 86,5 - 136 cm 86,5 - 136 cm
Handgrepen Rond, diameter 3.6 cm.
Afstand tussen de armsteunen 33 - 45 cm 33 - 45 cm
Lengte armsteunen 35 cm 35 cm
Breedte 66 cm 66 cm
Lengte 78 cm 78 cm
Draaicirkel 91 cm 91 cm
Diameter wielen 12,5 cm 12,5 cm
Breedte wielen 3,1 cm 3,1 cm
Binnen breedte tussen voorwielen 48 cm 48 cm
Buiten breedte tussen voorwielen 57 cm 57 cm
Binnen breedte tussen achterwielen 57 cm 57 cm
Buiten breedte tussen achterwielen 66 cm 66 cm
Gewicht van product (incl. wielen en boodschappentas) 17,6 kg 23,2 kg
Gebruiksgebied Binnen
Gewicht van product (incl. wielen en boodschappentas) 17,6 kg 23,2 kg
Hoogte onderframe 22 cm
Kleur Grijs
Materiaal Kunststof, aluminium
Voetremmen Op alle 4 de wielen
De TOPRO TAURUS E (elektrisch) is getest en voldoet aan de Nen norm voor Medische elektrische toestellen: IEC 60601-1:2005 + corr 1:2006 + corr 2:2007 and IEC 60601-1-2:2007.

Basic of Premium Uitvoering

Zowel de Hydraulische als de Elektrisch Topro Taurus is verkrijgbaar in 2 verschillende uitvoeringen. De Basic beschikt niet over een rem of verstelbare handvatten, maar de Premium versie heeft dit wel. In het overzicht hieronder staan de verschillen tussen de Basic en Premium uitvoering.
 1. Basic
 2. Premium: uitgevoerd met verstelbare handvatten, rijrichtinghouders en een hand/parkeerrem op de achterwielen.

De Basic

 • Zachte onderarmschalen. De Topro Taurus Walker loopwagen heeft twee armschalen die te verstellen zijn. De zachte armschalen zijn van comfortabel, zacht, materiaal gemaakt en dienen ter ondersteuning van de onderarmen.
 • De hoogte van de Topro Taurus rollator is instelbaar van 86,5 - 136 cm. Zodat deze zelfs voor lange mensen tot 2 meter goed is instellen.
 • De hoogte van de armsteunen is aan de voorzijde van de Taurus is gemakkelijk af te lezen.
 • De armsteunen zijn in hoogte en hoek (horizontaal) verstelbaar. Verstelbare afstand tussen armsteunen: 33 – 45 cm
 • Voetremmen op alle 4 de wielen van de Topro Taurus zorgen voor extra veiligheid. Antislipwielen voor gemakkelijk en veilig manoeuvreren.

Extra op de premium

 • De verticale handvatten zijn instelbaar (hoek en lengte). De afstand van de handvatten t.o.v. de armleggers zijn verschuifbaar van voren naar achteren en omgekeerd.
 • De Topro Taurus Premium is uitgevoerd met een rij- en parkeerrem op beide handgrepen die de achterwielen remmen. De remmen kunnen onafhankelijk van elkaar op elke handgreep worden bediend. Bovendien kan een handrem worden gebruikt om de persoonlijke, gewenste duwsnelheid in te stellen.
 • De draaibeweging op de achterwielen (swing) kan geblokkeerd worden. Wanneer uit veiligheid niet gewenst is dat de achterwielen meedraaien. Deze is met voetbediening, uit te schakelen.
topro taurus verschillen

Video

TOPRO Taurus E Premium

TOPRO Taurus H Premium

Remmen

Indicaties

De Topro Taurus rollator is inzetbaar bij verschillende indicaties. Enkele voorbeelden zijn:
 • Evenwichtsstoornissen
 • Verminderde mobiliteit
 • Dystrophia musculorum progressiva
 • Multipele sclerose
 • Neoplasma cerebraal
 • Extrapyramidale aandoeningen
 • Osteoporose
 • Gonartrose
 • Cerebellaire aandoeningen
 • Reumatoïde ziekten
 • Post traumatische of post operatieve revalidatie

Accessoires

U kunt bij Orthocor niet alleen de Topro Taurus Walker kopen maar ook allerlei accessoires om het gebruik van uw rollator makkelijker te maken.. Deze kunt u direct aanvinken bij de opties, maar eventueel ook later aanschaffen U kan hierbij denken aan een voetplaat of een zijsteun voor de onderarm. De hoog - laagbediening van de elektrische uitvoering wordt met een rode knop op het handvat bediend. Wanneer dit niet gewenst is kan er optioneel een afstandsbediening besteld worden. Zie onderstaand een compleet overzicht van de accessoires. topro taurus accessoires
0
Rating:
0% of 100
Schrijf uw eigen review
Alleen geregistreerde gebruikers kunnen reviews schrijven. Log in of maak een account aan.
Vaak samen gekocht