0

Voedingskussen en Zwangerschapskussen

voedingskussen

Een body pillow is een heerlijk, praktisch zwangerschapskussen dat voor diverse doeleinden gebruikt kan worden. Het is een veel gebruikt kussen om een pasgeboren baby op te leggen, als ondersteuning wanneer je baby (nog) niet zelfstandig kan zitten, als voedingskussen of als ondersteuning bij het slapen tijdens de zwangerschap. Het ondersteunt de rug, buik en benen en kan makkelijk rond het lichaam gevormd worden. Een superproduct voor supermama’s!

Zwangerschapskussen tijdens de zwangerschap

Een groot zwangerschapskussen is ideaal wanneer u thuis op de bank of in bed zit of ligt, het biedt steun in de rug en buik. Tijdens het slapen biedt het veel comfort, met name wanneer men er een been om heen slaat. Een slaaphouding die wordt aanbevolen door Fysiotherapeuten, wanneer iemand een specifieke buikslaper is. Dit is ook een veel voorkomende slaaphouding bij zwangere vrouwen, die door hun zwangerschap niet op hun buik kunnen liggen.

Door de souplesse en het vermogen zich helemaal aan te passen kunt u dit kussen in elke gewenst positie tegen u aandrukken. Zo komt u precies in de juiste positie te liggen die u de rust geeft die u nodig bent. Artsen, verloskundigen en de diverse zwangerschapfora raden een dergelijk kussen daarom veel aan. Het bodypillow ligt zo aangenaam dat het tot de basis uitrusting van zwangere vrouwen hoort.

Bovendien kunt u dit kussen na de zwangerschap als voedingskussen gebruiken.

Zittend voeden kan met behulp van een zogenaamd voedingskussen: een banaanvormig of Uvormig kussen. Dit kussen vormt een plateau waarop je je kind legt om te voeden. Het model moet zo hoog zijn dat je kind direct kan drinken, terwijl je zelf goed zit. Let er wel op dat je rechtop blijft zitten en niet voorover leunt. Je armen leg je ontspannen om het kind heen, of langs het kussen.

Gebruik een voedingskussen, ook bij flesvoeding. De hele onderarm heeft daarop namelijk steun. Een goed voedingskussen heeft een banaan- of hoefijzervorm, en is gevuld met soepele, lichtgewicht korrels waardoor het zich goed kan vormen. Voor borstvoeding dient het kussen zo hoog te zijn dat het kind op het kussen kan liggen zonder dat de moeder nog iets vast hoeft te houden of te ondersteunen. Bij flesvoeding ligt het kind iets lager in het kussen en rust de onderarm op het kussen.

Voor zowel het gebruik als voedingskussen en zwangerschapskussen adviseren wij het ThermoFit Body Pillow.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.