Reuma artritis handschoenen

Deze wereldwijd genormeerde reuma handschoenen ondersteunen uw handen en vingers, geven warmte en compressie en verbeteren de bloedsomloop. Zeer geschikt voor het verlichten of voorkomen van pijn en stijfheid bij reuma, artritis of artrose. Gemaakt van zacht katoen met elastaan. Het unieke ontwerp met open vingertoppen zorgt ervoor dat voelen, aanraken en grip mogelijk blijven. Geleverd per paar.

In voorraad Op werkdagen voor 14.00u besteld, volgende dag in huis

Speciale prijs € 18,95 Normale prijs € 21,95

Kunnen we u ergens bij helpen?
Onze hulpmiddelen experts staan voor u klaar!

Bel ons
0416 - 377 085
Mail ons
info@orthocor.nl
Heeft u last van reuma, artritis, tendinitis of artrose? Dan kunnen deze handschoenen voor u een oplossing zijn bij pijnlijke, stijve en opgezwollen handen. De handschoenen hebben twee functies:
 1. Compressie (druk) geven
 2. Warmte geven
Deze twee functies zorgen voor een betere bloedcirculatie, dat pijnverlichting geeft in de handen en vingers.
Daarnaast zorgt de compressie ook voor de afname van zwellingen en vocht om zo het eventuele genezingsproces te bevorderen. Ook zorgt de compressie voor een lichte ondersteuning aan de gewrichten om pijnklachten te voorkomen of te verminderen.

Deze reuma handschoenen zijn gemaakt van katoen en elastaan. Dit heeft als eigenschap dat het goed luchtdoorlatend en elastisch is. Waardoor de huid kan ademen en de handen vrij blijven van transpiratie. De handschoenen kunnen hierdoor zowel overdag als gedurende de nacht gedragen worden.

Door het ontwerp met open vingertoppen heeft u geen belemmeringen bij voelen, aanraken en grip.

Maatvoering

De reuma handschoenen worden geleverd per paar en zijn verkrijgbaar in de maten Small, Medium of Large. U bepaalt de juiste maat door de breedte van de handpalm op te meten. Zie ook de bovenstaande afbeelding.

Maat : Breedte in cm
S: tot 6.75 cm
M: 6.75 - 8 cm
L: 8 - 9.5 cm

Indicaties Reuma artritis handschoenen

De handschoenen zijn te gebruiken bij:
 • Artritis
 • Reuma
 • Artrose
 • Vermoeide handen
 • Koude handen
 • Zwellingen en vocht (bij specifieke oedeem klachten adviseren wij de oedeem handschoen)

Specificaties Reuma handschoenen

 • Open vingertoppen geven u de vrijheid om alle dagelijkse handelingen uit te voeren.
 • Ademend Materiaal: zacht katoenen 88% met elastaan 12%. Laat de huid ademen en houdt de handen droog
 • Wasbaar met een handwas en aan de lucht drogen.
 • Zorgt voor een milde compressie om zwellingen en vocht te controleren en ondersteuning te geven aan de gewrichten.
 • Comfortabel, zowel gedurende de dag als nacht
 • Verwarmt de handen om pijnlijke en vermoeide spieren te verlichten.
 • De handschoenen worden geleverd per paar.

Wat is Reuma in de hand?

Reumatoïde artritis (RA) is een chronische ontstekingsziekte die wereldwijd ongeveer 0,5-1% van de bevolking treft [Veronesi, 2003; Quan, 2011]. Pijn, stijfheid, gezwollen gewrichten, vermoeidheid en latere gewrichtsmisvormingen zijn veel voorkomende symptomen. RA kan elk gewricht van een menselijk lichaam aantasten, maar de kleine gewrichten in de handen en voeten worden het meest beïnvloed.

Symptomen

Een aantal symptomen van reuma in de hand zijn:
 • Stijve en pijnlijke gewrichten in de vingers of in de hele hand. Vaak uit zich dit in de ochtend of na het uitvoeren van een bepaalde beweging.
 • Verdikkingen en/of roodheid van de vingers of hand
 • Verminderde grijpkracht
 • Ook kan vermoeidheid, een grieperig gevoel of lichte koorts optreden

Reuma in de hand behandelen

Bij een vermoeden van reuma is het aan te raden om als eerste stap een bezoek te brengen aan uw huisarts. Op basis van de diagnose die hij/zij stelt kan een gerichte behandeling beginnen of een doorverwijzing naar een handtherapeut of specialist (reumatoloog) in het ziekenhuis.

Een behandeling aan reuma is voornamelijk gericht op pijnverlichting en functieherstel. Dit kan door middel van medicijnen. Maar ook kan een reumatoloog u doorverwijzen naar een revalidatiearts of een handtherapeut. Zij kunnen onder andere voor de volgende behandelingen zorgen: oefeningen, braces, spalken, handschoenen en warmte- of koude therapie. Maar ook geven zij advies over hoe u het beste uw handen kunt gebruiken bij dagelijkse activiteiten of op uw werk.

Werken reuma handschoenen?

De reuma handschoenen zijn een wereldwijde bestseller en aanbevolen door vele reumaspecialisten voor het behandelen van pijn, stijfheid en andere reumatoïde klachten. Uit dit overzichtsartikel blijkt dat het dragen van therapeutische handschoenen een gunstig effect kan hebben bij patiënten met RA. Hoewel exacte mechanismen van hun werking onduidelijk blijven.

Deze reuma handschoenen zijn geselecteerd door Orthocor na verschillende soorten handschoenen te hebben getest. Deze handschoenen hebben de beste prijs/kwaliteit verhouding. Naast dit product hebben wij nog verschillende andere reuma hulpmiddelen zoals een reuma elleboogbrace en kniebrace. Op basis van onze ervaring en klantervaringen kiezen wij alleen de hulpmiddelen met de beste werking. Zodat u verzekerd bent van een comfortabel, functionerend en duurzaam product.
0
Rating:
0% of 100
Schrijf uw eigen review
Alleen geregistreerde gebruikers kunnen reviews schrijven. Log in of maak een account aan.
Vaak samen gekocht