Okselkrukken

Waardering:
88% of 100
Okselkrukken voor stevige ondersteuning tijdens het lopen met gewatteerde comfort steunen aan de bovenzijde en bij de handen. Worden per stuk geleverd.

In voorraad Op werkdagen voor 14.00u besteld, volgende dag in huis

Speciale prijs € 22,95 Normale prijs € 25,00

Kunnen we u ergens bij helpen?
Onze hulpmiddelen experts staan voor u klaar!

Bel ons
0416 - 377 085
Mail ons
info@orthocor.nl

Okselkrukken zorgen voor meer stabiliteit

Okselkrukken - Stevige ondersteuning tijdens het lopen, met gewatteerde steunen voor comfort tegen het bovenlichaam en onder de handen. De okselkrukken zijn in hoogte verstelbaar en worden geleverd per stuk.

Okselkrukken zorgen voor meer stabiliteit en kunnen de druk op de polsen en handen verlagen, omdat u met een okselkruk ook kan steunen met het bovenlichaam en niet alleen via de handen zoals bij de gewone elleboogkruk. Daarnaast hebben deze krukken als voordeel dat ze ook zeer stabiel zijn zowel bij (stil)staan als lopen.

Om een okselkruk goed te gebruiken dient u een goede rechtopstaande houding aan te nemen bij het stappen met de okselkrukken. Het afstellen op de juiste hoogte is daarom erg belangrijk. De okselkruk is in hoogte verstelbaar, dit gebeurt zowel via een moer op de steunbuis van de kruk als met een knop onderaan de kruk. Het bovendeel van de okselkruk wordt op ongeveer 5cm onder de oksel afgesteld. Om de kracht niet hoofdzakelijk op de handen/polsen te laten komen, kunnen de krukken ook tegen de ribben geklemd worden om deze als steun te grbeuiken. Daarnaast wordt er geadviseerd om uw lichaamsgewicht niet direct op de oksel te laten rusten omdat dit zenuwproblemen en irritaties aan de oksel kan geven. Het is daarom ook altijd aan te raden om het gebruik met u behandelend arts/therapeut te bespreken.
Ook adviseren wij u om tijdig een afgesleten krukdop te vervangen, een goede krukdop met voldoende antislipoppervlak is een belangrijk onderdeel voor het veilig gebruik van okselkrukken.

Okselkrukken Maten

Maat Patiënt lengte Hoogte verstelbaarheid
Groot: 175 – 195 cm 130 – 150 cm
Middel 155 – 175 cm 110 – 130 cm
Klein: 135 – 155 cm 90 – 110 cm


Eigenschappen Okselkrukken

– In hoogte verstelbaar, zie de maattabel
– Gewicht 850 tot 990 gram (afhankelijk van de maat)
– Materiaal Frame: lichtgewicht aluminium
– Materiaal Handvat en Okselsteun: zacht comfort schuim
– Kleur: Frame: Aluminium-grijs, Polstering: Beige
– Maximum gebruikersgewicht: 130 kg
– 12 Maanden garantie
De okselkrukken worden per stuk geleverd.
4.4
Rating:
88% of 100
Schrijf uw eigen review
Alleen geregistreerde gebruikers kunnen reviews schrijven. Log in of maak een account aan.
Vaak samen gekocht