Hulpmiddelen voor Ouderen

Hulpmiddelen voor Ouderen We worden steeds ouder, maar slechts weinig mensen voelen zich oud. Gezond en vitaal blijven, dat willen we allemaal. Maar dat is geen vanzelfsprekendheid. Het is fijn om te weten dat er vele mogelijkheden zijn om het leven aangenamer te maken als dat nodig is. Maar wanneer is men daar aan toe? Zowel ter preventie als ter behandeling zijn er veel hulpmiddelen voor ouderen.

Soorten Hulpmiddelen Ouderen

Voorkomen is vaak beter dan genezen. Daarom kan het een goed idee zijn om nú al rekening te houden met de toekomst. Kleine aanpassingen in huis zorgen meteen voor extra comfort én veiligheid waar u zowel nu als in de toekomst veel plezier van zult hebben. Maar ook bijvoorbeeld hulpmiddelen om in beweging te blijven dragen bij aan een vitale oude dag.
Onze ouderen hulpmiddelen ondersteunen zelfstandig wonen, en geven gemoedsrust aan verzorgers, familieleden, vrienden, buren of professionele zorgverleners. Hulpmiddelen voor ouderen kunnen onder andere zijn; bad, douche en toilethulpmiddelen, aankleedhulpmiddelen, mobiliteitshulpmiddelen.

Overzicht van de meest voorkomende ouderen hulpmiddelen:

Rollators

Een rollator is eenvoudige gezegd een looprek met wielen. Met een rollator wordt u zowel buitens- als binnenshuis mobieler. De meeste rollators zijn voorzien van een zitje, zodat u tijdens een wandeling tussendoor kan uitrusten.

Toiletverhogers

Wanneer u niet meer gemakkelijk kan opstaan of zitten op het toilet, bijvoorbeeld na een heup operatie, bieden toiletverhogers uitkomst. Er zijn verschillende hoogtes te verkrijgen zodat er altijd een toiletverhoger is voor uw lichaamslengte.

Sta op hulp toilet

Naast toiletverhogers zijn er ook sta op hulpen voor het toilet, zoals een toiletframe of toilet wandgreep. Dit zijn grepen aan de zijkant van het toilet waar u zich aanvast kan pakken, voor stabiliteit en ondersteuning bij het opstaan en zitten.

Papagaai

Een bedpapegaai is een hulpmiddel om uit bed te komen. Door middel van een handvat dat boven het bed hangt, kunt u zich op trekken en gemakkelijk het bed uit komen.

Badlift

Een badlift is een prima oplossing om gemakkelijk en veilig in- en uit bad te stappen. Een badlift is een makkelijke aanpassing ten opzichte van een instapbad, u kunt namelijk uw huidige bad behouden.

Medicijndoos

Met de medicijndoos, controleert u in één oogopslag welke medicijnen u op welk moment van de dag in moet nemen

Aangepast bestek

Het gebruik van bestek is niet altijd voor iedereen vanzelfsprekend. Met aangepast bestek, kunt u zorgen dat u bijvoorbeeld in het geval van parkinson of reuma toch goede controle houdt over het bestek

Sta op Stoel

Lichamelijke veranderingen als artrose, decubitus, pijntoename, afnemende beweegbaarheid en incontinentie maken vaak dat een stoel die eerder nog voldeed nu geen zitcomfort meer kan bieden. Een sta op stoel biedt u praktische hulp bij het opstaan, door uw beweging te volgen en u te ondersteunen.

Betaalbare Hulpmiddelen voor Ouderen

Hulpmiddelen voor Ouderen hoeven niet duur te zijn en kunnen in de toekomst zelfs geld besparen. Door middel van kleine aanpassingen of ondersteuning kan al veel bereikt worden. Twee goede voorbeelden hiervan zijn een kousen aantrekhulp of een goed zitkussen. Een investering van enkele tientallen euro's kan in de toekomst honderden euro's aan thuiszorg kosten besparen.
Daarnaast zijn veel hulpmiddelen online te verkrijgen, dit biedt gemak omdat u vanuit huis de artikelen kan bestellen en ontvangen. Daarbij zijn de hulpmiddelen vaak goedkoper, dan in een fysieke thuiszorgwinkel.

Bent u op zoek bent naar hulpmiddelen voor ouderen? Dan biedt Orthocor u een uitgebreid, zorgvuldig geëvalueerd en betaalbaar assortiment hulpmiddelen om het dagelijks leven aangenamer te maken, zorgverleners beter zorg te laten verlenen en geld te besparen. De meeste hulpmiddelen op onze website zijn eenvoudig en zonder gereedschap te gebruiken. Indien u een product niet krijgt gevonden, of u hebt andere vragen dan kunt u altijd contact met onze klantenservice opnemen. Onze adviseurs geven u met plezier informatie om comfortabel en veilig in uw eigen huis te blijven wonen.