Ergonomisch Kussen

Een optimale ondersteuning voor uw lichaam voor verminderen en het voorkomen van klachten.

ergonomie klachten kussen

Wat is een Ergonomisch Kussen?

Een verkeerde houding, en vooral op langere termijn, kan resulteren in nek-, schouder- en rugklachten. Ergonomische kussens zorgen ervoor dat u in de juiste houding zit of ligt of werkt.

Liggen: Bij een voorgevormd, ergonomisch hoofdkussen (meestal van latex of traagschuim) ligt het hoofd en wervelkolom in een rechte lijn. Zodat de spanningen op de spieren en gewrichten worden verminderd of voorkomen. Er zijn veel verschillende soorten ergonomische kussens, omdat er verschillende slaapposities zijn zoals zijslapers en rugslapers. Daarnaast heeft iedereen een persoonlijke voorkeur voor de verschillende materialen, vorm en hardheid waarvan de kern gemaakt is.

Zitten: Een ergonomisch zitkussen bevordert een actieve en ergonomische zitpositie. Actief zitten versterkt de spieren van de rug zonder het doen van oefeningen. Zoals een wiebelkussen.
Ook wordt er vaak een ergonomisch kussen voor in de auto gebruikt bij rugklachten. Omdat mensen vaak een kromme zithouding hebben tijdens het autorijden, zorgt een goed autostoelkussen voor een rechte zithouding. Hierdoor komt er minder spanning op de rugspieren en gewrichten, waardoor rugklachten kunnen worden voorkomen of behandeld.

Hoe werkt een Ergonomisch Kussen?

Door het gebruik van een ergonomisch hoofd-, rug-, nek-, knie- of zitkussen kunt u uw houding corrigeren, de druk gelijk over het lichaam verdelen, waardoor de pijn verdwijnt. Met behulp van ons ergonomisch rugkussen, kniekussen of hoofdkussen wordt uw lichaam beter ondersteund en kunt u uw houding corrigeren waardoor klachten verminderen. Zo zorgt u ook voor een betere nachtrust en daarmee ook voor een uitgerust en gezond gevoel overdag.