Hallux Rigidus Zolen

Waardering:
79% of 100
Actie: Gratis verzending Bauerfeind Hallux Rigidus zolen zijn bijzonder comfortabel en ideaal voor bij elke activiteit. Beperkt de beweging in het basisgewricht van de grote teen tijdens het lopen en zorgt zo voor directe pijnvermindering.
Slechts € 59,95 Normale prijs € 75,00

Kunnen we u ergens bij helpen?
Onze hulpmiddelen experts staan voor u klaar!

Bel ons
0416 - 377 085
Mail ons
info@orthocor.nl

De optimale steunzool afgestemd op Hallux Rigidus

Deze steunzool is optimaal afgestemd op het klachtenbeeld hallux rigidus. Een hallux rigidus is een volledige verstijving van het gewricht van de grote teen (rigidus = onbeweeglijk / verstijfd). De Bauerfeind ErgoPad redux hallux zool kan als conservatieve therapie of therapiebegeleidend worden toegepast. Door het dragen van de steunzolen wordt de pijn aan de grote teen verminderd en voorkomt verdere afwijkingen.

Indicaties Bauerfeind ErgoPad redux hallux zolen

De steunzool is specifiek gemaakt voor de indicatie Hallux Rigidus aan één of beide zijden. Maar ook voor de volgende indicaties kunt u baat hebben bij deze steunzool:
- Jicht
- Ter preventie van een verkeerde positie van de voorvoet
- Ter beperking van beweging van de grote teen
- Ontstekingen van de grote teen

Maatvoering Hallux Rigidus Zolen

Verkrijgbaar voor dames en heren in de schoenmaten 35 tot en met 48.
De zolen worden per paar geleverd, wanneer u bijvoorbeeld alleen voor de rechter voet de hallux rigidus zool nodig heeft wordt er een neutrale zool voor de linker voet bijgeleverd.

Kenmerken Hallux Rigidus Zool

- Duurzaamheid: Het hoogwaardige materiaal garandeert een lange levensduur, ook bij permanente belasting
- Het verstevigde element “redux” voorkomt een verkeerde positie van de voorvoet, ontlast het pijnlijke gedeelte en verhindert door zijn elastische eigenschappen dat de hiel uit de schoen wipt. Het element loopt onder het basisgewricht van de grote teen tot aan de buitenste balzone
- Hoogwaardige kunststof steunzool en met een geringe dikte toepasbaar in bijna alle schoenen.
- Voorvoetpelotte: Anatomisch gevormde pelotte
- Stabiliserend element: Vlindervormige en flexibele kern die de middenvoetzone optimaal ondersteunt
- Onderlaag: Cordura nylon –duurzame contactlaag
- Zachte toplaag: Hoogwaardige bekleding van microvezel met antibacteriële zilverionen voor optimale hygiëne in de schoen. Dempt en verdeelt de krachten onder de voorvoet.
- Kleur: beige / bruin

Voordelen

- Snelle verlichting van de pijn
- Voorkomt supinatie van de voorvoet
- In bepaalde gevallen kan medicatie worden verminderd en een operatie worden uitgesteld.
- Niet alleen dé oplossing voor Hallux Rigidus maar ook andere problemen aan de voorvoet (zie bovenstaande indicaties)

Wasvoorschrift

- Oppervlakken kunnen worden afgenomen met een mild schoonmaakmiddel
- Niet geschikt voor de wasmachine
- Niet blootstellen aan warmtebronnen (verwarming, direct zonlicht)

Wat is Hallux rigidus?

Hallux Rigidus is een voetafwijking waarbij slijtage van de kraakbeenoppervlakken in de voet een verstijving van de teen veroorzaken.

Deze afwijking bevindt zich aan de grote teen ter hoogte van het voorvoetsbeen van de eerste teen en het eerste kootje van de grote teen. In dit gewricht treedt slijtage op. Het kraakbeenoppervlak versmalt en verdunt. Om de druk op het kraakbeen te verminderen vormt zich een soort aangroei van been. De aangroei veroorzaakt een beperking van de beweeglijkheid van de voet en uiteindelijk verstijving.

Hallux rigidus is een veel voorkomende indicatie, het komt voor bij 1 op de 40 personen van 50 jaar en ouder en mannen hebben er vaker last van dan vrouwen.

Wat zijn de oorzaken?

Er zijn verschillende oorzaken voor deze ziektebeelden; diverse voetvervormingen, maar ook externe invloeden, zoals het lopen op harde ondergrond. Een ongeval kan de oorzaak zijn van het begin van kraakbeenslijtage en daardoor het proces van slijtage in gang zetten. Jicht is ook een mogelijk oorzaak, maar in de meeste gevallen is er echter geen aanwijsbare oorzaak. In uitzonderlijke gevallen kunnen aangeboren afwijkingen deze aandoening in de hand werken.

Wat zijn de klachten?

Voordat de teen stijf wordt, verliest het basisgewricht van de grote teen steeds meer kraakbeenmassa – er is dan sprake van een verandering door artrose. Bij het afrollen van de voet wordt het gewricht dan permanent blootgesteld aan een grote drukbelasting. Vervolgens vormen zich hier benige uitwassen aan het gewrichtskapsel, waar herhaaldelijk pijnlijke ontstekingen kunnen optreden.

Behandeling met Hallux Rigidus zolen

De Bauerfeind Hallux Rigidus voorvoet zolen beperken de beweging in het basisgewricht van de grote teen (het MTP-gewricht, het gewricht dat tussen het middenvoetsbeentje en het basiskootje van de teen inzit) tijdens het lopen en zorgt zo voor directe pijnvermindering. Verantwoordelijk hiervoor is het versterkingselement “redux” dat direct onder het basisgewricht van de grote teen is aangebracht en naar de buitenste balzone van de voet loopt, zodat de voorvoet vlak op de grond wordt geplaatst.

Door de voetstand te corrigeren en/of de voet zoveel mogelijk te ondersteunen kan de Hallux Rigidus zool de druk op het grote teen gewricht duidelijk verminderen. Zodat de verstijfde grote teen van extra afwikkeling wordt voorzien.

De orthopedische steunzool ErgoPad redux hallux beperkt de beweging in het basisgewricht van de grote teen (het MTP-gewricht) tijdens het lopen en zorgt zo voor directe pijnvermindering.

De beste Hallux Rigidus Zool van Bauerfeind kopen bij Orthocor.nl
3.95
Rating:
79% of 100
Schrijf uw eigen review
Alleen geregistreerde gebruikers kunnen reviews schrijven. Log in of maak een account aan.