• Home
 • Gebruik Elleboogkrukken - Elleboogkrukken informatie en kopen

Gebruik Elleboogkrukken

Voor het optimaal gebruik van uw elleboogkrukken kunt u onderstaand advies op te volgen. Let op; niet alle elleboogkrukken werken hetzelfde. Wij hebben geprobeerd om een instructie te maken die geldt voor de meeste elleboogkrukken.

Elleboogkrukken Kopen

 1. Elleboogkrukken Comfort

  Elleboogkrukken Comfort

  Waardering:
  91%
  De ergonomische zachte handgreep van deze verstelbare comfort elleboogkrukken, garandeert een goede drukverdeling in de handpalm.

  In voorraad Op werkdagen voor 14.00u besteld, volgende dag in huis


  Speciale prijs € 38,95 Normale prijs € 49,00
 2. Kinder elleboogkrukken

  Kinder elleboogkrukken

  Elleboogkrukken voor kinderen, voorzien van ergonomische handvatten en..

  In voorraad Op werkdagen voor 14.00u besteld, volgende dag in huis


  Speciale prijs € 34,95 Normale prijs € 45,00

Belast en onbelast lopen

Er is een belangrijk onderscheid in de manier van lopen, wanneer u het advies heeft gekregen om gedeeltelijk belast of onbelast te lopen. Gedeeltelijk belast lopen gebeurt vaak met een platte gemakkelijk zittend schoen. Bij onbelast lopen kunt u beter geen schoen dragen aan uw geblesseerde been/voet, en aan uw gezonde been/voet een platte gemakkelijk zittend schoen. Bij dedeeltelijk belast lopen mag uw geblesseerde been/voet heel lichtjes en kort de grond raken, zorg dat uw gewicht op de gezonde been/voet blijft.

Instellen elleboogkrukken

De verstelbare elleboogkrukken moeten zodanig worden ingesteld, dat u met ‘rechte schouders’ op uw niet geblesseerde been kunt steunen.

Het op de juiste hoogte stellen van de krukken.
- Het handvat van de elleboogkruk moet - als u rechtop staat - naast uw lichaam ter hoogte van uw pols komen. U kunt de elleboogkruk op de juiste hoogte instellen door beide onderste palletjes tegelijkertijd in te drukken en de stangen te verschuiven tot u de juiste hoogte heeft bereikt.
- De manchet van de elleboogkruk moet - als u rechtop staat - naast uw lichaam net onder uw elleboog komen. De juiste instelling hiervan doet u op dezelfde manier als de instelling van het handvat, maar nu drukt u de palletjes aan de bovenzijde van de elleboogkruk in.

Polsbelasting en grip

- Tijdens het lopen met de krukken moet u uw polsgewricht niet te veel belasten. Houdt u daarom uw polsen recht tijdens het lopen.
- De anatomisch gevormde handvatten dienen ter verhoging van de grip. Houdt u de elleboogkrukken dan ook zodanig aan de juiste zijde vast.

Gebruik van slechts één elleboogkruk

Wanneer u maar één elleboogkruk gebruikt, moet u deze kruk aan de gezonde zijde van het lichaam nemen.

Traplopen