Gebruik Elleboogkrukken

Voor het optimaal gebruik van uw elleboogkrukken kunt u onderstaand advies op te volgen. Let op; niet alle elleboogkrukken werken hetzelfde. Wij hebben geprobeerd om een instructie te maken die geldt voor de meeste elleboogkrukken.

Belast en onbelast lopen

Er is een belangrijk onderscheid in de manier van lopen, wanneer u het advies heeft gekregen om gedeeltelijk belast of onbelast te lopen. Gedeeltelijk belast lopen gebeurt vaak met een platte gemakkelijk zittend schoen. Bij onbelast lopen kunt u beter geen schoen dragen aan uw geblesseerde been/voet, en aan uw gezonde been/voet een platte gemakkelijk zittend schoen. Bij dedeeltelijk belast lopen mag uw geblesseerde been/voet heel lichtjes en kort de grond raken, zorg dat uw gewicht op de gezonde been/voet blijft.

Instellen elleboogkrukken

De verstelbare elleboogkrukken moeten zodanig worden ingesteld, dat u met ‘rechte schouders’ op uw niet geblesseerde been kunt steunen.

Het op de juiste hoogte stellen van de krukken.
- Het handvat van de elleboogkruk moet - als u rechtop staat - naast uw lichaam ter hoogte van uw pols komen. U kunt de elleboogkruk op de juiste hoogte instellen door beide onderste palletjes tegelijkertijd in te drukken en de stangen te verschuiven tot u de juiste hoogte heeft bereikt.
- De manchet van de elleboogkruk moet - als u rechtop staat - naast uw lichaam net onder uw elleboog komen. De juiste instelling hiervan doet u op dezelfde manier als de instelling van het handvat, maar nu drukt u de palletjes aan de bovenzijde van de elleboogkruk in.

Polsbelasting en grip

- Tijdens het lopen met de krukken moet u uw polsgewricht niet te veel belasten. Houdt u daarom uw polsen recht tijdens het lopen.
- De anatomisch gevormde handvatten dienen ter verhoging van de grip. Houdt u de elleboogkrukken dan ook zodanig aan de juiste zijde vast.

Gebruik van slechts één elleboogkruk

Wanneer u maar één elleboogkruk gebruikt, moet u deze kruk aan de gezonde zijde van het lichaam nemen.

Traplopen