Dynamics Carpaalorthese

De Dynamics Carpaal orthese is een spalk die zorgt voor een optimale immobilisatie van uw polsgewricht (metacarpo-phalangeale (MCP) gewricht). De vingersteun brengt de hand in een functionele positie. Zodat bijvoorbeeld oefeningen ten behoeve van fysiotherapie tijdens het dragen van de orthese mogelijk zijn. De open constructie voorkomt transpiratie en maakt dat u de orthese gemakkelijk aan- en uit kan trekken. Waardoor lichaamsverzorging en wondverzorging gemakkelijker wordt. Dankzij een uitgebreid maatsysteem is de orthese ook geschikt voor kinderen.
Speciale prijs € 99,95 Normale prijs € 120,00

Kunnen we u ergens bij helpen?
Onze hulpmiddelen experts staan voor u klaar!

Bel ons
0416 - 377 085
Mail ons
info@orthocor.nl

Ontlast uw pols en hand optimaal met de Dynamics carpaalorthese

De Dynamics carpaalorthese zorgt ervoor dat uw pols en hand optimaal ontlast worden. De constructie van de spalk brengt uw hand in functiepositie, zodat oefeningen tijdens het dragen van de orthese mogelijk zijn. De open constructie is gemakkelijk aan en uit te trekken. Daarnaast voorkomt het transpiratie en vereenvoudigt wondverzorging en lichamelijke verzorging.

Maat

Voor het bepalen van de maat van de Dynamics Carpaal-orthese wordt de breedte van de handrug gemeten, zie ook de bovenstaande afbeelding..

Maat - Handrugbreedte (cm.)

XS* < 6,5
S 7 – 8
M 8,5 – 9,5
L 10 – 11,5

Kleuren en uitvoeringen

De Dynamics Carpaal-orthese is zowel voor de linker- als voor de rechterpols leverbaar en verkrijgbaar in de kleur zwart.

Te gebruiken bij

De Dynamics Carpaal-orthese is geschikt voor de behandeling van de volgende indicaties:
 • zware verstuikingen; ernstige verstuikingen (distorsies) en kneuzingen (contusies) van het polsgewricht (metacarpo-phalangeale (MCP) gewricht).
 • Slijtage aan de pols (artrose).
 • Zware ontsteking van de peesschede (tenovaginitis).
 • Handkramp.
 • Muishand.
 • Aantasting van de zenuwen in het bereik van de hand.
 • Nabehandeling van breuken, gewrichtsblessures (luxatie) en na operaties.
 • Verlamming van de hand en vingers na een beroerte (hemiplegie).
 • Als carpaal tunnel syndroom brace bij zenuwbeschadiging in het MCP gebied (carpaaltunnel-syndroom).

Contra-indicaties

Bij een oordeelkundige toepassing zijn tot nu toe geen bijwerkingen op het hele lichaam bekend. Indien het product echter te nauw aansluit, kan het plaatselijke drukverschijnselen veroorzaken of bloedvaten en zenuwen beknellen.

In volgende gevallen dient u vóór toepassing van het product uw arts te raadplegen:
 • huidaandoeningen of -verwondingen in het toepassingsgebied, in het bijzonder bij symptomen van ontsteking, zoals roodheid, warmte of zwelling.
 • neurologische – en doorbloedingsstoornissen in het toepassingsgebied.
 • lymfeafvoerstoornissen evenals zwellingen van onbekende oorsprong.


Aanleginstructies

 1. Open om de orthese aan te trekken eerst alle klittenbanden en plaats de onderarm op de spalk. Beweeg vingers en duim voorzichtig totdat uw hand de optimale positie bereikt.
 2. Sluit de klittenband om de pols als eerste, vervolgens de klittenbanden om vingers en duim en tenslotte de klittenband om de onderarm. Let erop dat het product stevig, maar niet te strak moet zitten om beknelling te voorkomen.
 3. Desgewenst kunt u het extra bandje voor de handrug aanleggen. Let erop dat het zachte beschermmateriaal de gevoelige handrug bedekt. Wikkel het klittenband om de hand en door de daarvoor bedoelde lus. Sluit het klittenband.
De aanleginstructies in afbeeldingen vindt u op de binnenkaft aan de voorkant (2) van de brochure.

Onderhoud

 • Het product dient vóór het eerste gebruik en daarna regelmatig gewassen te worden.
 • Maak voor het wassen de afneembare kussentjes en klittenbanden van de spalk los. Gelieve er op te letten dat de klittenbanden op de spalk niet verwijderd worden. De spalk kan met een vochtig doekje gereinigd worden.
 • Was het textiel bij maximaal 30° C handwas. Gebruik daarvoor milde zeepoplossing. Geen wasverzachter! En spoel het product goed uit. Druk het water voorzichtig uit, zonder het product te wringen.
 • Breng het product in de juiste vorm en laat het aan de lucht drogen. Droog het product niet in de droogautomaat, op de verwarming of in direct zonlicht en strijk het nooit.
 • Gelieve geen chemische reinigingsmiddelen, bleekmiddelen, benzine of wasverzachter te gebruiken om de kwaliteit van uw product te handhaven. Breng in het toepassingsgebied geen vet- of zuurhoudende middelen, zalven of lotions op de huid aan.
  Deze substanties kunnen het materiaal aantasten.
 • Bewaar het product droog en beschermd tegen zon en hitte zoveel mogelijk in de originele verpakking. Voer het product na de gebruiksduur conform de plaatselijke voorschriften af.

Materiaalsamenstelling

40% velour
39% PU
19% PVC
2% nylon
POM


Let op

Hier kunt u lezen waar u nog op moet letten voor het correct gebruik van de orthese.
 • Gelieve even uw tijd te nemen en de bijgeleverde handleiding door te lezen. Voor een optimale doeltreffendheid van uw Dynamics product.
 • De juiste pasvorm van de Dynamics Carpaal-orthese is noodzakelijk om volledig effectief te zijn. Aanmeten van de kunststof spalk (uitsluitend door gespecialiseerd personeel) De kunststof spalk kan met behulp van warmte worden vervormd en door gespecialiseerd personeel aan uw behoefte worden aangepast. Hiervoor moeten de binnenvoering en klittenbanden worden verwijderd. De aan te passen punten worden met een föhn gelijkmatig verhit tot ongeveer 150° C. De spalk kan nu in de gewenste vorm worden gebracht en vervolgens afkoelen Het materiaal kan indien nodig opnieuw worden verwarmd en vervormd.
 • Het voor het eerst aanmeten en aantrekken van de Dynamics Carpaal-orthese en de uitleg over het correcte en veilige gebruik ervan, dient te worden gedaan door geschoold personeel.
 • Het product mag alleen worden gebruikt voor de toepassingen die bovenstaand vermeld zijn.
 • Controleer voor ieder gebruik of het product goed werkt, of het schade en slijtage vertoont en zorg dat het correct aangelegd is. Indien het product beschadigd is, mag het niet langer gebruikt worden.
 • Draag het product direct op de huid. Het mag alleen op een gezonde huid worden gedragen. Indien het in combinatie met andere producten gedragen dient te worden, verzoeken wij u, dit vooraf met uw arts te bespreken.
 • Voor zover niet anders verschreven, dient het product tijdens langere rustperiodes (bijv. Tijdens het slapen) te worden uitgetrokken.
 • Indien er zich tijdens het dragen een onaangenaam gevoel, fellere pijnen of andere klachten voordoen, dient u het product niet te gebruiken en dient u contact op te nemen met uw arts of dealer.
 • Wij controleren onze producten in het kader van een algeheel kwaliteitsmanagement. Gelieve u tot uw dealer te richten indien u desondanks klachten hebt.
 • Als u de Dynamics Carpaal-orthese in combinatie met andere producten wilt dragen, bespreek dit dan van tevoren met uw arts.
0
Rating:
0% of 100
Schrijf uw eigen review
Alleen geregistreerde gebruikers kunnen reviews schrijven. Log in of maak een account aan.
Vaak samen gekocht