Daylight Power lichttherapie

Daylight Power lichttherapie, lichttherapielamp ter bestrijding van de volgende symptomen, zoals winterblues, winterdepressie, vermoeidheid.
Speciale prijs € 159,95 Normale prijs € 185,00

Kunnen we u ergens bij helpen?
Onze hulpmiddelen experts staan voor u klaar!

Bel ons
0416 - 377 085
Mail ons
info@orthocor.nl
De Daylight Power is een lichttherapielamp met een lichtopbrengst van 10.000 Lux op ongeveer 20 cm. De Daylight Power wordt vaak gebruikt ter bestrijding van de volgende symptomen, zoals winterblues, winterdepressie, vermoeidheid, die zich meestal voordoen in de herfst en winter als gevolg van een relatief tekort aan daglicht: Er is uitsluitend gekozen voor de beste componenten zoals hoogfrequente PL-L lampen met een levensduur van ongeveer 10.000 uur.

Indicaties Daylight Power lichttherapie
- Sombere buien, vermoeidheid, een futloos gevoel, voldoende slaap zonder dat u er van opknapt en onverklaarbare toename van eetlust resulterend in gewichtstoename. De klachten staan bekend als de winterblues.
- Het apparaat is ook uitstekend geschikt voor gebruik bij ploegendiensten, als men ‘s avonds en/of ‘s nachts moet werken. Ook indien men last heeft van slaap/waak stoornissen kan de Daylight Power de oplossing zijn.

Gebruik Daylight Power lichttherapie
De lichttherapie kuur heeft gemiddeld na zeven tot tien dagen effect. Hoe lang u de lamp iedere dag gebruikt, hangt af van de afstand die tussen u en de lamp zit. De volgende afstanden en duur worden geadviseerd. De afstand is de afstand tussen de ogen en het apparaat. - ongeveer 1/2 uur op 20 cm
- ongeveer 1 uur op 40 cm
- ongeveer 2 uur op 70 cm
Dit geldt per dag voor een periode van 5 tot 10 dagen. U kunt de tijd per dag in delen splitsen en hoeft dus niet de tijd in een keer vol te maken. Gebruik de Daylight Power voornamelijk in de ochtend en middag, wanneer u het gebruikt na zonsondergang verschuift het slaap- en waakritme en kan u moeilijker in slaap vallen. Normaal gesproken is er binnen een week sprake van een zichtbaar resultaat. Het is belangrijk dat het licht uw ogen kan bereiken. Af en toe in de lamp kijken wordt aanbevolen. Constant in de lamp kijken wordt afgeraden. U kunt dus bijvoorbeeld heel goed een boek lezen terwijl de lamp aanstaat.

Indicaties Daylight Power lichttherapie
• Behandeling tegen winterdepressie / SAD met 10.000 lux
• Behandeling: 30 minuten - 2 uur per dag
• Afmetingen: L 13 x B 40 x H 58 cm
• Gebruik minstens 5 tot 10 dagen achtereen
• Ook handig tegen een jetlag
• Effectief en mooi vormgegeven
• Snelle start van de lampen zonder knipperen en geluidshinder
• Licht van gewicht
• Bevat geen ultraviolette of infrarode straling

Soort licht van de Daylight Power lichttherapie
Het soort licht dat bij lichttherapie wordt gebruikt, benaderd het daglicht zoveel mogelijk. De kleurtemperatuur is de term waarmee het soort licht wordt aangeduid, de grootheid hiervoor is: graden Kelvin (˚K). De Daylight Power levert licht van 5800˚K tot 6000˚K, wat overeenkomt met de kleurtemperatuur van daglicht.

Hoeveelheid licht van de Daylight Power lichttherapie
De hoeveelheid licht is naast de kleurtemperatuur, van groot belang. De grootheid van de hoeveelheid licht is: Lux. 10.000 Lux is de noodzakelijke hoeveelheid licht die algemeen wordt aangenomen. De Daylight Power voldoet aan dat criterium.

Lichttherapie
Lichttherapie wordt vaak toegepast bij SAD (Seasonal Affective Disorder). In de volksmond worden hiervoor vaak termen gebruikt zoals herfstmoeheid, winterblues en zelfs vormen van lichte depressiviteit. Omdat de dagen korter worden en het weer somberder wordt, ontstaat er een tekort aan daglicht en raakt de biologische klok ontregeld. U kunt dit vergelijken met het effect van een jetlag. Met de Daylight Power kunt u zichzelf een dosis licht toedienen, zodat u zich weer uitgerust en ontspannen voelt. De Daylight Power kan worden gebruikt bij winterdepressies maar ook bv. bij nachtdiensten.
0
Rating:
0% of 100
Schrijf uw eigen review
Alleen geregistreerde gebruikers kunnen reviews schrijven. Log in of maak een account aan.