Daylight Energy lichttherapielamp

Daylight Energy lichttherapielamp, lichttherapie ter bestrijding van de volgende symptomen, zoals winterblues, winterdepressie, vermoeidheid.
Speciale prijs € 94,95 Normale prijs € 120,00

Kunnen we u ergens bij helpen?
Onze hulpmiddelen experts staan voor u klaar!

Bel ons
0416 - 377 085
Mail ons
info@orthocor.nl

Met deze lichttherapielamp beschikt u op elk moment over daglicht.

De Daylight Energy is een lichttherapielamp met een lichtopbrengst van 10.000 Lux op ongeveer 10 cm. De Daylight energielamp wordt vaak gebruikt ter bestrijding van de volgende symptomen, zoals winterblues, winterdepressie, vermoeidheid. Deze doen zich meestal voor in de herfst en winter als gevolg van een relatief tekort aan daglicht. Er is uitsluitend gekozen voor de beste componenten zoals een LED lamp met een levensduur van ongeveer 10.000 uur. U krijgt 2 jaar garantie.

Indicaties daylight lichttherapie

- Sombere buien, vermoeidheid, een futloos gevoel, voldoende slaap zonder dat u er van opknapt en onverklaarbare toename van eetlust resulterend in gewichtstoename. Deze klachten staan bekend als de winterblues.
- Het apparaat is ook uitstekend geschikt voor gebruik bij ploegendiensten, als men ‘s avonds en/of ‘s nachts moet werken. Ook indien men last heeft van slaap/waak stoornissen kan de Daylight lamp een oplossing zijn.
- Jetlag
- Burn-out

Contra-indicatie

De volgende condities zijn mogelijk gecontra-indiceerd voor het gebruik van dit apparaat:
 • bipolaire stoornis
 • recente oogchirurgie of een gediagnosticeerde oogaandoening waarvoor uw arts u heeft geadviseerd om fel licht te vermijden
 • Gebruik van foto-sensibiliserende medicatie (bijvoorbeeld bepaalde antidepressiva, psychotrope geneesmiddelen of malariatabletten)
Raadpleeg altijd uw arts voordat u het apparaat in gebruik neemt als een van de bovenstaande voorwaarden op u van toepassing is.

Gebruik lichttherapielamp

Het aantal lux is afhankelijk van de afstand tot de lamp. Hoe lang u de lamp iedere dag gebruikt, hangt dus af van de afstand die tussen u en de lamp zit. Houd bij het gebruik van de lamp de aanbevolen afstand van 10 - 60 cm tussen uw gezicht en de lamp aan. De volgende afstanden en duur worden geadviseerd. De afstand is de afstand tussen de ogen en het apparaat. Hoe dichter u bij de lichtbron bent, hoe korter de gebruikstijd is.

Minimale afstand - Gebruiksduur per dag
10 cm - 15 minuten
20 cm - 30 minuten
40 cm - 1 uur
60 cm - 2 uren

Ook kunt u de lichtintensiteit verhogen of verlagen. Op een afstand van 10 cm geven de 5 standen de volgende intensiteit:

Stand - Lux
5 - 10000
4 - 6400
3 - 4000
2 - 2200
1 - 1000

De lichttherapiekuur heeft gemiddeld binnen 2 weken effect. Het is belangrijk dat het licht uw ogen kan bereiken. Tijdens gebruik moet het licht op de ogen zijn gericht. U hoeft echter niet recht in het licht te kijken. Het kan geen kwaad om kort recht in het licht te kijken. U kunt dus bijvoorbeeld heel goed een boek lezen terwijl de lamp aanstaat. Tijdens de therapie kunt u een bril of contact lenzen dragen.

Kenmerken Daylight Energy lamp

 • Behandeling tegen winterdepressie / SAD (Seizoensgebonden Affectieve Stoornis) met 10.000 lux
 • Gebruikstijd instelbaar met een timer van 4 stappen: 15, 30, 45 en 60 minuten
 • Lichtintensiteit instelbaar in 5 stappen.
 • Afmetingen: breed 155 mm x hoog 129 mm x diep 136 mm
 • Lamp: LED
 • Effectief en mooi vormgegeven
 • Licht van gewicht: 0,3Kg
 • Werkt op 240V, adapter wordt meegeleverd.

Soort licht van de Daylight Energy lichttherapie

Het soort licht dat bij lichttherapie wordt gebruikt, benaderd het daglicht zoveel mogelijk. De kleurtemperatuur is de term waarmee het soort licht wordt aangeduid, de grootheid hiervoor is: graden Kelvin (˚K). De lamp levert licht van 5300K, wat overeenkomt met de kleurtemperatuur van daglicht.

Hoeveelheid licht van de Daylight Energy lichttherapie

De hoeveelheid licht is naast de kleurtemperatuur, van groot belang. De grootheid van de hoeveelheid licht is: Lux. 10.000 Lux is de noodzakelijke hoeveelheid licht die algemeen wordt aangenomen. De Daylight Energy voldoet aan dat criterium.

Lichttherapie

Lichttherapie wordt vaak toegepast bij SAD (Seasonal Affective Disorder). In de volksmond worden hiervoor vaak termen gebruikt zoals herfstmoeheid, winterblues en zelfs vormen van lichte depressiviteit. Omdat de dagen korter worden en het weer somberder wordt, ontstaat er een tekort aan daglicht en raakt de biologische klok ontregeld. U kunt dit vergelijken met het effect van een jetlag. Met een daylight energielamp kunt u zichzelf een dosis licht toedienen, zodat u zich weer uitgerust en ontspannen voelt. De Daylight Energy kunt u gebruikt bij winterdepressies maar ook bv. bij nachtdiensten.

Wat is het beste tijdstip een lichttherapielamp te gebruiken?

 • Studies hebben aangetoond dat (SAD) Seizoensgebonden affectieve stoornis ‘s-morgens het beste reageert op de behandeling en dat bij gebruik van een therapielamp te laat op de dag het slaappatroon kan verstoren.
 • Lichttherapie toepassing in de ochtend wordt aanbevolen, omdat gebruik in de ochtend, positiever werkt dan op andere tijdstippen.
0
Rating:
0% of 100
Schrijf uw eigen review
Alleen geregistreerde gebruikers kunnen reviews schrijven. Log in of maak een account aan.
Vaak samen gekocht