• Home
 • Bauerfeind Omotrain S Schouderbrace

Bauerfeind Omotrain S Schouderbrace

Actie: Gratis verzending De Omotrain S schouderbrace kan preventief worden ingezet voor lichte stabilisatie en tijdens dagelijkse activiteiten en sporten.
Speciale prijs € 89,50 Normale prijs € 100,00

Kunnen we u ergens bij helpen?
Onze hulpmiddelen experts staan voor u klaar!

Bel ons
0416 - 377 085
Mail ons
info@orthocor.nl

Omotrain S stabiliseert het schoudergewricht en geeft bescherming tijdens het bewegen

Bauerfeind Omotrain S - Naast de Omotrain heeft Bauerfeind nu de Omotrain S in de markt gebracht. De enkelvoudige band vereenvoudigt het aantrekken. De Omotrain S kan preventief worden ingezet voor lichte stabilisatie en tijdens dagelijkse activiteiten en sporten. Actieve bandage voor de neuromusculaire stabilisatie van het schoudergewricht.

Maat

Bepaal de omtrek van de bovenarm, zie ook bovenstaande afbeelding om de maat op te meten.
0 : 20 - 22 cm
1 : 22 - 24 cm
2 : 24 - 26 cm
3 : 26 - 29 cm
4 : 29 - 32 cm
5 : 32 - 36 cm
6 : 36 - 40 cm


Indicaties

 • Lichte vorm van osteoarthritis
 • Pijn in de Schouder
 • Irritatie van de weke delen rond de schouder ( chronisch, door blessure of operatie)
 • Artrose
 • Posttraumatische irritaties
 • Postoperatieve irritaties

Omotrain S Werking en kenmerken

 • Visco-elastische delta-pelotte met frictienoppen: Ondersteunt de stabilisatie van het schoudergewricht en vermindert de pijn en zwelling
 • - Zeer rekbaar: Maakt aan- en uittrekken gemakkelijk
 • Uitvoering van de band: Enkelvoudige band voor het gemakkelijk en snel aantrekken
 • Driedimensionaal actief breiwerk: Voor een ideale pasvorm
 • Activeert de musculatuur
 • Verwijderbaar massagekussenDe bandage OmoTrain S biedt het schoudergewricht goede steun en bevordert zeer sterk de beweeglijkheid tot herstel van de functie. Bij elke beweging masseert haar gecomprimeerd gebreide weefsel samen met een verwijderbaar massagekussen (delta-pelotte) pijnverlichtend de weke delen en activeren de spieren die de gewrichten stabiliseren. Door de directe bandgeleiding kan zij met iedere beweging meewerken en kan zeer snel en eenvoudig worden aangelegd. Hierdoor is zij ook bijzonder geschikt voor de pijntherapie, voor onmiddellijke verzorging en voor bescherming tegen volgend letsel in het dagelijkse leven en bij de sporten.

Pijn verzachten

De schouder wordt voornamelijk door spieren gestuurd en is daardoor het meest beweeglijke gewricht van het lichaam. Spieractiverende bandages zijn uitermate geschikt voor de conservatieve schoudertherapie omdat ze onnatuurlijke houdingen veroorzaakt door de pijn voorkomen en de mobilisatie van het gewricht bevorderen. Het comprimerende breiwerk van de OmoTrain S oefent een stabiliserende druk van buiten uit en massert bij beweging weldadig de weke delen. Daardoor worden stofwisseling en spieren geactiveerd. Zwellingen worden sneller afgebouwd en pijn verzacht. Dat zet aan tot meer beweging en verbetert op lange termijn de spiercontrole. De verwijderbare delta-pelotte van de OmoTrain S versterkt dit massage-effect doordat haar noppen en een verhoging voor de gewrichtsspleet doelgericht inwerken op typische pijnpunten. Ze kan wanneer de individuele therapie dit verlangt met een klittenband worden versterkt en naar behoefte worden aangebracht.

Beweging ondersteunen

De elastische bandage beschikt over een directe bandgeleiding die de bewegingsvrijheid niet beperkt, zodat de schouder volledig kan worden gemobiliseerd. Bovendien kan de OmoTrain S heel eenvoudig worden aan- en uitgetrokken. Ze wordt eenvoudig met de gezonde arm over hoofd en arm getrokken en met klittenbandsluiting gefixeerd. Het ademende, anatomisch gevormde compressiebreiwerk past zich optimaal aan de schouder aan en stoort de beweging niet. Op deze manier wordt het genezingsproces ondersteund, pijn verlicht en de beweeglijkheid gestimuleerd.
Schrijf uw eigen review
Alleen klanten met een account kunnen reviews plaatsen. U kunt, inloggen of een account aanmaken