• Home
 • Bauerfeind MyoTrain Dijbeenbrace

Bauerfeind MyoTrain Dijbeenbrace

Waardering:
80% of 100
Bauerfeind MyoTrain, dijbeenbandage ter behandeling van spierblessures aan het bovenbeen: zoals scheurtjes in de spiervezels, spierverrekkingen, spierverhardingen, of kneuzingen. De speciale pelotte in de dijbeenbrace geeft de pijnlijke plek extra steun.
Speciale prijs € 84,00 Normale prijs € 95,00

Kunnen we u ergens bij helpen?
Onze hulpmiddelen experts staan voor u klaar!

Bel ons
0416 - 377 085
Mail ons
info@orthocor.nl

MyoTrain Dijbeenbrace ter ondersteuning voor de behandeling van spierletsel aan het bovenbeen.

Bauerfeind MyoTrain - Actieve dijbeenbandage ter behandeling van spierblessures en pijn van de dijbeenspieren, zoals scheurtjes in de spiervezels, spierverrekkingen, spierverhardingen, of kneuzingen en is een aanvullend alternatief voor een tapeverband. De speciale combinatie van gebreid weefsel, klittenbandsysteem en twee verschillende, vrij inzetbare drukkussens (pelotten) zorgt ervoor dat zwellingen sneller afnemen en het genezingsproces wordt versneld.

Bovenbeenklachten komen vaak voor. Een verrekking in één van de bovenbeenspieren is snel opgelopen. Deze klachten kunnen lang duren. Om u weer snel aan het bewegen te krijgen, heeft Bauerfeind de MyoTrain ontwikkeld! De losse pelotte in de dijbeenbrace geeft de pijnlijke plek extra steun.

MyoTrain Maatvoering:

De maat wordt bepaald door de omtrek van het bovenbeen op twee plekken op te meten. Zie ook de bovenstaande afbeelding voor het bepalen van de juiste maat.

Maat (1) ......... (2)
1: 32 - 35 cm --- 44 - 48 cm
2: 35 - 38 cm --- 48 - 52 cm
3: 38 - 41 cm --- 52 - 56 cm
4: 41 - 44 cm --- 56 - 60 cm
5: 44 - 47 cm --- 60 - 64 cm
6: 47 - 50 cm --- 64 - 68 cm
7: 50 - 53 cm --- 68 - 72 cm

Indicaties

Te gebruiken bij:
 • Spierletsel aan het bovenbeen, m.n. spierknopen, verrekkingen en spierscheurtjes
 • Voorkomt herhalingsletsel
 • Spierkneuzing
 • Ondersteuning tijdens de nabehandeling van spierletsel

MyoTrain Productkenmerken

 • Het anatomisch gebreide weefsel waarborgt een perfekte pasvorm en therapeutisch werkzame compressie.
 • Meteen na verwonding kan met de kleine (acute) pelotte gericht compressie worden aangebracht op de aangedane plek met het doel de genezing te versnellen.
 • Lengtegroeven in de oppervlaktestructuur van de grote (functionele) pelotte bevorderen de stofwisseling en reduceren oedemen.
 • Eenvoudig aan- en uit te trekken door gebruik te maken van de banden met klittenband.
 • De beide pelotten (acute en functionele pelotte) zijn naar keuze inzetbaar; MyoTrain kan ook zonder pelotten worden gedragen.

Bauerfeind MyoTrain Werkingsmechanisme

 • Werkingsprincipe overeenkomstig een tapeverband
 • MyoTrain werkt volgens de principes van een tapeverband met compressie.
 • Onmiddelijk na het letsel kan de kleinere acute pelotte de gekwetste plek gericht comprimeren om de letselschade te beperken en de herstelperiode te verkorten.
 • De grotere functionele pelotte comprimeert de omgeving van het letsel, om de eventuele oedemateuze zwelling te minimaliseren.
 • Lengtegroeven in de oppervlaktestructuur van de functionele pelotte bevorderen de lymfedrainage.
 • De Bauerfeind MyoTrain reguleert de spiertonus en voorkomt recidief letsel.

Functie

Actieve dijbeenbandage ter behandeling van spierblessures aan het bovenbeen.

Dijbeenbrace voor acute behandeling van het bovenbeen

Door het schuine verloop van de apart instelbare klittenbanden oefent de actieve MyoTrain bandage een exacte compressie uit op de spieren. Direct na de blessure kan de betreffende plaats door de toepassing van de acute pelotte gericht worden gecomprimeerd om een bloeding te stoppen of een bloeduitstorting te beperken. De grotere, functionele pelotte met de lengtegroeven stimuleert de lymfeafvoer en vermindert zwellingen, oedeem en hematomen. Bij een gevorderde revalidatie en ter voorkoming van blessures kan de bandage ook zonder pelotten worden gedragen.

Tapen zonder hulp met een Dijbeenbandage

De actieve MyoTrain brace werkt volgens het principe van een tapeverband. De bandage vermindert pijn, versnelt het genezingsproces en voorkomt ook een nieuwe blessure. De hoogwaardige materialen zijn duurzaam, ademend en huidvriendelijk. Aangezien de bandage zonder hulp eenvoudig kan worden aan- en uitgetrokken, is de MyoTrain® een praktischer en duidelijk hygiënischer alternatief voor een tapeverband.
Schrijf uw eigen review
Alleen klanten met een account kunnen reviews plaatsen. U kunt, inloggen of een account aanmaken