Lage Rugpijn

lage rugpijn rugbrace

Rugbrace lage rugpijn ter bescherming en verlichting van pijn bij onderrugklachten

Indien u last hebt van lage rugpijn dat is ontstaan uit acuut of degeneratief letsel, dan kan een rugbrace een goede ondersteuning geven. Zodat de onderrug wordt beschermd en pijnklachten worden voorkomen of verminderen.

Lage Rugpijn Oorzaken

De lage rug bestaat uit rugwervels en kraakbeen. Het kraakbeen werkt als een soort schokbreker tussen de wervels en zorgt voor de buigbaarheid van de wervelkolom. Er kan sprake zijn van degeneratief letsel dat ontstaat door slijtage van de onderrug, wat veroorzaakt kan worden door leeftijd of langdurige overbelasting. Maar er kan ook sprake zijn van acuut letsel waardoor de klacht in één keer ontstaat. Voornamelijk bij sporten of zware arbeid komen deze klachten voor. Vaak is dit het gevolg van een onverwachte draaibewegingen in de rug of een verkeerde houding. Ook kan er een wervelbreuk of wervelinzakking optreden. Hiervoor kunnen ook braces of korsetten worden gedragen, maar omdat dit normaliter maatwerkproducten zijn en vaak direct in de behandeling van het ziekenhuis worden opgenomen, behandelen wij de breuken en fracturen niet verder in dit artikel.

Lage Rugpijn De Verschillende Indicaties

De meest voorkomende indicaties bij lage rugpijn klachten zijn:
 • Hernia: een hernia is een uitstulping, specifiek voor een rughernia betekent dit, dat de kern van een tussenwervelschijf uitstulpt. De uitstulping drukt tegen een zenuw of het ruggenmerg aan, wat een irritatie veroorzaakt.
 • Scoliose: simpel gezegd is het een kromme rug. De wervelkolom heeft een zijdelingse verkroming. Een brace kan de afwijking onder controle brengen. Spit / lumbago: Ischias en lumbago zijn termen die vaak door elkaar worden gebruikt. Maar deze zijn indicaties zijn niet hetzelfde. Onderstaand wordt Ischias behandeld. Lumbago (spit in de onderrug) is pijn in de onderrug veroorzaakt door spierpijn vanwege een spierbeschadiging.
 • Ischias: een beklemming van de grote been zenuw, de nervus ischiadicus.
 • Artrose: valt onder reumatische ziekten. Het kraakbeen wordt kwalitatief minder. Hierdoor kan de rug minder gemakkelijk bewegen en (zware) belasting opvangen. Daarnaast kan het leiden tot vervorming, er ontstaan botvormige uitsteeksels, van de facetgewrichten. Deze uitsteeksels kunnen drukken op de zenuwbaan.

Onderrug Rugbrace Advies

Orthocor heeft als orthopedisch bedrijf meer dan 35 jaar ervaring op het gebied van rugbraces. Onze naam komt ook voort uit het maken van Orthopedische Corsetten. Hierdoor kunnen wij u een passend advies geven bij de aankoop van een lage rugpijn rugbrace, ook maatwerk behoort tot de mogelijkheden. De braces kunnen met dagelijkse activiteiten, uitvoerende beroepen en/of sporten, zowel voor als na een operatie worden gebruikt. In deze categorie staan de rugbraces die geschikt zijn bij pijn aan de onderrug, welke al vele jaren door onze cliënten naar tevredenheid worden gedragen. Daarnaast gebruiken wij alleen braces van gerenommeerde merken om de beste werking en kwaliteit te waarborgen.

EXTRA ADVIEZEN

Voorkomen dat de lage rugpijn chronisch wordt is erg belangrijk. Hierbij kunnen ook de drie volgende hulpmiddelen helpen.

OVERWEEG OM WARMTE TOE TE PASSEN

door ARGICALM, het herbruikbare hot/cold pack, aan te gebruiken
> Laat de spieren ontspannen en verlicht de pijn.

VERBETER HET SLAAPCOMFORT

door het gebruiken van een orthopedisch hoofdkussen
> Voor een betere spreiding van de wervelkolombelasting in liggende houding.

BEPERK DE IMPACT VAN DE TRILLINGEN TIJDENS ACTIEVE EN SPORTIEVE ACTIVITEITEN

door gelzolen en viscospot hielkussens te gebruiken
> om de belasting van de lumbale wervelkolom te dempen.

Producten 11-13 van 13

Pagina
per pagina
Van laag naar hoog sorteren
 1. Bauerfeind LumboTrain Rugbrace
  Waardering:
  67% of 100
  Slechts € 127,50
  Actie: Gratis verzending Bauerfeind LumboTrain, Actieve rugbandage voor musculaire stabilisatie Bij elke beweging helpt het massagekussen om de lenden te ontspannen en rugpijn in het midden van de wervelkolom te verlichten. Te gebruiken bij onder andere: Spit, Lumbaalsyndroom, gespannen speieren en Artrose.
 2. Backsupport Niergordel
  Waardering:
  93% of 100
  Slechts € 69,95
  Deze lendengordel / niergordel biedt comfort en functionele steun met handige dubbele klittenbandsluiting. De rugbandage wordt veel gebruikt bij uitvoerende beroepen en op de motor. Ter preventie en vermindering van lage rugpijn.

  In voorraad Op werkdagen voor 14.00u besteld, volgende dag in huis

 3. Laag rugkorset (dames en heren)
  Waardering:
  86% of 100
  Speciale prijs € 119,25 Normale prijs € 132,50
  Laag ondersteunend rugkorset op maat gemaakt. Onderstaand kunt u uw maten invullen, bij de afbeeldingen vindt u een tekening van een lichaam waarop is aangeven waar u de maten dient op te meten.

Producten 11-13 van 13

Pagina
per pagina
Van laag naar hoog sorteren