Bauerfeind GenuTrain S Pro

Bauerfeind GenuTrain S Pro - Kniebrace met instelbare kniescharnieren voor zijdelingse stabilisatie en individuele aanpassing van de buig- en strekhoek van het been. Het geïntegreerde, elastische drukkussen (pelotte) omsluit de knieschijf ter bescherming en ondersteuning. Onder andere te gebruiken bij instabiliteit, de behandeling van een gescheurde voorste kruisband en meniscusblessures.
Speciale prijs € 154,00 Normale prijs € 199,00

Kunnen we u ergens bij helpen?
Onze hulpmiddelen experts staan voor u klaar!

Bel ons
0416 - 377 085
Mail ons
info@orthocor.nl

De Genutrain S Pro is instelbaar voor een individuele aanpassing van de buig- en strekhoek van het been

Bauerfeind introduceert een unieke kniebrace: de GenuTrain S Pro. Een actieve brace, met instelbare kniescharnieren, die zeer comfortabel aanvoelt. Samen met twee niet-elastische banden rond boven- en onderbeen geven ze het kniegewricht meer zekerheid in de beweging. Afhankelijk van de instelling van de scharnieren kunnen de spalken de buig- en strekhoek van het been beperken. Deze bewegingsbeperking is bedoeld ter correctie van verkeerde bewegingen en ontziet de knie in bepaalde fasen van de behandeling.

Indicaties

  • Matige instabiliteit
  • Behandeling van een gescheurde voorste kruisband
  • Gonartrose
  • Artritiden (bijv. reumatoïde artritis)
  • Meniscusblessures

GenuTrain S Pro Maatvoering

Zie ook de bovenstaande afbeelding hoe u de maat opmeet

Maat : 1= omtrek 12 cm onder knieschijf, 2= omtrek 14 cm boven knieschijf.
Maat 1 : 1=28-31cm 2=38-41cm
Maat 2 : 1=31-34cm 2=41-44cm
Maat 3 : 1=34-37cm 2=44-47cm
Maat 4 : 1=37-40cm 2=47-50cm
Maat 5 : 1=40-43cm 2=50-53cm
Maat 6 : 1=43-46cm 2=53-56cm
Maat 7 : 1=46-49cm 2=56-59cm

Kenmerken Bauerfeind GenuTrain S Pro

  • Stabiliseert het kniegewricht en werkt spieractiverend.
  • Combinatie spalk/scharnier biedt goede steun.
  • Buig- en strekhoek van het been kan beperkt worden, in flexie en extensie.

Onbezorgde bewegingsvrijheid

De anatomisch voorgevormde scharnieren van de GenuTrain S Pro kunnen individueel aangepast en in hun beweging worden beperkt. Per scharnier kan het buigen van de knie tot een hoek van 30°, 60° en 90° worden beperkt. Ook een volledige extensie van de knie kan met een scharnieraanslag bij 20° worden vermeden. Deze beperkingen kunnen in de loop van de behandeling worden opgeheven. Samen met twee niet-elastische banden rond onder- en bovenbeen geven de scharnierspalken een goede steun en ontlasten ze de zijbanden van de knie. Tevens kan een lichte instabiliteit van de knie, bijvoorbeeld door gonartrose, bij het dragen van de bandage op deze manier worden gecompenseerd. Een door artritis verzwakt bandapparaat wordt optimaal gestabiliseerd.

Activering van sensomotorische processen

Het geïntegreerde, elastische drukkussen (pelotte) omsluit de knieschijf ter bescherming en helpt de bandage correct te positioneren. Bij beweging zorgen de vervorming van de pelotte en het breiwerk voor een massage-effect dat het omliggende spierweefsel activeert en de doorbloeding stimuleert. Dit zorgt voor pijnvermindering en versnelt de afname van zwellingen. Verder worden sensomotorische processen geactiveerd die de spiergeleiding verbeteren. Naast de passieve stabilisatie krijgt de knie op deze manier ook actief meer ondersteuning.

Video

Bauerfeind GenuTrain S Pro aantrekken.

0
Rating:
0% of 100
Schrijf uw eigen review
Alleen geregistreerde gebruikers kunnen reviews schrijven. Log in of maak een account aan.
Vaak samen gekocht