Artrose

Artrose is een slijtageproces van de gewrichten. Omdat de duim de meeste gebuikte vinger van de hand is, treed hierin vaak slijtage het snelste op. Niet iedereen heeft last maar dit slijtageproces, maar mensen die hier wel last van hebben ervaren dat de gewrichten in de duim stijf worden en het bewegen gaat pijn doen.

Artrose behandelen met een duimbrace

Een Artrose duimbrace is ontwikkeld specifiek voor de behandeling van artrose in de duim. De duimbrace stabiliseert het duimbasis gewricht en ondersteunt de duim in de juiste stand. Daarnaast worden de braces zo ontwikkeld dat de bewegingsvrijheid in de hand zo min mogelijk wordt beperkt. Door het gebruik van ademend materiaal ventileert de brace goed, zodat vocht en warmte onder de brace zoveel mogelijk worden beperkt. Een duimbrace kan medicatie en injecties voorkomen, maar overleg dit altijd met uw behandeld arts.

Er is wetenschappelijk onderzoek gedaan naar de functie van een duimbrace bij artrose. Twee studies bevestigen dat een duimbrace helpt bij artrose.

Maatvoering Artrose Duimbrace Advies

Het is belangrijk om een goed sluitende brace te kiezen. Bij elke duimbrace staat een maattabel weergeven die aangeeft hoe u uw maat kan bepalen.

1 product

per pagina
Van hoog naar laag sorteren
 1. Ligaflex Rhizo Duimbrace
  Waardering:
  75% of 100
  Speciale prijs € 21,95 Normale prijs € 25,00
  De Ligaflex Rhizo duimbrace is geschikt voor de behandeling van Duimartrose, Quervain, Athritis en verrekking van de duim. De pols is geheel vrij, wat zorgt voor een goed draagcomfort.

  In voorraad Op werkdagen voor 14.00u besteld, volgende dag in huis

1 product

per pagina
Van hoog naar laag sorteren