Toiletstoelen + Overig

Veilig en comfortabel toiletteren met een toiletstoel

Een toiletstoel, ook wel postoel genoemd, wordt gebruikt als hulpmiddel bij de toiletgang, indien de gebruiker niet regulier naar het toilet kan gaan. Vaak zijn gebruikers bedlegerig of kunnen (gedurende de nacht) de afstand van het bed naar toilet niet overbruggen. Met een toiletstoel kunt u derhalve risico's vermijden en de gang naar het toilet zo makkelijk mogelijk maken.
Een toiletstoel kan ook als toiletoverzet boven het toilet worden gebruikt, het fungeert dan als vrijstaande toiletverhoger, zodat u hoger zit en meer steun hebt. Een voorbeeld hiervan is de Swift Commode.

Soorten Toiletstoelen

Orthocor heeft een ruim assortiment gebruiksvriendelijke toiletstoelen van de beste kwaliteit, zodat er voor iedere transferbehoefte een passende toiletstoel is. Enkele belangrijke eigenschappen die de toiletstoelen onderscheiden kunnen als volgt worden ingedeeld:
Vast of Verrijdbaar
Indien u de toiletstoel in verschillende ruimtes wilt gebruiken of makkelijk wilt opbergen. Dan is een verrijdbare toiletstoel zeer handig. Daarnaast is er een verrijdbare toiletstoel die ook als douchestoel kan worden gebruikt. De verrijdbare toiletstoelen zijn op 2 of 4 wielen beremd, zodat de stoel veilig kan worden gebruikt.
Emmer verwijderen
De emmer kan in sommige gevallen alleen via de bovenkant in en uit de toiletstoel worden gehaald, maar het handigste is wanneer deze via de achterzijde onder stoel kan worden geschoven en verwijderd.
Materiaal
Zowel degelijkheid, comfort als reiniging spelen een grote rol in de keuze van welke materialen de toiletstoel gemaakt dient te zijn. Metaal zorgt voor een degelijk constructie van het frame. Het metaal dient wel gecoat te zijn, om het makkleijk te reinigen. Daarnaast geeft een zachte kunstof zitting comfort en hygiëne.
Hoogte verstelbaar
Hoogte verstelling zorgt voor maximale flexibiliteit, zodat de stoel beter over een toilet past. Daarnaast kan de zithoogte beter op de lichaamslengte ingesteld worden, zodat zitten en opstaan makkelijker en veiliger wordt.
Leuning Wegklapbaar/Verwijderbaar
Wanneer de leuningen en eventuele voetsteunen gemakkelijk zijn te verwijderen of weg te klappen, dan kan een transfer van een bed of stoel naar de toiletstoel makkelijker worden uitgevoerd.

Toiletstoel Advies

Orthocor.nl biedt u praktische en eenvoudig te gebruiken toiletstoelen, de specificaties en afmetingen staan bij elke toiletstoel vermeld. Indien u nog vragen hebt, dan staan onze adviseurs voor u klaar om u snel en vakkundig te helpen. Naast toiletstoelen bieden wij u ook aanverwante hulpmiddelen zoals douchestoelen en urinaals. Ook kan een toiletsteun, sta op hulp of toiletverhoger de oplossing zijn voor een beter gebruik van het toilet. Snel, eenvoudig en veilig de beste toiletstoelen kopen bij Orthocor.nl.

6 producten

per pagina
Van hoog naar laag sorteren
 1. Toiletstoel verrijdbaar
  Waardering:
  73% of 100
  Speciale prijs € 184,95 Normale prijs € 220,00
  Toiletstoel verrijdbaar, een handige toiletstoel met een comfortabele zitting. Ook geschikt om een patiënt te verplaatsen en/of boven een toilet te positioneren. Kleuren: blauw en lichtgrijs.
 2. Postoel Orthocor
  Waardering:
  78% of 100
  Speciale prijs € 159,95 Normale prijs € 179,00
  De luxe postoel Orthocor is in hoogte verstelbaar, zodat de optimale zithoogte kan worden ingesteld voor de gebruiker. Het is een betrouwbare en stabiele postoel met een stijlvol design en heeft een comfortabele zitting met waterafstotende bekleding.
 3. Etac Swift Commode
  Speciale prijs € 169,95 Normale prijs € 200,00
  De Etac Swift Commode is een drie-in-één product met een aantal slimme functies. De Swift is te gebruiken als vrijstaande toiletverhoger (overzettoilet), toiletstoel en douchestoel. Standaard is het een overzettoilet, met de onderstaande opties kunt u de functies uitbreiden. De Swift Commode is eenvoudig in hoogte verstelbaar en zonder gereedschappen te monteren.
 4. Toiletstoel Orthocor
  Waardering:
  87% of 100
  Speciale prijs € 124,95 Normale prijs € 160,00
  De toiletstoel Orthocor is in verschillende uitvoeringen verkrijgbaar. U kunt kiezen uit een vast model en een hoogte verstelbare toiletstoel. Ook zijn er drie kleuren: grijs, groen en blauw. De toiletstoel is voorzien van een toiletzitting, toiletemmer en deksel. De gepolsterde armleuningen, rugleuning en zitting zorgen voor extra comfort.

  In voorraad Op werkdagen voor 14.00u besteld, volgende dag in huis

 5. Toiletframe Sta op Hulp
  Waardering:
  80% of 100
  Speciale prijs € 169,95 Normale prijs € 190,00
  Met dit toiletframe kunt u eenvoudig van het toilet opstaan of gaan zitten. De poten zijn voorzien van anti-slip materiaal
 6. Sta Op Hulp Toilet
  Waardering:
  93% of 100
  Speciale prijs € 129,95 Normale prijs € 160,00
  Met de sta op hulp kunt u eenvoudig van het toilet opstaan of gaan zitten. De sta op hulp is zowel in de hoogte als breedte instelbaar. De extra brede comfort armsteunen, zoals afgebeeld op de foto, kunnen optioneel besteld worden.

6 producten

per pagina
Van hoog naar laag sorteren