Verstelbare Dekenboog

Waardering:
96% of 100
In hoogte verstelbare dekenboog. De bedboog plaatst u tussen de bedbodem en het matras. Door de dekensteun rusten de dekens niet op de benen en voeten. Vaak toegepast bij gevoelige voeten en/of onderbenen, een verhoogde kan op decubitus (drukwonden), of een (open) beenwond.

In voorraad Op werkdagen voor 14.00u besteld, volgende dag in huis

Speciale prijs € 43,95 Normale prijs € 50,00

Kunnen we u ergens bij helpen?
Onze hulpmiddelen experts staan voor u klaar!

Bel ons
0416 - 377 085
Mail ons
info@orthocor.nl

Een degelijke dekenboog die eenvoudig verstelbaar is

Verstelbare dekenboog - Met plastic ommantelde frame. Wordt tussen de bedbodem en het matras geschoven, zodat deze stevig op zijn plaats blijft. De dekensteun houdt het laken omhoog en is zeer geschikt voor mensen die hun dekens niet op hun benen en voeten kunnen laten rusten. Bijvoorbeeld bij een open wond, overgevoeligheid, of spitsvoet kan op deze manier voorkomen worden.

Het frame bestaat uit twee delen en kan eenvoudig opgeborgen of meegenomen worden. De boog kan zowel aan de zijkant als aan het voeteneinde gebruikt worden.

Kenmerken Verstelbare Dekenboog

- Afmetingen:
In hoogte verstelbaar van 46 tot 69 cm
Breedte: 35 cm
Lengte: 71 cm
- Gewicht: 2.9 kg
- Materiaal: gecoat staal. Dit zorgt voor een stevige constructie, die niet kan roesten en makkelijk te reinigen is.

Tips bij het gebruik

  1. Maak de deken en het laken los aan het voeteinde
  2. Haal de dekenboog uit elkaar en plaats de ene helft aan de zijkant onder het matras, plaats vervolgens de andere helft op de dekenboog
  3. Doe de molton/laken om de dekenboog en stop dit aan de zijkanten onder het matras
  4. Sla het laken en de deken over de dekenboog heen en stop deze aan het voeteinde in
  5. Doe deze deken over de dekenboog en stop deze aan de zijkanten onder het matras

Wat is een Dekenboog

Een dekenboog ook wel bedboog of dekensteun genoemd, zorgt ervoor dat het gewicht van lakens en dekens niet op uw benen of voeten rust. De bovenkant is een steun voor het beddengoed en creëert hierdoor een ruimte onder de dekens, waardoor uw benen en/of voeten vrij komen te liggen. De bedboog wordt meestal gebruikt bij gevoelige voeten en/of onderbenen, een verhoogde kans op decubitus (drukwonden), of een (open) beenwond. Als alternatief kan men ook decubitus voetbeschermers toepassen.
1 Kant is open, zodat u aan de open kant van de boog gemakkelijk het bed kan in- en uitstappen.

De beste dekenboog kopen bij Orthocor

Wilt u een verstelbare dekenboog kopen maar hebt u nog vragen? Dan staan de adviseurs van Orthocor altijd voor u klaar. Met meer dan 30 jaar ervaring in bedhulpmiddelen, kunnen wij u altijd een passend advies geven in uw situatie.
Afhankelijk van uw situatie en zorgpolis kan een bedboog door uw zorgverzekeraar gedeeltelijk of volledig worden vergoed. Wij adviseren u altijd vooraf met uw zorgverzekeraar contact op te nemen voor de exacte voorwaarden.
4.8
Rating:
96% of 100
Schrijf uw eigen review
Alleen geregistreerde gebruikers kunnen reviews schrijven. Log in of maak een account aan.
Vaak samen gekocht