Traagschuim matras of oplegmatras

Kiest u voor een nieuw matras of een oplegmatras?

Als u behoefte heeft aan meer slaapcomfort of last heeft van pijnlijke drukpunten bij het slapen, is de kans groot dat u zich oriënteert op traagschuim slaapcomfort. U staat voor de keus: Schaft u een nieuw (en duur) traagschuim matras aan, of plaatst u een traagschuim oplegmatras op uw bestaande matras? Een oplegmatras kan een voordelig en goed alternatief zijn.

Traagschuim

Een revolutie in slaapcomfort
Traagschuim heeft in de jaren 90 een revolutie in slaapcomfort veroorzaakt. Tot op de dag van vandaag biedt geen enkel ander materiaal zo'n bijzonder ligcomfort. Traagschuim is ontwikkeld in samenwerking met NASA. Vervolgens is het grootschalig toegepast in de gezondheidszorg in drukverlagende kussens en matrassen. Uiteindelijk is traagschuim een doorbraak geworden in slaapcomfort voor iedereen.

traagschuim matras Wat is traagschuim?
Traagschuim is ook bekend als "NASA schuim", “memory foam”, "visco-elastisch schuim" of “drukverlagend schuim”. Technisch gesproken is het visco-elastisch polyurethaanschuim. Dankzij de drukverlagende eigenschap biedt het een uitzonderlijk slaapcomfort. Het werkt als volgt: onder invloed van lichaamswarmte neemt het materiaal de vorm van uw lichaam aan en krijgt het schuim de ideale pasvorm. De druk van uw lichaam op een kussen of matras wordt gelijkmatig verdeeld over het gehele contactoppervlak. Uw gewicht wordt dus niet meer alleen door enkele drukpunten "gedragen". De druk op deze drukpunten wordt voelbaar verlaagd. Zo biedt traagschuim u een uitzonderlijk comfortabele ondersteuning en kan het u het gevoel geven dat u veel lichter bent.

Hoe werkt een traagschuim matras?

Een traagschuim matras is opgebouwd uit een basislaag en een toplaag. De basislaag bestaat meestal uit binnenvering en/of polyetherschuim en zorgt voor veerkracht en stevigheid. De toplaag bestaat net als een oplegmatras uit traagschuim. Het traagschuim vormt zich onder inwerking van uw lichaamswarmte precies naar uw lichaam voor de meest comfortabele ligging.

Wanneer is een oplegmatras een goed alternatief?

Het kan zijn dat u een goed matras heeft, maar wel een extra traagschuim comfortlaag wenst. Indien uw matras een goede stevigheid en veerkracht heeft, biedt het een uitstekende basis voor een oplegmatras. Een goed oplegmatras vult uw matras aan met een hoogwaardige en comfortverhogende traagschuim toplaag, en kan u de aanschaf van een nieuw matras besparen!

Zorg voor een goede basis.

Indien uw bestaande matras in slechte conditie verkeert kan ook een oplegmatras daar geen goed matras meer van maken. Zorg voor optimaal slaapcomfort altijd voor een basismatras met voldoende stevigheid en veerkracht. Zowel goede polyethermatrassen (koudschuim of HR foam) als binnen/ pocketveringmatrassen zijn een prima basis voor het oplegmatras.

Traagschuim slaapcomfort: Goed slapen is een keuze!

* helpt rug- en nekklachten verlichten en voorkomen
* biedt extra slaapcomfort op zwaarder belaste drukpunten
* verhoogt uw slaapcomfort zonder dat u een nieuw matras hoeft aan te schaffen

Bekijk ons gehele assortiment matrassen, mocht u vragen hebben dan kunt u altijd contact met ons opnemen.