G-Lite Pro Rolstoel

De G-Lite Pro rolstoel is de meest lichtgewicht en meest compacte opvouwbare uit ons assortiment. De rolstoel is dus zeer geschikt om mee te nemen en te gebruiken als actieve rolstoel.
Speciale prijs € 369,00 Normale prijs € 449,00

Kunnen we u ergens bij helpen?
Onze hulpmiddelen experts staan voor u klaar!

Bel ons
0416 - 377 085
Mail ons
info@orthocor.nl

Rolstoel G-Lite Pro Super lichtgewicht rolstoel met grote achterwielen

De G-Lite Pro Rolstoel is een zeer compacte, vouwbare en super lichtgewicht aluminium rolstoel. Uitstekend geschikt om mee te nemen! Half neerklapbare rugleuning voor nog gemakkelijker transport. Armleuningen hoek en hoogte instelbaar. De G-Lite Pro Rolstoel is voorzien van grote (24") wielen, met PU lekvrije banden. Wegklapbare en afneembare voetsteunen met hoogteverstelling. Handig opbergvakje op rugleuning. rughoogte 42cm. Gewicht 8,9kg. Gebruikersgewicht tot 100kg. Standaard voorzien van zitfixatiegordel.

Specificaties G-Lite Pro Rolstoel

 • Zitbreedte 40, 45 en 50cm
 • Zitdiepte 42cm
 • Zithoogte: 54cm
 • Rughoogte: 42cm
 • Totale breedte: zitbreedte +15cm
 • Totale lengte: 108 cm (incl. voetsteunen)
 • Totale hoogte: 95 cm
 • Totaal gewicht: 11.5 kg
 • Gebruikersgewicht: Max. 113 kg
 • Voldoet aan de eisen uit de norm Crashtest ISO 7176-19 voor de Code veilig vervoer Rolstoelgebruikers (Code VVR, benodigd certificaat voor rolstoel taxivervoer)
 • Garantie 2 jaar


Zithoek

Het zijframe is aangepast met een zithoek van 4 graden. Daarnaast is ook de comfortknik in de rug vergroot. Hierdoor wordt meer zitcomfort geboden en een betere comfortabele ergonomische houding.

Duwhandvatten

Ergonomische duwhandvatten voor een betere loophouding voor de begeleider en de rolstoel manoeuvreert beter.

Neerklapbare rugleuning

De Excel G-Lite Pro heeft een half neerklapbare rugleuning. Half neerklapbaar betekent dat u het deel van de rugleuning dat boven de armleuningen uitsteekt eenvoudig naar beneden kan klappen. Door de neerklapbare rugleuning is de rolstoel nog makkelijker mee te nemen, bijvoorbeeld in de auto.

Verstelbare armleuningen

De armleuningen zijn in hoogte verstelbaar. Hierdoor kunt u makkelijker aanschuiven aan een tafel,. Maar ook wanneer u uzelf voortbeweegt met de rolstoel, is het handig dat de armleuningen naar beneden staan.

Gewicht

Deze nieuwste versie van de G-lite Pro weegt 11.5 kg.

Verstelbare Voetplaten

Om uw benen, zitvlak en rug goed te ondersteunen en comfortabel te zitten, is het belangrijk dat de voetplaten verstelbaar zijn op uw hoogte. Dit is middels verschillende standen mogelijk.
De insteekbuizen van de voetsteunen zijn licht gebogen; de voetplaten zitten dichter bij elkaar voor meer ondersteuning en een comfortabelere zitpositie.


Bekleding

De bekleding; eenvoudig afneembaar en te bevestigen op de rolstoel.

Design

Design van de G-Lite Pro is gerestyled; meer vloeiende en moderne vorm.

PU- of Luchtbanden

Lichtgewicht aluminium achterwielen met een nieuwe generatie polyurethaan (PU) lekvrije banden; zorgt voor een lagere rolweerstand van 60% waardoor het lichter rijdt.
Zwenkwielen voor, 7 inch PU lekvrije banden (6 inch voor 12½" achterwielen)

Grijphoepels

Grijphoepels zijn voorzien van slagvaste coating en is passend binnen het design

Rugbekleding

Rugbekleding is voorzien van kleine luchtvenstertjes, waardoor de stof beter ventileert.

Trapdop

Voorzien van een handige trapdop om eenvoudig de handeling te verrichten bij het op en afgaan van de stoep.

Comfortstand

De standaard comfortstand biedt meer ondersteuning en vereenvoudigt het uitstappen. De armleuningen zijn eenvoudig neerklapbaar om aan tafel te gaan.

Crash Test Approved

Voldoet aan de eisen uit de testnorm EN 12183 voor handbewogen rolstoelen. En crashtest norm ISO 7176-19 voor de Code veilig vervoer Rolstoelgebruikers (Code VVR). De crashtest ISO 7176-19 geeft aan dat de rolstoel veilig en goedgekeurd is voor taxi-vervoer. De rolstoel is daarom ook voorzien van de sticker met het haaksymbool welke vanaf 1 juli 2020 verplicht is. Personen mogen niet meer zittend in een rolstoel vervoerd worden wanneer de rolstoel hieraan niet voldoet.
0
Rating:
0% of 100
Schrijf uw eigen review
Alleen geregistreerde gebruikers kunnen reviews schrijven. Log in of maak een account aan.