Orthocor - Duurzaamheid en Milieu

Wij stellen duurzaam ondernemen en de zorg voor het milieu centraal in ons beleid. Ondernemen heeft voor ons de mens en milieu als focus dit komt in ons beleid terug op de volgend punten;

Ons Doel

Wij hebben ons zelf verplicht om jaarlijks telkens meer te compenseren zodat de organisatie in 2012 volledig klimaatneutraal is (dat bereik je door energiebesparende maatregelen te nemen, groene stroom te gebruiken en je ‘rest CO2’ te compenseren). Uiteraard proberen we waar mogelijk onze grijze energie te beperken door investeringen en maatregelingen die het energieverbruik verminderen. Want CO2 compenseren is prima, het niet veroorzaken is natuurlijk nog beter.

Beleid ten aanzien van duurzaam ondernemen

• Milieu (hergebruik van verpakkingsmateriaal)
• Personeel (ergonomische en gezonde werkomgeving)
• Maatschappelijke activiteiten
• Commercie (in- en verkoop van gecertificeerde producten):

Zo heeft Thuasne het Oekotex label gekregen voor haar producten.
Ook Birkenstock heeft duurzaam ondernemen hoog in haar missie staan. Birkenstock was wereldwijd 1 van de eerste schoenmakers die overging op een een productieprocess zonder oplosmiddelen. Birkenstock gebruik alleen lijmen op water-basis en oplosmiddelvrij. In 1987 was het aandeel lijmen dat oplosmiddelvrij is 17% in 1990 45% en vandaag de dag 95% van het totaal gebruikte lijmen is oplosmiddelvrij.
En onze eigen producten zijn ook gemaakt van natuurlijke materialen.