Bauerfeind SacroLoc Bekkenbrace

Waardering:
87% of 100
Actie: Gratis verzending Bauerfeind SacroLoc, bekkenbrace ter stabilisatie en ontlasting van het bekken en de iliosacrale gewrichten. De oplossing bij lumbale rugpijn wanneer er sprake is van bekkeninstabiliteit (SI-syndroom), een verslapping van de symfyse of andere storingen van het bewegingsapparaat rond het bekken.
Speciale prijs € 159,00 Normale prijs € 199,00

Kunnen we u ergens bij helpen?
Onze hulpmiddelen experts staan voor u klaar!

Bel ons
0416 - 377 085
Mail ons
info@orthocor.nl

Stabilisatie en ontlasting van het bekken en de iliosacrale gewrichten

Bauerfeind SacroLoc - rugorthese (bekkenbrace) ter stabilisatie en ontlasting van het bekken en de iliosacrale gewrichten. De Sacroloc stabiliseert, ontlast de bekkeninstabiliteit en masseert via, een in tweeën gedeelde polster, de sacroiliacale gewrichten. Dit stimuleert de doorbloeding, wat het genezingsproces bevordert.

Maatvoering

De maat wordt bepaald op basis van de bekkenomvang, zie ook de bovenstaande afbeelding voor het bepalen van de maat.
 1. 70 - 80 cm
 2. 80 - 90 cm
 3. 90 - 100 cm
 4. 100 - 110 cm
 5. 110 -120 cm
 6. 120 -130 cm
 7. 130 -140 cm

Indicaties

 • Bekkeninstabiliteit (Iliosacraalsyndroom), Pijn bevindt zich in de onderrug, ter hoogte van het SI-gewricht en gaat soms gepaard met uitstraling naar de onderrug, het stuitje of bovenbenen.
 • Artrose van iliosacrale gewrichten
 • Instabiliteit van iliosacrale gewrichten
 • Blokkering van iliosacrale gewrichten
 • Myalgieën en tendopathie ën in het bekkengebied
 • Ter preventie van recidiverende blokkades van iliosacrale gewrichten en myotendopathieën (m. rectus abdominis, adductoren m. piriformis)
 • Symfyseruptuur en -symfysiolyse
 • Structuuranomalie na spondylodese van de lumbale wervelkolom

SacroLoc Kenmerken

 • Tweedelige frictiepelotte (drukkussen) voor gerichte werking.
 • Combinatie van elastisch en inelastisch weefsel en functionele banden voor individuele aanpassing van de stabilisatie.
 • Anatomische vorm voor hoog draagcomfort.
 • Praktische handgrepen voor comfortabel en krachtensparend aanleggen.
 • Hoge mate van therapietrouw, daar de orthese onzichtbaar onder de kleding kan worden gedragen.

Werkingsmechanisme van de Bauerfeind SacroLoc

 • De tweedelige pelotte stimuleert de doorbloeding van ligamenten en spieren door micromassage.
 • De proprioceptieve input verbetert de spiertonus.
 • De orthese stabiliseert en ontlast het iliosacrale gewricht en het bekken dankzij een combinatie van elastisch en inelastisch weefsel.
 • Met de verstelbare band is de intensiteit van de stabilisatie individueel aan te passen.

Therapeutische innovatie: Nieuwe orthese voor een geslaagde behandeling bij sacroiliacale disfunctie


SacroLoc® van Bauerfeind zorgt voor een effectieve ondersteuning van de manuele en medicamenteuze therapie

Bij ongeveer 25 procent van alle lumbale rugpijn is sprake van een disfunctie van het sacroiliacaal gewricht (SI).1 Als de krachtoverbrenging van het SI verstoord is, kunnen bewegingen hevige acute pijn veroorzaken. De nieuw ontwikkelde SI-orthese SacroLoc® van Bauerfeind stabiliseert, ontlast en masseert het aangetaste deel van het lichaam en ondersteunt op deze manier effectief de manuele en medicamenteuze therapie.

In de dagelijkse praktijk levert SacroLoc® een belangrijke bijdrage aan het slagen van de manuele en medicamenteuze therapie en vormt het een aanvulling op het behandelrepertoire van arts en fysiotherapeut. De SI-orthese stabiliseert en ontlast het gewricht bij acute pijn en bij een chronisch verloop van de aandoening. Een in tweeën gedeelde, geïntegreerde pelotte met noppen zit ter hoogte van de typische SI-pijnpunten en zorgt voor een frictiemassage van de ligamenten en spieren. Dat verbetert de doorbloeding, zet proprioceptieve mechanismen voor spierstimulatie in gang en activeert zelfgenezende krachten. De orthese is bijzonder effectief gebleken bij recidiefprofylaxe. „De nieuwe orthese vormt een waardevolle aanvulling op het therapieconcept bij sacroiliacale klachten. Vooral bij sporten met een hoog risico en beroepen waarbij vaak rugklachten optreden, kan de orthese zeer goede diensten bewijzen“, benadrukt Prof. Dr. Heinrich Hess die de aanstoot heeft gegeven voor de ontwikkeling van de SacroLoc® en er een belangrijke bijdrage aan heeft geleverd.

Breed indicatiespectrum, wereldwijd getest

Het indicatiespectrum bestaat uit SI-artrose, SI-instabiliteit, SI-blokkering, SI-syndroom, myalgie en tendopatie in de bekkenstreek, verharding en verslapping van de symfyse door zwangerschap en instabiliteit van de bekkenring. Bij recidiverende SI-blokkeringen en myotendopatie kan SacroLoc® preventief worden gebruikt. Dit geldt ook bij instabiliteit na spondylodese van de lendenwervelkolom. Prof. Dr. Jürgen Harms, geneesheer-directeur van de SRH Kliniek in het Duitse Karlsbad-Langensteinbach, licht toe: „SacroLoc® is getest in het kader van het '100 Physicians Program' van wervelkolomspecialisten in Europa, Azië en de USA. Hierbij is effectief bewezen dat de nieuwe orthese veelzijdig inzetbaar is.“

Hoog draagcomfort voor een maximaal therapietrouwe patiënt

Het ontwerp van SacroLoc® heeft een paar bijzonderheden: de bekkenbrace is gemaakt van elastisch en niet-elastisch breiwerk. Samen met de individueel af te stellen klittenbanden staat dat garant voor maximale stabiliteit en ontlasting. Uit onderzoek is bovendien gebleken dat het heel gunstig is dat de orthese niet transversaal druk uitoefent, maar het SI en het bekken door zijdelingse compressie steunt. Uit onderzoek blijkt dat deze zijdelingse compressie, voornamelijk in een staande situatie, erg belangrijk is.
Voor de patiënt speelt vooral het draagcomfort een belangrijke rol. Bij de ontwikkeling van SacroLoc® werd dan ook veel waarde gehecht aan een perfecte anatomische pasvorm en een ruimtebesparende constructie. Daarom zit SacroLoc® ook onder de kleding comfortabel en discreet.

Over sacroiliacale disfuncties

Het iliosacraalgewricht (ook sacroiliacaal of SI-gewricht genoemd) is het gewricht tussen heiligbeen en darmbeen. Klachten in de SI-streek doen zich vaak acuut voor. Maar meestal is al langer sprake van een verzwakking of disfunctie van de betreffende structuren. De voornaamste oorzaken van deze stoornissen zijn een verkeerde houding van de wervelkolom en (functionele) beenverkortingen. SI-klachten hebben daarom vaak een terugkerend karakter en gaan niet zelden over in een chronische vorm. Tijdens de zwangerschap zorgt de veranderde hormoonhuishouding voor een verslapping van het iliosacraal bandapparaat en de symfyse. Dit kan hevige pijn in het SI veroorzaken. Naast de medicamenteuze therapie zijn er andere belangrijke behandelmaatregelen, zoals ontspanning van de omringende spieren en banden door manuele therapie en versterking van de buik- en bekkenbodemspieren.
4.35
Rating:
87% of 100
Schrijf uw eigen review
Alleen geregistreerde gebruikers kunnen reviews schrijven. Log in of maak een account aan.
Vaak samen gekocht