Osgood-Schlatter

Osgood Schlatter klachten verlichten met een brace

De aandoening Osgood Schlatter is vernoemd naar de Amerikaanse chirurg Robert Osgood en de Zwitserse chirurg Carl Schlatter, welke in 1903 de aandoening voor het eerste beschreven. Het wordt ook wel de ziekte van Osgood-Schlatter genoemd, maar een moderner woord voor ziekte is langdurige aandoening of chronische irritatie. het betreft namelijk een verbeningsstoornis. Middels een brace kan aan Osgood Schlatter verlichting worden geven en pijnklachten verminderen.

Osgood Schlatter Oorzaken

Wanneer op de tuberositas tibiae (waar de kniepees aan het scheenbeen hecht) herhaaldelijke trekkrachten worden uitgeoefend kan Osgood Schlatter ontstaan. Osgood Schlatter is één van de meest voorkomende knieklachten bij sportende kinderen (meestal tussen 8 en16 jaar) die een groeispurt doormaken.Vooral kinderen die deelnemen aan sporten waarbij men moet rennen en springen hebben een verhoogd risico op deze aandoening. Omdat hierbij de kniepees met grotere kracht aan de uitstekende botknobbel trekt.

Osgood Schlatter Klachten

Pijnlijke symptomen worden vaak veroorzaakt door rennen, springen, knielen en andere sport-gerelateerde activiteiten. Het is mogelijk dat de aandoening zich in beide knieën voordoet. Men ervaart kniepijn en gevoeligheid op de tuberositas tibiae. Ook kan hier een zwelling ontstaan. Daarnaast kunnen er gespannen spieren aan de voorkant of achterkant van de dij zijn.

Kniebrace bij Osgood Schlatter

Om de trekkracht aan de peesaanhechting zoveel mogelijk te beperken en verlichten kan een kniebrace helpen. Zodat pijn en zwelling verminderen. Veelal worden deze braces patellabandje of patellabrace genoemd De braces in deze categorie worden al jaren met succes gebruikt bij Osgood Schlatter.
Geen producten gevonden voor deze selectie.