Meniscus

Meniscus kniebrace ter bescherming en verlichting van pijn bij meniscusklachten

Indien u last hebt van meniscusklachten dat is ontstaan uit acuut of degeneratief meniscusletsel, dan kan een kniebrace een goede ondersteuning geven. Zodat de meniscus wordt beschermd en pijnklachten worden voorkomen of verminderen.

Meniscusletsel Oorzaken

De meniscussen zijn gemaakt van kraakbeen en werkt als een soort schokbreker tussen het onder onder- en bovenbeen. Er kan sprake zijn van degeneratief letsel dat ontstaat door slijtage van de meniscus, wat veroorzaakt kan worden door leeftijd of langdurige overbelasting. Maar er kan ook sprake zijn van acuut letsel waardoor de klacht in één keer ontstaat. Voornamelijk bij teamsporten komen veel meniscusklachten voor. Vaak is dit het gevolg van een verdraaiing van een gebogen knie. Waardoor de binnenste en/of buitenste meniscus kan scheuren. Bij voetballers komt een acute verscheuring van de binnenste meniscus veel voor een wordt dan ook wel een voetbalknie genoemd. Ook een verkeerde landing na het springen is vaak een oorzaak. bijvoorbeeld tijdens het skiën.

Meniscusklachten

Bij een beschadigde binnenste meniscus zijn pijnklachten aan de binnenkant en bij de buitenste meniscus aan de buitenkant van de knie. Vaak is de pijn de gehele dag aanwezig, maar bij (zware)inspanningen vindt een stekende pijn plaats. Ook kan er een slotverschijnsel optreden wanneer een kapotte meniscus los raakt en klem gaat zitten tussen het gewrichtsoppervlak. Omdat pijn aan de knie ook bijvoorbeeld kan komen door een verstuiking (distorsie) van de knie, adviseren wij u altijd een indicatie te laten stellen door uw behandelend arts of fysiotherapeut. Ook kan een meniscusscheur optreden in combinatie met bandletsel meestal de voorste kruisband of binnenband.

Meniscus Kniebrace Advies

Orthocor heeft als orthopedisch bedrijf meer dan 30 jaar ervaring op het gebied van braces. Hierdoor kunnen wij u een passend advies geven bij de aankoop van een meniscus kniebrace. De braces kunnen met dagelijkse activiteiten en/of sporten, zowel voor als na een operatie worden gebruikt. In deze categorie staan de kniebraces die geschikt zijn bij meniscusletsel, welke al vele jaren door onze cliënten naar tevredenheid worden gedragen. Daarnaast gebruiken wij alleen braces van gerenommeerde merken om de beste werking en kwaliteit te waarborgen.

2 producten

per pagina
Van hoog naar laag sorteren
 1. McDavid scharnier kniebrace 429X
  Waardering:
  78% of 100
  Slechts € 109,95
  De McDavid scharnier kniebrace 429X bevat twee soepel werkende, polycentrische scharnieren en 4 gekruiste elastische banden. Deze zorgen voor een midden tot en met hoog niveau bescherming en ondersteuning.

  In voorraad Op werkdagen voor 14.00u besteld, volgende dag in huis

 2. Bauerfeind GenuTrain S Kniebrace
  Waardering:
  87% of 100
  Slechts € 129,00
  Actie: Gratis verzending Bauerfeind Genutrain S is een medische kniebandage met twee uitneembare stalen scharnieren, die pijn in de knie vermindert. Geschikt bij slijtage-en reuma klachten, gonartrose en verdraaiing van het kniegewricht.

2 producten

per pagina
Van hoog naar laag sorteren