Artrose

2 producten

per pagina
Van hoog naar laag sorteren
 1. McDavid scharnier kniebrace 429X

  Speciale prijs € 109,95 Normale prijs € 120,00
  McDavid scharnier kniebrace 429X
  Waardering:
  78% of 100
  Speciale prijs € 109,95 Normale prijs € 120,00
  Waardering:
  78% of 100
  De McDavid scharnier kniebrace 429X bevat twee soepel werkende, polycentrische scharnieren en 4 gekruiste elastische banden. Deze zorgen voor een midden tot en met hoog niveau bescherming en ondersteuning.

  In voorraad Op werkdagen voor 14.00u besteld, volgende dag in huis

 2. Bauerfeind GenuTrain S Kniebrace
  Waardering:
  87% of 100
  € 129,00
  Waardering:
  87% of 100
  Actie: Gratis verzending Bauerfeind Genutrain S is een medische kniebandage met twee uitneembare stalen scharnieren, die pijn in de knie vermindert. Geschikt bij slijtage-en reuma klachten, gonartrose en verdraaiing van het kniegewricht.

2 producten

per pagina
Van hoog naar laag sorteren

Knieartrose ondersteunen met een brace

Door een brace te dragen, kunt u pijn, klachten en stijfheid als gevolg van artrose van de knie verminderen.

Wat is knieartrose

De knie vormt het scharnierpunt tussen het dijbeen, scheenbeen en knieschijf. De scharnierpunt (botuiteinden) zijn bedekt met kraakbeen als beschermlaag. Kraakbeen beschermt maar zorgt ook voor soepele bewegingen van de knie. Bij Artrose van de knie ( ook wel Gonartrose of slijtage genoemd), verdwijnt het kraakbeen in het kniegewricht. Artrose is een van de meest voorkomende aandoening wereldwijd, voornamelijk bij ouderen en mensen met overgewicht of sportletsel.
Doordat de krachten (deels) door het bot zelf worden opgevangen krachten worden ontstaat pijn en functieverlies. Ook kan de stand van de knie veranderen waardoor één zijde meer wordt belast.

Knieartrose Symptomen

Pijn kan ontstaan bij de volgende activiteiten: opstaan uit de stoel, trappen op en af lopen en bij hurken of door de knieën gaan. Daarnaast kan het zich ook uiten door zwelling en/of warm aanvoelen van de knie. Ook slotklachten, standverandering, strek- en buigbeperking en instabiliteit van de knie kunnen symptomen zijn.
Wij adviseren u altijd uw behandelend arts te raadplegen voor een diagnose.

Artrose kniebrace

Ook wetenschappelijk onderzoek ondersteund de voordelen van het gebruik van een kniebrace bij artrose. Het onderzoek van de Universiteit van Manchester bestudeerde 126 patiënten tussen de 40 en 70 jaar. De patiënten werden gedurende 12 weken gevolgd. Na het dragen van de brace voor zes weken zagen de onderzoekers een significant verschil met de controle groep op het gebied van pijn, klachten, stijfheid en spierkracht. "Patiënten hebben onze meerdere keren verteld dat de brace hun knie stabieler voelde. Ze ervaarden daarbij steun van de brace en voelden zich meer zeker",
Naast ondersteuning kunnen braces ook mobiliseren en de stand van de knie verbeteren. De braces in deze categorie behoren tot de beste kniebraces bij knieartrose of knie slijtage. Op basis van onze ervaring, terugkoppeling van cliënten en het gebruik van gerenommeerde merken, bent u verzekerd van de beste kniebrace bij artrose. De kniebraces voldoen aan de hoogste kwaliteitseisen en worden wereldwijd al jaren met succes gebruikt bij knieartrose.

Voordelen Atrose Kniebrace

Minder pijn: makkelijker met minder pijn bewegen, waardoor u weer uw favoriete sport of bezigheden uitoefenen de levenskwaliteit verbeterd. Het is belangrijk dat u blijft bewegen om uw kniegewricht soepel te houden, spieren te versterken en het uithoudingsvermogen op peil te houden.
Minder pijnstilling: pijn verminderen met een kniebrace kan resulteren dat u minder tot helemaal geen pijnstilling (medicatie) meer nodig hebt.

Alternatieve Hulpmiddelen bij knieartrose

Er zijn ook andere loophulpmiddelen welke gebruikt kunnen worden om de pijnklachten te verminderen en het pijnlijke gewricht te ontzien. Bij voorbeeld een elleboogkruk, wandelstok of een rollator. De kruk of stok gebruikt u aan de gezonde zijde.
Ook gedurende de nacht kunt u last hebben van artrose in knie. Wanneer u op uw zij ligt tijdens het slapen kan er pijn in de knieën ontstaan omdat deze op elkaar liggen. U kunt dan een kniekussen gebruiken voor een zachte bescherming van de knieën.