Toiletstoelen + Overig

Veilig en comfortabel toiletteren met een toiletstoel

Een toiletstoel, ook wel postoel genoemd, wordt gebruikt als hulpmiddel bij de toiletgang, indien de gebruiker niet regulier naar het toilet kan gaan. Vaak zijn gebruikers bedlegerig of kunnen (gedurende de nacht) de afstand van het bed naar toilet niet overbruggen. Met een toiletstoel kunt u derhalve risico's vermijden en de gang naar het toilet zo makkelijk mogelijk maken.
Een toiletstoel kan ook als toiletoverzet boven het toilet worden gebruikt, het fungeert dan als vrijstaande toiletverhoger, zodat u hoger zit en meer steun hebt. Een voorbeeld hiervan is de Swift Commode.

Soorten Toiletstoelen

Orthocor heeft een ruim assortiment gebruiksvriendelijke toiletstoelen van de beste kwaliteit, zodat er voor iedere transferbehoefte een passende toiletstoel is. Enkele belangrijke eigenschappen die de toiletstoelen onderscheiden kunnen als volgt worden ingedeeld:
Vast of Verrijdbaar
Indien u de toiletstoel in verschillende ruimtes wilt gebruiken of makkelijk wilt opbergen. Dan is een verrijdbare toiletstoel zeer handig. Daarnaast is er een verrijdbare toiletstoel die ook als douchestoel kan worden gebruikt. De verrijdbare toiletstoelen zijn op 2 of 4 wielen beremd, zodat de stoel veilig kan worden gebruikt.
Emmer verwijderen
De emmer kan in sommige gevallen alleen via de bovenkant in en uit de toiletstoel worden gehaald, maar het handigste is wanneer deze via de achterzijde onder stoel kan worden geschoven en verwijderd.
Materiaal
Zowel degelijkheid, comfort als reiniging spelen een grote rol in de keuze van welke materialen de toiletstoel gemaakt dient te zijn. Metaal zorgt voor een degelijk constructie van het frame. Het metaal dient wel gecoat te zijn, om het makkleijk te reinigen. Daarnaast geeft een zachte kunstof zitting comfort en hygiëne.
Hoogte verstelbaar
Hoogte verstelling zorgt voor maximale flexibiliteit, zodat de stoel beter over een toilet past. Daarnaast kan de zithoogte beter op de lichaamslengte ingesteld worden, zodat zitten en opstaan makkelijker en veiliger wordt.
Leuning Wegklapbaar/Verwijderbaar
Wanneer de leuningen en eventuele voetsteunen gemakkelijk zijn te verwijderen of weg te klappen, dan kan een transfer van een bed of stoel naar de toiletstoel makkelijker worden uitgevoerd.

Toiletstoel Advies

Orthocor.nl biedt u praktische en eenvoudig te gebruiken toiletstoelen, de specificaties en afmetingen staan bij elke toiletstoel vermeld. Indien u nog vragen hebt, dan staan onze adviseurs voor u klaar om u snel en vakkundig te helpen. Naast toiletstoelen bieden wij u ook aanverwante hulpmiddelen zoals douchestoelen en urinaals. Ook kan een toiletsteun, sta op hulp of toiletverhoger de oplossing zijn voor een beter gebruik van het toilet. Snel, eenvoudig en veilig de beste toiletstoelen kopen bij Orthocor.nl.

9 producten

per pagina
Van hoog naar laag sorteren
 1. Urinaal Anti Lek
  Speciale prijs € 52,95 Normale prijs € 66,00
  Deze Anti Lek Urinaal heeft een terugloopbeveiliging, mannen en vrouwen uitvoering
 2. Toilet wandgreep
  Waardering:
  73% of 100
  Speciale prijs € 31,95 Normale prijs € 40,00
  Deze toilet wandgreep is speciaal voor montage naast het toilet, om het zitten en opstaan te vergemakkelijken.

  In voorraad Op werkdagen voor 14.00u besteld, volgende dag in huis

 3. Urinaal vrouw
  Speciale prijs € 9,95 Normale prijs € 12,00
  Handige melkwitte urinaal met anatomisch vorm voor vrouwen. Inhoud 750 ml. Voorzien van een handvat.
 4. Toiletpapiertang
  Speciale prijs € 59,95 Normale prijs € 72,95
  De toiletpapierhouder is handig voor personen met een beperkte reikbaarheid of verminderde kracht in de handen, om zichzelf vanaf de voorkant te reinigen. Leverbaar in een standaard en opvouwbare versie.

  In voorraad Op werkdagen voor 14.00u besteld, volgende dag in huis

 5. Urineschuitje
  Speciale prijs € 35,95 Normale prijs € 43,00
  Urineschuitje van oersterk wit materiaal, ideaal voor...
 6. Toiletstoel Comfort
  Waardering:
  96% of 100
  Speciale prijs € 99,95 Normale prijs € 150,00
  Opruimingsactie op = op! Toiletstoel - met een zachte comfort toiletzitting die omhoog kan en een afsluitbare emmer onder de zitting. U kunt de toiletemmer via beide zijkanten en de bovenkant plaatsen en verwijderen. De emmer is voorzien van een deksel. Zodat de emmer luchtdicht afsluit en er geen nare geurtjes kunnen ontsnappen.
  De stoel is gemaakt van gecoat staal en de bekleding is waterafstotend. Hierdoor is de stoel in zijn geheel hygiënisch en goed te reinigen.

  In voorraad Op werkdagen voor 14.00u besteld, volgende dag in huis

 7. Urinaal
  Waardering:
  67% of 100
  Speciale prijs € 7,95 Normale prijs € 10,00
  Handige kunststof urinaal om de autonomie te bewaren wanneer men bedlegerig is. De urinaal is verkrijgbaar in een mannen en vrouwen variant. Onderstaand kunt u de gewenste versie verkiezen.
 8. Toiletemmerzak
  Speciale prijs € 19,95 Normale prijs € 25,00
  Toiletemmerzak zet urine om in gel en absorbeert de geur van ontlasting. Voor gebruik in toiletstoel, bedpan of ondersteek. Kan in 30 seconden 650ml vocht opnemen. Inhoud per verpakking 20 toiletemmerzakken.
 9. Urinaalborstel
  Speciale prijs € 9,95 Normale prijs € 13,00
  Deze urinaalborstel is geschikt voor het hygiënisch, snel en gemakkelijk reinigen van urinalen.

9 producten

per pagina
Van hoog naar laag sorteren