0

Achillespees blessure. Voorkomen en Behandelen

achillespees blessureDe achillespees is een stevige pees in het onderbeen die de kuitspieren met de hiel verbindt. Het is een belangrijke spier, maar daardoor ook erg gevoelig voor een blessures na overbelasting. Meestal wordt de blessure veroorzaakt door een chronische, herhaalde belasting door hardlopen en springen. Sporten zoals Volleybal, handbal en basketbal zijn risico sporten voor een achillespees blessure.

De pijn van een achillespees blessure zit vaak in de aanhechting van […]

4

Een Tenniselleboog of Tennisarm geneest niet vanzelf

Wat is een tennisarmtennisarm tenniselleboog
Een geschat aantal van 2 tot 3 procent van de Nederlandse bevolking heeft te maken met tennisarm klachten. Een ander woord voor tennisarm is tennis elleboog of epicondylitis lateralis. Het is een pijnlijke peesontsteking aan de arm. Het gaat om de pezen die aanhechten aan de epicondylus lateralis van het opperarmbeen. Deze pezen zijn de uiteinden […]

0

Enkelbrace voorkomt enkelblessure zoals enkelverzwikking bij het sporten

enkelblessure sport voorkomen

Sporten is gezond. Het is goed voor lichaam en geest en wat is er nou leuker dan op het veld staan om lekker met teamgenoten te sporten? Helaas hebben miljoenen mensen te maken met een blessure. Een veel voorkomende blessure is een enkelblessure. 15% Van alle blessures zijn enkelblessures. In dit artikel leggen wij uit […]

0

Rugpijn tijdens de zwangerschap? LombaMum bekkenband

rugpijn zwangerschapBen je in verwachting en heb je last van lage rugpijn? Je bent niet de enige. Tijdens de zwangerschap heeft één op de twee vrouwen hiermee te maken. Naast oefeningen en rust hebben wij nu een bekkenband die helpt, de LombaMum. Wij vertellen je er graag meer over.
Een rugband of bekkenband biedt een verantwoorde ondersteuning voor de rug waardoor de houding […]

1

Polsblessure. Wat moet je erover weten en hoe voorkom je het?

polsblessureSporten, werken of gewoon iets wat je normaal gesproken doet. Je pols en hand gebruik je eigenlijk altijd. Een polsblessure is dan ook het laatste waarop je zit te wachten.
Bij een polsblessure maken we onderscheidt tussen overbelasting en een verzwikking waarbij een polsbrace kan helpen.
Overbelasting, een aanhoudende polsblessure
Wanneer je je pols overbelast is er spraken van een aanhoudende irritatie […]