0

Achillespees blessure. Voorkomen en Behandelen

achillespees blessureDe achillespees is een stevige pees in het onderbeen die de kuitspieren met de hiel verbindt. Het is een belangrijke spier, maar daardoor ook erg gevoelig voor een blessures na overbelasting. Meestal wordt de blessure veroorzaakt door een chronische, herhaalde belasting door hardlopen en springen. Sporten zoals Volleybal, handbal en basketbal zijn risico sporten voor een achillespees blessure.

De pijn van een achillespees blessure zit vaak in de aanhechting van de pees […]

3

Een Tenniselleboog of Tennisarm geneest niet vanzelf

Wat is een tennisarmtennisarm tenniselleboog
Een geschat aantal van 2 tot 3 procent van de Nederlandse bevolking heeft te maken met tennisarm klachten. Een ander woord voor tennisarm is tennis elleboog of epicondylitis lateralis. Het is een pijnlijke peesontsteking aan de arm. Het gaat om de pezen die aanhechten aan de epicondylus lateralis van het opperarmbeen. Deze pezen zijn de uiteinden van de […]

0

Enkelbrace voorkomt enkelblessure zoals enkelverzwikking bij het sporten

enkelblessure enkelverzwikkingSporten is gezond. Het is goed voor lichaam en geest en wat is er nou leuker dan op het veld staan om lekker met teamgenoten te sporten? Helaas hebben miljoenen mensen te maken met een blessure. Een veel voorkomende blessure is een enkelblessure. In dit artikel leggen wij uit hoe een enkelbrace blessures kan voorkomen of helpt te herstellen.

Goede schoenen zijn van groot […]

0

Rugpijn tijdens de zwangerschap? LombaMum bekkenband

rugpijn zwangerschapBen je in verwachting en heb je last van lage rugpijn? Je bent niet de enige. Tijdens de zwangerschap heeft één op de twee vrouwen hiermee te maken. Naast oefeningen en rust hebben wij nu een bekkenband die helpt, de LombaMum. Wij vertellen je er graag meer over.
Een rugband of bekkenband biedt een verantwoorde ondersteuning voor de rug waardoor de houding wordt gecorrigeerd […]

0

Polsblessure. Wat moet je erover weten en hoe voorkom je het?

polsblessureSporten, werken of gewoon iets wat je normaal gesproken doet. Je pols en hand gebruik je eigenlijk altijd. Een polsblessure is dan ook het laatste waarop je zit te wachten.
Bij een polsblessure maken we onderscheidt tussen overbelasting en een verzwikking waarbij een polsbrace kan helpen.
Overbelasting, een aanhoudende polsblessure
Wanneer je je pols overbelast is er spraken van een aanhoudende irritatie van spieren, […]

0

Blessures bij Skiën & Snowboarden

ski blessureWintersport, heerlijk skiën op de piste, maar niet zonder risico’s. Blessures bij Skiën en Snowboarden komen veel voor. Daarom hebben wij een overzicht gemaakt van veel voorkomende blessures en oplossingen zoals een brace.

Meest voorkomende blessures
In deze periode gaan veel mensen op wintersport naar bijvoorbeeld Oostenrijk. Het heerlijke winterweer nodigt je uit om met hoge snelheid van de piste te gaan. Technische hoogstandjes zijn […]

1

Spit, een vervelende lage rugpijn

spit lage rugpijnBlijf bewegen, dat is het eerste advies bij spit. Ga je stil zitten dan wordt het alleen maar pijnlijker. Je spieren worden stijf en dat is het laatste wat je wilt. “Just keep moving”. Daarnaast kan een rugbrace gebruikt worden ter preventie en als onderdeel van de behandeling.

Zo dat gezegd hebbende wil je zeker wel weten wat Spit eigenlijk is. Spit is […]