0

Rugpijn tijdens de zwangerschap? LombaMum bekkenband

rugpijn zwangerschapBen je in verwachting en heb je last van lage rugpijn? Je bent niet de enige. Tijdens de zwangerschap heeft één op de twee vrouwen hiermee te maken. Naast oefeningen en rust hebben wij nu een bekkenband die helpt, de LombaMum. Wij vertellen je er graag meer over.

Een rugband of bekkenband biedt een verantwoorde ondersteuning voor de rug waardoor de houding wordt gecorrigeerd en rugpijn wordt voorkomen. Dit wetende moet je maar eens verder lezen. Weet jij trouwens hoe rugpijn ontstaat?

Rugpijn ontstaat niet zomaar

Tijdens de zwangerschap verandert je lichaam. Het lichaam maakt meer hormonen aan die je gewrichten versoepelen. Je baarmoeder groeit en het onderste deel van je wervelkolom verandert van vorm. Door deze veranderingen verschuift het zwaartepunt van je lichaam. Je neemt een andere houding aan. Je lichaam raakt uit balans en spieren en gewrichten worden meer belast. Het gevolg hiervan kan zijn lage rugpijn en pijn in je benen. Een goede ondersteuning om de houding te corrigeren is dan ook van groot belang.

Bekkenband die ondersteunt en corrigeert tijdens de zwangerschap

Neem het zekere voor het onzekere en raadpleeg bij rugpijn altijd een huisarts of verloskundige. Zij adviseren op deskundige wijze over oefeningen en het gebruik van hulpmiddelen en medicijnen. Een medische zwangerschapsband of bekkenband biedt uitkomst bij het corrigeren van je lichaamhouding. Let op dat de band je buik niet samendrukt en een goede steun in je rug geeft!

De LombaMum zwangerschapsband is speciaal ontworpen voor gebruik tijdens je zwangerschap. Het lijkt misschien op een normale bekkenband, maar het is het niet! Een bekkenband ondersteunt je rug niet. De Lombamum is hoger aan de achterzijde en heeft daar zogeheten baleinen. Op deze manier ondersteunt het je rug. Deze “rugbrace” biedt ook steun aan de onderzijde van je buik zonder druk op de buik uit te oefenen. De LombaMum corrigeert je lichaamshouding waardoor pijn in de onderrug en benen voorkomen wordt.

– Lombamum zwangerschapsband is geen bekkenband maar een rugbrace
– De Lombamum ondersteunt de rug zonder dat het druk uitoefent op de buik

Het lichaam verandert en de LombaMum verandert mee

Het lichaam verandert tijdens de zwangerschap, en het is wel zo fijn dat je de bekkenband kunt blijven dragen, ook al wordt je een maatje groter 😉

De LombaMum wordt geleverd met een extra voorband voor wanneer de taille omvang toeneemt. De LombaMum verandert mee en past bij vrouwen met een taille omvang van 82 tot 140 cm. De bekkenband is gemaakt van zachte materialen. Dit zorgt voor een prettig zittende ondersteuning waarmee je de dingen kunt doen die ja altijd wilt doen. Let wel op dat je voldoende rust. Tijdens je zwangerschap maakt je lichaam namelijk grote veranderingen door.

Weet je zeker dat de lage rugpijn alleen veroorzaakt wordt door problemen in het Sacro Iliacale gewricht (SI gewricht) dan is het dragen van een gewone bekkenband veelal voldoende. De Ortel P en Serola bekkenband zijn bekkenbanden die veel ingezet wordt voor deze problematiek.

Voorkom rugpijn tijdens je zwangerschap en laat je goed adviseren door een huisarts of verloskundige. Maak gebruik van een verantwoorde ondersteuning met de LombaMum zwangerschapsband. Kijk voor meer informatie of bestelmogelijkheden op de speciale pagina van de Lombamum zwangerschapsband.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.