0

Helpt een ergonomisch kniekussen?

ergonomisch kniekussen

De aanbeveling voor een ergonomisch kniekussen krijgt u meestal om het lichaam een gezonde slaaphouding te geven. En dan specifiek voor mensen die slapen in zijligging. Het is een aangewezen hulpmiddel voor verschillende gewrichtspijnen zoals kniepijn, rugpijn en heuppijn.

Maar de vraag is; of een kniekussen effectief helpt? En bij welke klachten? Om hierop antwoord te geven hebben wij zoveel mogelijk verklaring van de werking van een ergonomisch kniekussen op een rij gezet. […]

0

Traagschuim Stoelkussen Keuzehulp

Heeft u last van rugpijn of pijn aan uw zitvlak? Dan kan een traagschuim stoelkussen de oplossing zijn. In dit artikel zetten wij de verschillende stoelkussens op een rij. Zodat u met de keuzehulp het beste kussen voor uw situatie kan kiezen.
Materiaal eigenschappen van een traagschuim stoelkussen
Oorsprong
Traagschuim wordt ook wel visco-elastisch schuim, geheugenschuim of nasa-schuim genoemd. Deze laaste term is ontstaan door de oorsprong. Traagschuim is ontwikkeld door NASA in de jaren 60. Het doel was om de versnellingskrachten op […]

0

Drukverlagend zitkussen

Een drukverlagend zitkussen verdeelt de druk gelijkmatig over het zitvlak. Deze kussens zijn vaak ook bekend als anti decubitus kussen. Meestal is de bescherming van de huid namelijk het hoofddoel. Voor mensen die het grootste deel van de dag zittend doorbrengen. Maar ook na een operatie, zenuwbeknelling of trauma kan het een oplossing zijn. Daarnaast is het ook erg comfortabel om op te zitten. Daarom wordt het buiten medische toepassingen ook wel gebruikt als comfortkussen.
Drukverlagend Zitkussen Effect
Een zogenaamde “pressure map” […]