1

Hoofdkussen Keuze

hoofdkussen keuzeOp zoek naar een nieuw hoofdkussen? Er zijn echter veel verschillende hoofdkussens op de markt. Voornamelijk uw slaappositie en het materiaal van de kern van het kussen zijn bepalend. Onderstaand zetten wij verschillende factoren op een rij om u te helpen bij de hoofdkussen keuze voor een passend kussen. U kunt natuurlijk ook altijd contact met ons opnemen voor advies of informatie.

De reden waarom we op een hoofdkussen liggen is heel simpel, we willen dat het hoofd en de nek lekker ontspannen kan uitrusten van een drukke dag. Om de spieren en gewrichten te laten ontspannen dient de ruimte tussen de matras en uw hoofd te worden opgevuld.

Slaappositie

Laten we beginnen bij het begin, in welke slaaphouding ligt u?

Hoofdkussen voor zijslapers

De meeste mensen slapen op hun zij. Voordelen van op uw zij slapen is dat het nachtelijk maagzuur of reflux zou tegen gaan. Het ideale plaatje? De ruimte tussen uw matras en uw hoofd wordt opgevuld door een heerlijk zacht maar veerkrachtig hoofdkussen, daarbij ruikt het fris en voelt het koel aan. Uw nekspieren ontspannen en lichaam komt tot rust terwijl uw gedachten langzaam afdwalen. Slaap u al? Nog even volhouden, scroll naar beneden en kies het materiaal uit wat bij u past.

Hoofdkussen voor rugslapers

Als u graag op uw rug slaapt dan is dit prima, een rugslaper ontlast zijn gewrichten en het lichaam ligt er ontspannen bij en u krijgt geen slaaprimpels in uw gezicht. Rugslapers hebben geen dik/hoog kussen nodig maar een kussen dat de nek natuurlijk ondersteunt en de ruimte tussen het hoofd en de matras opvult. Scroll snel naar beneden en kies het materiaal waar uw voorkeur naar uit gaat. Nadeel van rugslapen? Uw kaakgewricht ontspant waardoor u eerder last krijgt van slaapapneu en snurken.

Hoofdkussen voor buikslapers

Afrader! Op de buik slapen werkt tegen snurken en soms zelfs tegen slaapapneu maar dat is dan ook het enige voordeel. Op uw buik slapen is af te raden. Nadelen: Op uw buik slapen zorgt meestal voor rugpijn, nekpijn. Buikslapers van Nederland, wilt u het buikslapen afleren? Ga dan op uw zij liggen en plaats een kussen tussen uw knieën, hierdoor draait u minder snel op uw buik. Wordt u toch steeds op uw buik wakker, dan biedt een positioneringskussen, zoals een bodypillow, uitkomst.

Materiaal

De hoofdkussen keuze is afhankelijk van uw eigen voorkeur. Wilt u een zacht kussen of moet het wat steviger zijn?

Traagschuimkussen

Traagschuim wordt via een chemisch proces gemaakt van polyutreen en wordt ook wel memoryfoam genoemd. Traagschuim, ook wel visco-elastisch schuim of memory-foam genoemd, is een materiaal dat wanneer het wordt ingedrukt langzaam in zijn oorspronkelijke vorm terugkeert. Het wordt gemaakt van polyurethaan en heeft door zijn structuur drukverlagende eigenschappen, waardoor het comfortabel aanvoelt en alleen ondersteunt waar het nodig is.

Synthetisch hoofdkussen

Het goedkoopste kussen wat er te koop is. Geschikt voor alle slaapposities, zacht, wasbaar en hypoallergeen. Ik noem het een propkussen omdat het geen support geeft en het snelle holle plekken krijgt. Geschikt voor maximaal 2 nachten, u vindt ze vaak in een hotel. “Ik noem het een propkussen omdat het geen support geeft en het snelle holle plekken krijgt”

Donskussen of verenkussen

Donskussens zijn zacht, zijn goed vormbaar en geven veel comfort. Tevens zijn donskussens licht en geschikt voor alle slapers. Helaas geven dons en verenkussens geen goede support en het dons/veren kunnen ontsnappen uit het kussen aangezien u het regelmatig moet opschudden.

Orthopedisch hoofdkussen

Het principe van een orthopedisch hoofdkussen is simpel, het corrigeert uw slaaphouding. U herkent een orthopedisch hoofdkussen vrij snel; hoog, breed, van traagschuim met voorgevormde nekrol en uitsparing voor het hoofd. Prijs: 50 – 150 euro.

Hoofdkussen Kopen

Buiten de zoektocht naar een goed kussen om klachten op te lossen, wordt ook vaak aangeraden om elke 4 jaar een kussen te vervangen. Verminderde veerkracht, transpiratievocht en huisstofmijt zorgen ervoor dat kussen aan vervanging toe is.
De kussens die wij aanbieden zijn allemaal gemaakt van traagschuim. Vanuit onze ervaring, worden hiermee de beste resultaten bereikt.
Een comfortabel en ondersteunend kussen is een voorwaarde om goed te slapen en uw lichaam te laten herstellen van een drukke dag. Wij hopen dat u met behulp van dit artikel een betere keuze kan maken bij de aankoop van een nieuw hoofdkussen.

1 Reactie

  1. Heel goed geschreven en informatief artikel! Er wordt meteen meegegeven wat de nadelen zijn van vooral op de buik slapen. Ik heb vooral bij heren ( met nogal brede schouders ) gemerkt dat op de zij slapen moeilijk gaat. Die zijn vaak genoeg ook niet op de hoogte van de type kussens om uit te kiezen. De matras -en kussenwinkelverkopers zouden bijgeschoold moeten worden, om zo de kopers een betere keus te helpen maken.

    Stef

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.