0

De vier kenmerken van goed zitten

ROHO-kussens zijn ontworpen om gebruikers de optimale zitervaring te leveren. Aan de basis van goed zitten ligt de noodzaak om een veilige, comfortabele en stabiele positie te bieden, die de huid en het zachte weefsel zowel op de korte als de lange termijn beschermt. Het is van essentieel belang om te weten welke zitkenmerken het meest belangrijk zijn voor de specifieke gebruiker. Welke vier kenmerken het meest bepalend zijn voor goed zitten, kunt u onderstaand lezen.

1. Dynamische positionering


Iedereen heeft een optimale zitpositie, maar niet elk kussen kan deze bieden. Positionering gaat om het bieden van steun aan het bekken en de bovenbenen op exact de juiste plekken voor de best mogelijke houding voor de zitbehoeften van de gebruiker. Een goede houding heeft echter niet alleen invloed op de manier waarop iemand zit, maar ook hoe effectief ze verschillende activiteiten kunnen uitvoeren.
ROHO-kussens maken gebruik van dynamische positionering voor het stabiliseren en positioneren van het bekken en zorgen ervoor dat de gebruiker in de optimale positie zit. Voor meer specifieke behoeften bieden we elke oplossing van onze vier-kwadrant regulering in het QUADTRO SELECT kussen tot onze hybride schuim- en luchtkussencombinaties.

2. Stabiliteit in de zitting


De sleutel tot het verkrijgen van een goede stabiliteit is ervoor te zorgen dat het bekken in een natuurlijke positie wordt gehouden en dat het daar zonder moeite kan blijven. Als een kussen weinig stabiliteit geeft, merkt een gebruiker dat dit veel energie kost in de loop van de dag – een ware verspilling van energie wanneer men bedenkt dat een goed kussen dit voor een groot deel kan voorkomen.
Veel ROHO-kussens geven stabiliteit vanuit de zitting. Zodra de stabiliteit is bereikt, worden het bekken en de
bovenbenen in positie gehouden om maximale steun aan de gebruiker te geven. Stabiliteit in de zitting ondersteunt een gebruiker en houdt de gebruiker stabiel, ongeacht of men stil zit of beweegt.

3. Pure bescherming

bescherming zitten
De hele dag moeten zitten in een stoel legt een enorme druk op het lichaam, met name het bekken en benige uitsteeksels. Een gelijkmatige verdeling van de druk over het hele zitgedeelte is van essentieel belang om vervorming van de huid en het weefsel te minimaliseren en uiteindelijk letsel van de huid en het zachte weefsel te voorkomen. Dergelijke letsels kunnen leiden tot een verslechtering in de functionele mogelijkheden en tot maanden van behandeling en pijn.
ROHO-kussens leveren proactieve bescherming zowel preventief als curatief tegen de beschadiging van de huid en het zachte weefsel en bieden een omgeving waarin wondgenezing mogelijk is.

4. Comfort


Comfort houdt voor iedereen iets anders in. Voor sommige mensen is het de mogelijkheid om veilige te kunnen zitten zonder bang te hoeven zijn dat de huid en/of het zachte weefsel beschadigd worden. Voor anderen is het actief bezig kunnen zijn zonder bang te zijn om te vallen en voor weer anderen is het gewoon kunnen zitten in iets wat hen ondersteunt dat comfortabel is.
De luchtcellen in het kussen vormen zich naar het lichaam van de gebruiker en verdelen het gewicht en
de druk gelijkmatig over het hele zitgedeelte, ongeacht hoe lang iemand zit.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.