0

Orthocor.nl, de webshop van

Surfend op het wereldwijde net, op zoek naar een comfortabel nekkussen, kwam ik terecht bij Orthocor. Nooit van gehoord, maar tot mijn verbazing heel dicht bij huis. Om verzendkosten te besparen toog ik naar Giersbergen en werd daar ontvangen door Carla. Ik mocht een paar kussens proberen. Al doende ontdekte ik een grote, lichte ruimte met naaimachines, stoffen, baleinen en nog veel meer. Dat wekte mijn interesse en zo komt het, dat deze week niet alleen webshop Orthocor, maar ook praktijk en atelier Orthocor zich presenteren.

Ook in dit geval zijn vooral de te overbruggen afstand en het snel kunnen leveren van materiaal de belangrijkste redenen geweest om een webwinkel op te zetten. Met hulp van zoon Tim, bedrijfskundig econoom, werd 2 jaar geleden de site opgebouwd. Voor Carla was het even wennen, maar nu beheert ze Orthocor.nl helemaal zelf. Ze levert uit voorraad of rechtstreeks via de leverancier. Het bedrijf profileert zich vooral door de persoonlijke aandacht, het menselijk contact.

Ervaring

Dankzij jarenlange ervaring en kundigheid kunnen Huub en Carla goed ingaan op vragen van klanten. En dat werkt, is inmiddels gebleken. Dus heeft Carla zo ongeveer een dagtaak aan het runnen van de webshop. Behalve het verwerken van de bestellingen, soms wel 10 per dag, moet de site up to date gehouden worden, moet de voorraad op tijd aangevuld, moeten offertes verstuurd en administratie bijgehouden.

Voor de diverse hulpmiddelen zoekt ze naar het beste en dat betekent dat ze van verschillende leveranciers betrekt, zoals Bauerfeind en Push. De een heeft weer een goede enkelband, de ander levert de beste neksteun enzovoort. En verder moet er natuurlijk ook gewoon gepoetst worden. Zou het komen doordat ze zo graag en veel sport dat ze al dit werk aankan? “Voor een deel wel, maar Orthocor is van ons samen, en we hebben er allebei veel plezier in. En dan, och, doe je gewoon wat er gedaan moet worden.”

uw probleem heeft onze grootste zorg

Dat laatste beaamt haar man Huub volmondig. Hij is 34 jaar geleden begonnen met zijn opleiding tot gediplomeerd orthopedisch bandagist in het Groot Ziekengasthuis te ´s-Hertogenbosch. Daar leerde hij in de orthopedische werkplaats het vak in de praktijk. Het onderzoeken, opmeten, omgaan met patiënten en het communiceren met artsen en gipsmeesters. De theorie studeerde hij in een driejarige opleiding aan de VU in Amsterdam.

De menselijke anatomie heeft voor Huub geen geheimen meer. Dit jaar bestaan zijn eigen praktijk en atelier in Giersbergen 25 jaar. In de grote, lichte werkplaats maakt hij orthopedische bandages en korsetten op maat. Denk bijvoorbeeld aan buik- en breukbanden, stomabandages, ondersteunende en stabiliserende korsetten voor mensen met rugklachten zoals artrose, hernia of een afwijkende stand van de wervelkolom. En symphysiolysebanden (bij bekkeninstabiliteit) en werkkorsetten (voor bouwvakkers, stratenmakers, motorrijders). De service van Orthocor gaat heel ver. Als er haast is, of mensen moeten van ver komen, dan plant Huub het werk zo, dat de patient ´s-morgens komt om op te meten, dat hij in de middag al kan passen en het korset diezelfde avond nog mee naar huis kan nemen.

Erkend leverancier voor diverse zorgverzekeraars

Hij is erkend leverancier voor diverse zorgverzekeraars, maar soms komen mensen ook op eigen initiatief naar hem toe. Tot nu toe was mond tot mondreclame ruimschoots voldoende om bezig te blijven, maar sinds de webshop draait merkt hij dat die ook klanten aanbrengt. Gemaakt van speciaal geweven katoen en elastische materialen hebben de perfect aangemeten, niet drukkende of schurende, banden en korsetten voor de patiënt een groot draagcomfort. Ze steunen waar nodig en verlichten de pijn. Doordat de verzekering eens in de twee jaar een nieuwe korset vergoedt, komen veel mensen regelmatig terug. Naast de praktijk in Giersbergen, zit Huub een halve dag in de week in het Rugcentrum in Uden om te meten, te passen en af te leveren.

Het is hard werken voor beide echtelieden maar zo lang ze er plezier in hebben gaan ze voorlopig nog door met hun mooie bedrijf. Mocht er in de toekomst, door de veranderingen in de gezondheidszorg en de hoge administratieve druk, geen plaats meer zijn voor een gespecialiseerd bedrijf, dan zullen ze de deur achter zich sluiten. Tevreden met wat ze bereikt hebben en terugkijkend op vele, mooie jaren waarin Huub, samen met Carla, zijn bijzondere vak en ambacht kon uitoefenen. Dan kan hij zich verder gaan bezighouden met paarden, zijn meest geliefde bezigheid naast Orthocor.

H. Ruisbroek , gediplomeerd orthopedisch bandagist, praktijk en atelier Duinweg 70, 5151 RK Drunen, tel. 0416-377085, www.orthocor.nl, info@orthocor.nl

Afbeelding van bovenstaand artikel in de Scherper.

orthocor in de scherper

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.