0

Stuitbeenkussen – donutkussen of wigkussen kiezen?

Een stuitbeenkussen is een zitkussen ter verlichting van een pijnlijk of geïrriteerd stuitje. Elk type kussen of zithouding die bijdraagt aan vermindering van de belasting van de stuit, is ideaal. Om pijn te verminderen. Maar ook door het stuitje zo veel mogelijk rust te gunnen, verkort je de genezingsduur. Er zijn twee soorten stuitbeenkussens, een ringkussen en een wigkussen met uitsparing.

Stuitbeenkussen verschillen en toepassingen

Ringkussen

Donut Kussen

Donut Kussen

Een kussen met een gat erin (ringkussen, donutkussen, zitring, of ergonomisch zitkussen) kan je stuitje helpen ontzien. Het helpt om het herstel van een pijnlijk stuitje te bespoedigen. Een dergelijk kussen is namelijk zo gevormd dat je stuitje volledig wordt ontzien en optimaal kan herstellen. Ook als je weleens last hebt van aambeien kun je met behulp van dit kussen verlichting van klachten verwachten.

Wigkussen met een stuituitsparing

Wigkussen met uitsparing stuitbeenkussen

Wigkussen met uitsparing

Het wigkussen met een stuituitsparing, ook stuitkussen of coccyx kussen genoemd. Deze uitsparing zorgt ervoor dat het gebied rond het zitvlak met het heiligbeen en stuitbeen vrij komt te liggen. Waardoor er plaatselijk drukverlichting ontstaat.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.