0

Push Braces al 25 jaar de beste braces!

Push Braces en Orthocor vieren beide dit jaar hun 25 jarig jubileum! De oorsprong van Push Braces ligt in het academisch ziekenhuis te Maastricht waar in 1986 het productidee voor Push braces and Push Sports sportbraces ontstond. De specialisten Dr. Cees Rein van den Hoogenband en wijlen professor Co Greep stonden aan de wieg van een nieuwe ontwikkeling.

Push Braces 25 jaar historie

Inmiddels had vroeg in de jaren ’80 de tapetechniek van Frans Coumans zijn intrede in het ziekenhuis gedaan. De tapetechniek was succesvol gebleken binnen de functionele behandeling van gewrichtsletsel. Vooral voor het enkelgewricht. Maar de artsen bedachten dat een alternatief uit textiel en elastisch band een stuk eenvoudiger en comfortabeler zou zijn voor de patiënt. En zo geschiedde. In samenwerking met het Limburgse bedrijfsleven werd Nea International opgericht. Een projectteam met artsen, fysiotherapeuten en verbandmeesters zetten het ontwikkelingsproject in gang. Binnen afzienbare tijd stond er een assortiment braces en bandages voor verschillende gewrichten. Push voor de behandeling van gewrichtsletsel en Push Sports voor de preventie van sportletsel. Twee merken die internationaal hun positie binnen de orthopedie en de sport hebben gezocht en gevonden.

De gezonde structuur van onderzoek en ontwikkeling in het bedrijf, in overeenstemming met de ISO13485 en ISO9001, garandeert dat de betrouwbaarheid van de nieuwe producten voldoet aan de meest recente knowhow, ervaring en kwaliteit in de orthopedische wereld.

Push Braces doneert 20.400 aan de Cruyff Foundation

In het kader van hun jubileumjaar doneert Push Braces €20.400 aan de Johan Cruyff Foundation. Met deze donatie stimuleert de Cruyff Foundation het snowboarden en skiën voor kinderen en jongeren met een lichamelijke beperking. De ondersteuning vindt plaats in de vorm van het project Van FUNdament tot Talent. Dit gezamenlijke project van de Cruyff Foundation en de Nederlandse Ski Vereniging, wil niet alleen meer jongeren kennis laten maken met skiën en snowboarden, maar ze ook laten doorstromen naar de top.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.